دقایقی پیش زمین لرزه شدید شهر بندرعباس در استان هرمزگان را لرزاند.
فرارو- در ساعت ۱۵ و ۳۶ دقیقه امروز یکشنبه ۲۳ آبان زمینلرزهای به بزرگای ۶ در شمال بندر عباس رخ داد و یک دقیقه بعد یعنی در ساعت ۱۳ و ۳۸ دقیقه زلزله دیگری با بزرگای ۶.۵ در این منطقه به ثبت رسید.
زلزله اول به مرکزیت لافت و در عمق ۱۸ کیلومتری زمین در مناطقی از استان بوشهر، کرمان و جنوب استان فارس نیز احساس شده است.
ولی پور رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به زلزله در منطقه هرمزگان گفت: «کانون زلزله در جزیره قشم و منطقه لافت در عمق 18 کیلومتری زمین بود که هم اکنون در حال بررسی و جمع بندی خسارات وارده هستیم.»
زلزله بعدی با قدرت ۶.۳ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین دقایقی بعد رخ داد.
دکتر علی بیت الهی مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: «هنوز اطلاعاتی از میزان خسارات این زلزله به دست ما نرسیده است، ولی اگر این زلزله در نزدیکی مراکز جمعیتی رخ داده باشد، با توجه به بافت مسکونی این مناطق که سازههای خشت و گلی و بنایی هستند، قطعا مخرب است.»
بیت اللهی، به گسلهای این منطقه اشاره کرد و افزود: «در رابطه با گسلهای مسبب این زلزله، احتمال داده می شود که منتهی الیه گسلهای زاگرس است که در بالای تنگه هرمز واقع شده است، ولی نیاز به بررسی بیشتر دارد.»
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه بندرعباس یک منطقه لرزه خیز است، گفت: "به ویژه در شمال بندر عباس در جایی که جهت ساز و کار تکتونیکی تغییر می کند، بسیار لرزه خیز است. در این منطقه یک گره تکنونیکی واقع شده و زمینلرزههای زیادی در این منطقه ایجاد شده و از آن به عنوان یک زون لرزه ای یاد می شود."
مصطفی رجبی مشهدی" سخنگوی صنعت برق گفت: با تلاش همکاران صنعت برق، قطعیهای منطقه زلزله زده برطرف شده است.
رجبی مشهدی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: صنعت برق از همان ابتدای وقوع زلزله در استان هرمزگان و استان های معین به حالت آماده باش در آمدند.
وی ادامه داد: البته همان ابتدا وقوع زلزله چهار پست فوق توزیع از مدار خارج شده بود و نیز یک واحد نیروگاهی نیز به دلیل نقص فنی از مدار خارج شده بود.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: اینها به سرعت رفع عیب شده و در مدار قرار گرفتند و اکنون هیچ خاموشی در منطقه نداریم.
رییس پلیس راه استان کرمان گفت: به علت ریزش تونل تنگ زاغ، محور سیرجان به بندرعباس به طور کامل مسدود شد و پلیس راه از تردد هر نوع وسیله نقلیه جلوگیری خواهد کرد.
سرهنگ«علی رضایی» شامگاه ۲۳ آبان ماه با اعلام این خبر گفت: در پی وقوع زمین لرزه عصر امروز در استان هرمزگان، تونل " تنگ زاغ" در محور شریانی سیرجان - بندرعباس دچار ریزش و مسدود شده است.
وی افزود: عوامل مربوطه برای بازگشایی مسیر در حال تلاشند ولی از این لحظه تا اطلاع بعدی، تردد هر نوع وسیله نقلیه در محور سیرجان به بندرعباس ممنوع است و ماموران پلیس راه با استقرار در این محور از تردد وسایل نقلیه جلوگیری می کنند.
رییس سازمان اورژانس کشور از افزایش مصدومان زمینلرزه هرمزگان به ۷۰ نفر خبر داد.
دکتر جعفر میعادفر گفت: در پی وقوع زمینلرزه در استان هرمزگان، در شهرستانهای حاجیآباد، قشم و بندرعباس تاکنون یک نفر جان خود را از دست داده است.
وی ادامه داد: متاسفانه تعداد مصدومان این حادثه به ۷۰ نفر افزایش پیدا کرده است. ۴۸ نفر از مصدومان نیز ترخیص شدهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشی استان هرمزگان از افزایش مصدومان زلزله در این استان به ۴۷ نفر خبرداد.
دکتر فاطمه نوروزیان افزود: از این ۴۷ مصدوم در حال حاضر ۷ نفر بستری هستند که ۵ نفر در بخش اورژانس هستند و دو نفر در بخش بستری هستند.
