bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۱۸۷۱۹

باقری: به آینده مذاکرات خوش‌بینم

باقری: به آینده مذاکرات خوش‌بینم

معاون وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این که از نظر او این دور از مذاکرات چه نتیجه و چه دستاوردی داشته است، بیان کرد: ما طرح‌هایی پیشنهاد کردیم و از طریق آن‌ها نشان دادیم که ما نه تنها در مذاکرات، بلکه در طرح‌هایی که به طرف مقابل ارائه کرده‌ایم جدی هستیم. ما با این طرح‌ها عزم جدی‌مان برای رسیدن به یک توافق را نشان دادیم. طرح‌هایی که ارائه کرده‌ایم روی میز طرف مقابل مذاکرات است و قرار است به ما پاسخ دهند، البته پاسخی که با شواهد و با استدلالی منطقی همراه باشد.

تاریخ انتشار: ۱۸:۰۶ - ۱۳ آذر ۱۴۰۰
مذاکره کننده ارشد ایران در وین در گفت‌وگویی با شبکه الجزیره به سوالاتی درباره مواضع ایران در روند مذاکرات وین و لغو تحریم‌ها پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، علی باقری کنی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان و مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه الجزیره، درباره پیش‌نویس دو طرحی که ایران در وین درباره لغو تحریم‌ها و اقدامات هسته‌ای در اختیار مذاکره کنندگان غربی قرار داده است، گفت: همان طور که می‌دانید شش دور از این مذاکرات در بهار و تابستان امسال در وین برگزار شد که برخی اسناد پیش‌نویس از آن‌ها حاصل شد. ما به عنوان نماینده دولت جدید ایران و مذاکره کنندگان جدید هسته‌ای، دیدگاه‌هایمان را درباره این پیش‌نویس‌ها به ویژه درباره پیش‌نویس لغو تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه و اقدامات هسته‌ای به طرف مقابل ارائه کردیم. درباره جزئیات این سندها، نکته مهم این است که طرفین درباره مبنای مذاکرات به توافق رسیدند که همان توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ است. چیزی که ما ارائه کرده‌ایم مربوط به ناکارآمدی‌ها و نقص‌های پیش‌نویس‌ها بوده است و اصلاحاتی را در آن‌ها ارائه کرده‌ایم.

باقری در پاسخ به این سوال که خواسته تیم مذاکره کننده ایران در این اسناد پیشنهادی چیست، گفت: تاکید ما این است که در چارچوب برجام، تمامی مسائل مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ما باید تداوم داشته باشد. درباره تحریم‌ها نیز این طور است. هرگونه تحریم مغایر با مقررات برجام باید فورا لغو شود، همین طور تمامی تحریم‌هایی که مربوط به توافق هسته‌ای است. تمام تحریم‌هایی که تحت کارزار «فشار حداکثری» آمریکا اعمال شده یا بازگردانده شدند، باید فورا لغو شوند.

او درباره این که آیا ایران خواستار راستی‌آزمایی لغو این تحریم‌ها یا ضمانتی درباره آن‌ها است، توضیح داد: موضوع راستی آزمایی و تضمین مواردی بسیار جدی هستند که در سند سوم تشریح شده‌اند.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این که از نظر او این دور از مذاکرات چه نتیجه و چه دستاوردی داشته است، بیان کرد: ما طرح‌هایی پیشنهاد کردیم و از طریق آن‌ها نشان دادیم که ما نه تنها در مذاکرات، بلکه در طرح‌هایی که به طرف مقابل ارائه کرده‌ایم جدی هستیم. ما با این طرح‌ها عزم جدی‌مان برای رسیدن به یک توافق را نشان دادیم. طرح‌هایی که ارائه کرده‌ایم روی میز طرف مقابل مذاکرات است و قرار است به ما پاسخ دهند، البته پاسخی که با شواهد و با استدلالی منطقی همراه باشد.

باقری در پاسخ به این سوال که واکنش ایران در صورتی که طرح‌های پیشنهادی آن پذیرفته نشوند و توافقی انجام نشود، چه خواهد بود، گفت: طرح‌هایی که توسط ایران پیشنهاد شده‌اند را اصلا نمی‌توان رد کرد، چون مبتنی بر مقررات توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ هستند. حتی کشوری که از توافق خارج شده بود هم مایل به بازگشت به توافق است؛ و در اصل، کشور‌هایی که هنوز عضو برجام هستند، نمی‌خواهند این سند هسته‌ای را از بین ببرند.

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به این که با توجه به سوابق طولانی او در مذاکرات هسته‌ای، حالا که هدایت مذاکرات را بر عهده دارد، ایران چه چیز جدید برای ارائه در مذاکرات دارد، و این مذاکرات چه تفاوتی با سال‌های گذشته دارند، تشریح کرد: یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها وجود عوامل و بازیگرانی خارجی هستند که سعی می‌کنند در مذاکرات اخلال ایجاد کنند.

