رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در خصوص سویه اُمیکرون، گفت: این سویه آفریقایی در ابتدا سر و صدای بسیاری ایجاد کرد و موجب نگرانی شد، اما در حال حاضر این وحشت فروکش کرده است، طبق بررسیهای صورت گرفته علائم بالینی مبتلایان به این سویه اندکتر از بقیه سویههای کرونایی بوده که این علائم مختصر شامل کوفتگی و درد عضلانی میشود.
مجید شیرانی ۸ آذرماه در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ویروس کرونا از دوسال گذشته تمامی ابعاد زندگی را تحت تاثیر خود قرار داده است، اظهار کرد: کشور پنج موج بیماری کرونا را پشت سر گذاشته است، اما در این استان در سه موج اول درگیری زیادی نداشتیم، اما در موج چهارم و پنجم میزان ابتلا، بستری و مرگ و میر ناشی از این بیماری در استان بالاتر از میانگین کشوری بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: در ابتدا انتظار داشتیم این ویروس پس از گذشت زمان به مرور ضعیف شود، اما برخلاف پیشبینیها شاهد ورود سویههای جدید این بیماری بودیم که سویه دلتا باتوجه به سرایتپذیری بالا مشکلات زیادی را ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه تاکنون بالغ بر ۸۶ هزار بیمار مبتلا به کرونا با تست Pcr در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده است، خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۷۳۰ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در استان جان خود را از دست دادهاند، باتوجه به آمار ۹۸ درصد مبتلایان به این ویروس بهبود یافتهاند، در حال حاضر ۱۰۰۶ بیمار فعال در استان وجود دارد.
شیرانی با اشاره به اینکه از پنج هفته گذشته روند ابتلا به بیماری کرونا پایدار و رو به کاهش است، گفت: در میزان بستریها نیز روند کاهشی است، بیشترین میزان بیماران بستری مبتلا به کرونا در شهرستان بروجن، اردل، فارسان و شهرکرد هستند، هماکنون کمتر از ۱۰۰ بیمار بستری مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در خصوص سویه اُمیکرون، توضیح داد: این سویه آفریقایی در ابتدا سر و صدای بسیاری ایجاد کرد و موجب نگرانی شد، اما در حال حاضر این وحشت فروکش کرده است، طبق بررسیهای صورت گرفته علائم بالینی مبتلایان به این سویه اندکتر از بقیه کیسهای کرونایی بوده که این علائم مختصر شامل کوفتگی و درد عضلانی میشود، البته اطلاعات در مورد این سویه در حال ترمیم است.
وی با اشاره به تناقصگوییها در خصوص ایجاد ایمنی جمعی با تزریق واکسن، یادآور شد: ناشناختهها در خصوص بیماری کرونا بسیار زیاد است، در ابتدا عنوان شد اگر ۷۰ درصد جمعیت واکسن کرونا را تزریق کنند به ایمنی جمعی خواهیم رسید، اما با ورود سویه دلتا و سرایتپذیری بالای آن باید بیشتر از ۸۵ درصد مردم واکسن کرونا را تزریق کنند تا به ایمنی جمعی برسیم.
شیرانی با بیان اینکه ورود سویههای جدید کرونا شرایط و پیشبینیها را تغییر میدهد، اظهار کرد: تا زمانیکه بیماری کرونا از پاندمی به اندمی تبدیل نشده است، نباید بحث رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک مورد بیتوجهی واقع شود، بیشترین آسیب در ایام شیوع کرونا بهعلت حضور افراد در اجتماعات و مراسمات بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با تاکید بر اینکه تاکنون ۱۵ درصد جمعیت چهارمحال و بختیاری واکسن کرونا را تزریق نکردهاند، بیان کرد: باید برای این افراد در دریافت خدمات اجتماعی محدودیتهای در نظر گرفته شود، همچنین این افراد به تزریق واکسن ترغیب شوند، همچنین در این شرایط باید بحث قرنطینه مبتلایان در اولویت باشد.
منبع: ایسنا