وی با بیان اینکه ۳۹ نفر پس از دریافت اقدامات درمانی سرپایی مرخص شدند، عنوان کرد: اغلب این افراد دچار پیچ خوردگی و تنگی نفس شده اند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان با اشاره به فوت یک نفر در این زلزله، ادامه داد: اغلب این مصدومیت ها یا به دلیل اضطراب ناشی از زلزله یا در هنگام ترک یا فرار از محل قرارگیری افراد بوده است.
استاندار هرمزگان تاکید کرد: مردم با توجه به وقوع زلزله و پس لرزه ها از ترددهای غیرضروری به ویژه در مسیر بزرگراه بندرعباس به حاجی آباد خودداری کنند.
مهدی دوستی گفت: با توجه به وقوع این زلزله ها و پس لرزه ها از مردم بزرگوار می خواهیم ضمن حفظ آرامش و خونسردی و رعایت توصیه های ایمنی، از ترددهای غیرضروری به ویژه در مسیر بزرگراه بندرعباس به حاجی آباد خودداری کنند.
وی ادامه داد: در این مسیر با ریزش سنگ مواجه بودیم که بخشی از بازگشایی آن انجام شده اما عملیات پاکسازی کامل در این محور در حال انجام و همچنان بخشی از مسیر بسته است.
استاندار هرمزگان افزود: در بازدیدهایی که از روستاهای بخش فین از جمله روستای رضوان و همچنین روستای سیاهو بخش مرکزی شهرستان بندرعباس داشتیم، ترک خوردگی دیوار ساختمان ها خسارت های ناشی از زلزله بوده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تاکنون ۲۷ نفر مصدوم به دلیل جراحت های سطحی و مشکلات تنفسی ناشی ترس و اضطراب زلزله روانه بیمارستان شدند.
دکتر فاطمه نوروزیان در جمع خبرنگاران، بیان کرد: ۱۴ نفر از مصدومان از بیمارستان مرخص شدند و مابقی نیز طبق نظر پزشکان تا ساعتی دیگر ترخیص خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در این زمین لرزه یک جوان ۲۷ ساله به دلیل سقوط تیر برق جان خود را از دست داد.
نوروزیان اضافه کرد: در مناطق لافت و فین که کانون زلزله بودند، هیچ مورد مصدوم و فوتی نداشته ایم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: تمام مراکز درمانی، بیمارستان ها، نیروهای بهداشت و درمان، اورژانس در آماده باش کامل به سر می برند.
محمد عسگری، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران گفت: شبکه گاز طبیعی در مناطق زلزلهزده استان هرمزگان پایدار است و خوشبختانه طرحهای صنعت گاز و ابنیه و تأسیسات گازی در این استان آسیب ندیدند و جریان گاز در شهرهای زلزلهزده پایدار است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه هرمزگان گفت: در جریان زلزله عصر امروز استان هرمزگان، تاکنون گزارشی از خسارت به تأسیسات یا جایگاههای عرضه سوخت فرآوردههای نفتی دریافت نشده است.
فضلاله اکبری در این باره گفت: طی تماسهای تلفنی با نواحی منطقه، خوشبختانه هیچگونه حادثه و یا خسارتی به ما گزارش نشده است، اما به کانون زلزله نیرو اعزام شده است تا درباره خسارت ندیدن تأسیسات اطمینان حاصل کنیم.
وی با اشاره به این که کانون این زلزله در منطقه فین واقع در ۶۴ کیلومتری شمالغرب بندرعباس بوده است، تصریح کرد: هیچگونه کمبودی در تأمین و توزیع سوخت مناطق زلزلهزده وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از پایداری وضعیت آب استان پس از زلزله شش و چهار دهم ریشتری هرمزگان خبر داد.
امین قصمی، با بیان اینکه تمامی اکیپ اتفاقات آبفا در سراسر استان هرمزگان به حالت آماده باش در آمده اند، افزود: تمامی تاسیسات تامین آب بندرعباس از جمله آبشیرینکن یکصد هزار متر مکعبی بندرعباس با ظرفیت کامل در مدار تولید هستند و مردم نگران تامین آب شرب خود نباشند.