او در پاسخ به این که تیم ایران چگونه با این موارد مقابله می‌کند، توضیح داد: طبیعی است که آن‌ها سعی می‌کنند در مسیر رسیدن به توافق اخلال ایجاد کنند، اما نکته مهم این است که اقدامات انجام شده از سوی ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی، معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای، ان. پی. تی و معاهده پادمانی بوده‌اند. بنابراین، زمینه مناسبی برای رسیدن به یک توافق برای ایران ایجاد کرده‌اند.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان با ارائه توضیحاتی درباره گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران و برخی ادعا‌ها مبنی بر این که ایران در حال غنی‌سازی ۹۰ درصدی اورانیوم است، بیان کرد: خبر غنی سازی ۹۰ درصدی توسط رسانه‌ها و منابع صهیونیستی منتشر شده بود. چنین خبری بالافاصله توسط عالی‌ترین مقام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که مدیرکل آن است، رد شد.

باقری در پاسخ به این که آیا ایران مایل به انجام دادن چنین اقدامای در آینده نیست، گفت: فعالیت‌های هسته‌ای ما در چارچوب ان. پی. تی و معاهده پادمانی انجام می‌شوند. واضح است که اگر طرفین برجام به تعهداتشان در برجام عمل کنند، ما هم همین کار را خواهیم کرد و کاملا به تعهداتمان در چارچوب برجام عمل خواهیم کرد.

مذاکره کننده ارشد ایران در وین در پاسخ به این که آیا با توجه به تحولات این چند سال اخیر از سال ۲۰۱۵، توافق هسته‌ای هنوز پویایی خود را حفظ کرده است و توافقی کارآمد است یا نه، اظهار کرد: هزینه احیای توافق و حفظ آن بر مبنای اقداماتی بوده است که ایران انجام داده. چون آمریکا از توافق خارج شد و توافق را به کلی نقض کرد و اروپایی‌ها هم در عمل نتوانستند پایبندی کامل به برجام را از خود نشان دهند. بنابراین، به رفتار اروپایی‌ها با پایبندی کامل به توافق و به رفتار آمریکایی‌ها با بازگشتشان به توافق بستگی دارد و اگر این اتفاق بیفتد، توافق احیا خواهد شد.

باقری در پاسخ به این که آیا توافق در چارچوبی که در سال ۲۰۱۵ درباره آن مذاکره شده بود، دوام خواهد آورد یا نه، بیان کرد: هر دو طرف مذاکرات مایل به بازگشت به توافق سال ۲۰۱۵ هستند

او درباره این که آیا برای به نتیجه رسیدن مذاکرات بازه‌ای زمانی وجود دارد و آیا ایران حاضر است مدتی طولانی به اندازه ۱۹ سال گذشته صرف مذاکرات برای رسیدن به توافقی نهایی بکند، گفت: من بر این عقیده‌ام پاسخ طرف مقابل به طرح‌های معقولی که ایران ارائه داده است، قطعا می‌تواند جواب این سوال را بدهد.

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به این که اگر پس از تمامی این تلاش‌ها برای مذاکره و رسیدن به توافق، توافقی در کار نباشد، چه اتفاقی رخ خواهد داد، تشریح کرد: حضور ما در این جا نشان می‌دهد که ما واقعا برای رسیدن به یک توافق جدی هستیم و ما عزم و اراده طرف مقابل و رفتار آن‌ها را به طور جدی ارزیابی می‌کنیم تا ببینیم آیا آماده بازگشت به پایبندی کامل به توافق و ترک تخطی‌هایشان هستند یا نه.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که با توجه به فشار‌هایی که به خاطر تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد ایران تحمیل شده است، تاب آوری ایران بدون توافق هسته‌ای تا چه حد خواهد بود، بیان کرد: اقتصاد ما در شرایط چند سال گذشته که تحریم‌های آمریکا و متحدان آن بر ایران برقرار بوده‌اند، توانسته است توسعه یابد و پیش‌رفت کند. این یک امر مسلم است که تحریم‌ها اثر داشته‌اند. اما ایران نشان داد که تحریم‌ها نمی‌توانند نتیحه بخش باشند.

باقری درباره این که پلان B [نقشه دوم]ایران چه خواهد بود، توضیح داد: ما در واقع بر ظرفیت‌ها و توان داخلی‌مان اتکا خواهیم کرد و روابط و همکاری‌مان را با کشور‌هایی که در تعامل با ما جدی و کارآمد هستند، گسترش خواهیم داد. ما به طور جدی به دنبال پیش‌رفت اقصادی کشورمان خواهیم بود. در مدت چند سال گذشته، آمریکا تمام تلاشش را کرد از روابط اقتصادی ایران با جهان ممانعت کند، اما ما نشان دادیم می‌توانیم اقدامات آن‌ها را با شکست مواجه کنیم و اقتصادمان را در مسیر مثبت و موثری پیش ببریم. اما این به معنای این نیست که آمریکا به مردم ما یا اقتصادمان خسارت نزده است. به همین خاطر، یکی از موضوعاتی که در مذاکرات دنبال می‌کنیم، موضوع جبران خسارت از سوی آمریکا به خاطر آسیب‌ها و خساراتی است که به مردم ما وارد کردند.