به گفته قصمی، در برآوردهای اولیه مشخص شده که هیچ گونه آسیبی که موجب قطعی و خسارت جدی به تاسیسات شرکت آب و فاضلاب باشد، گزارش نشده و نگرانی بابت قطعی آب وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان ادامه داد: در حال حاضر کارشناسان و اکیپ های اتفاقات و امداد با حضور در محل تاسیسات شهرها و روستاهای استان هرمزگان به ویژه شهرستان های بندرعباس، قشم، فین، خمیر و میناب در حال بررسی حادثه احتمالی بروی تاسیسات آبفا هستند.
در پی وقوع زلزله شدید عصر امروز در استان هرمزگان، رئیس ستاد بحران ارتش از آمادگی تمامی یگانهای واکنش سریع، امدادی و درمانی ارتش در این استان خبر داد تا در صورت نیاز به کمک هموطنان عزیز بشتابند.
عین اللهی، وزیر بهداشت در تماس تلفنی با دانشگاه های علوم پزشکی استان های کرمان، بوشهر و فارس از آنها خواست با بسیج کلیه امکانات، برای ارائه خدمات به مصدومان احتمالی زلزله جنوب استان هرمزگان آمادگی کامل داشته باشند.
خالدی سخنگوی اورژآنس:
خوشبختانه شرایط جوی به ما کمک کرد بررسی های دقیق تری داشته باشیم
کل اورژانس هرمزگان آماده باش هستند،دو بیمارستان مهم هرمزگان خوشبختانه آسیب ندیدند و تا این لحظه گزارشی مبنی بر رجوع مصدوم به دست ما نرسیده است
5 دستگاه آمبولانس و یک اتوبوس آمبولانس از استان کرمان به محل زمین لرزه اعزام شده اند
تا الان طبق گزارشات فقط یک فوتی که بر اثر سقوط تیر برق بوده داشتیم،همچنین سه مصدوم هم گزارش شده است
اولویت ارزیابی وزارت بهداشت شهر فین است
مرکز دقیق زلزله محدوده فین در فاصله 80 کیلومتری بندرعباس است
پس از زلزله شدید در هرمزگان دست کم دو پس لرزه بالای چهار ریشتری منطقه را لرزانده است.
ایرج روحی، رئیس پایگاه اطلاعات لرزهای مرکز لرزه نگاری کشوری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران:
این دو زلزله نزدیک به گسل «زاگرس بلند» بوده است و احتمال می رود که زمین لرزه اصلی در این استان بوده است.
سابقهای ندارد که در این منطقه سونامی رخ دهد و احتمال اینکه در این منطقه سونامی رخ دهد کم است.
اگر این زمین لرزه در دریای عمان بود احتمال سونامی وجود داشت.
ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در نشست هیئت دولت برای رسیدگی به وضعیت زلزله زدگان در جنوب کشور دستوری فوری صادر کرد.
صادقی، مدیرکل راهبری شرکت توانیر:
در قسمت های شمالی بندرعباس قطعی برق گزارش شده است تا از وقوع حوادث احتمالی جلوگیری شود.
برق بعد از رفع اختلالات وصل خواهد شد چرا که در این شرایط احتمال برق گرفتگی وجود دارد.
تنها در نقطه وقوع زلزله قطعی برق نداریم بلکه در پست های انتقال و توزیع برق امکان وقوع خسارات وجود دارد. ارزیابان ما در ناحیه زلزله حاضر هستند.
خبر گزاری صداوسیما گزازش داده است که یک نفر بر اثر سقوط از تیربرق در پی زلزله شذیذ هرمزگان فوت کرده است.
اسماعیل نجار رییس سازمان مدیریت بحران کشور:
در ساعت ۱۵:۳۶ امروز زمینلرزهای به بزرگی ۶.۴ ریشتر عمق ۱۸ کیلومتری منطقه لافت در استان هرمزگان را لرزاند و چند ثانیه پس از آن نیز زلزلهای دیگر به بزرگی ۶.۳ ریشتر همین منطقه را در عمق ۱۰ کیلومتری از زمین لرزاند.
این زلزله در مناطق مختلفی از جنوب کشور احساس شده است، تا کنون گزارشی از خسارات احتمالی ناشی از این زلزله گزارش نشده است. اما تمامی تیمهای امدادی و خدماتی در استان هرمزگان و استانهای معین به حالت آماده باش درآمدهاند.
تیمهای ارزیاب نیز به مناطق متاثر از زلزله اعزام شدهاند و به زودی گزارش آن اعلام میشود.
مردم از توجه به شایعات پرهیز کرده و از تماس طولانی مدت با تلفن همراه پرهیز کنند تا ظرفیت خطوط اشغال نشود. همچنین لازم است پروتکلهای بهداشتی نیز از سوی مردم رعایت شود.
الان ديدم واقعا اومده