مذاکره کننده ارشد ایران در وین در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا برای این کار از خود آمادگی نشان داده است یا نه، گفت: موضوع جبران خسارت در دستور کار مذاکرات وین بوده است و به این موضوع در سند سوم پیشنهادات ما پرداخته خواهد شد.

او درباره سند سوم پیشنهادی ایران و این که چرا تاکنون ارائه نشده است، اظهارا کرد: طرف‌های دیگر مذاکرات در حال حاضر در حال بررسی دو سند دیگری هستند که ارائه کرده‌ایم و منتظریم پاسخ دهند. به محض این که پاسخشان را دریافت کنیم، کار بر روی سند سوم را آغاز خواهیم کرد.

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به این سوال که از نظر او خواسته‌های ایران در مذاکرات مبنی بر لغو کلیه تحریم‌های ایران، جبران خسارت و تضمین دادن چه قدر می‌تواند از دیدگاه آمریکا واقع بینانه باشد، گفت: در مذاکراتمان با طرف‌های مقابل، آن‌ها بر ضرورت تضمین دادن و بر ضرورت سازوکاری برای راستی آزمایی صحه می‌گذارند، هم روسیه، هم چین و هم اروپایی‌ها. در اصل، آمریکایی‌ها هم باید بپذیرند. آمریکایی‌ها در پیش‌نویس‌های قبلی این چارچوب را پذیرفته‌اند، اما نکته اصلی در این است که تضمین‌ها چگونه باید ارائه شوند و راستی‌آزمایی‌ها چگونه باید انجام شوند.

او در پاسخ به این که از نظر آمریکا لغو کلیه تحریم‌های ایران ممکن نیست، به دلیل این که اختیارات لغو کلیه تحریم‌ها تنها در دستان رئیس جمهور آمریکا نیست و بخشی از آن‌ها به کنگره این کشور مربوط است و ایران حاضر است چه چیزی در مقابل خواسته‌هایش در مذاکرات ارائه کند، گفت: دو طرف مذاکرات، یعنی ایران و گروه ۴+۱ توافق را پذیرفته‌اند. آمریکا هم که از توافق خارج شده بود، می‌خواهد به آن بازگردد. بنابراین، موضوع بده و بستان قبلا در مذاکرات سال ۲۰۱۵ به جا آورده شده است. حالا باید اقداماتی انجام شود که اشتباهات کشوری را که از توافق خارج شد، جبران کند. بده و بستان زمانی اتفاق می‌افتد که هر دو طرف از چیزی تخطی کنند. ما از چیزی تخطی نکردیم. این آمریکایی‌ها بودند که از توافق خارج شدند.

باقری در ادامه این گفتگو درباره مواضعی که رژیم صهیونیستی اخیرا درباره مذاکرات وین اتخاذ کرده است و سعی داشته است قدرت‌های جهانی و آمریکا را از رسیدن به توافقی با ایران بازدارد، گفت: قبلا هم گفتم که عوامل خارجی، صهیونیست‌ها در تلاشند در روند مذاکرات اخلال ایجاد کنند. صهیونیست‌ها یا تلاش می‌کنند تاسیسات هسته‌ای ایران را مورد حمله قرار دهند یا در روند مذاکرات اخلال ایجاد کرده و مانع آن شوند. واقعا به هویت مستقل دیگر طرف‌های مذاکرات بستگی دارد که نشان دهند قرار نیست تحت تاثیر صهیونیست‌ها قرار بگیرند و بر اساس منافع کشور خودشان تصمیم می‌گیرند.

او در پاسخ به این سوال که اگر رژیم صهیونیستی تصمیم بگیرد به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند، چه اتفاقی رخ خواهد داد گفت: به نظرم صهیونیست‌ها باید خواب حمله به ایران را ببینند. اگر به این خواب بروند، هیچ گاه از آن بیدار نخواهند شد.

مذاکره کننده ارشد ایران درباره این که چقدر به نتیجه رسیدن مذاکرات خوش‌بین است، گفت: ما به دلیل عزم جدی‌مان در ادامه دادن مذاکرات و استدلال مستحکمی که در روند مذاکرات در پیش گرفته‌ایم، نسبت به آینده و موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات خوش‌بین هستیم. اما فریب نخواهیم خورد، چون به طرف مقابل اعتماد نداریم.

باقری در پاسخ به این که اگر ایران به طرف مقابل اطمینان نداشته باشد و آن‌ها هم به ایران اعتماد نداشته باشند، رسیدن به یک توافق چگونه میسر خواهد بود، توضیح داد: مذاکرات و توافق برای کسانی است که اختلاف نظر دارند. با مذاکرات، تمامی اختلافات حل نخواهند شد. هر یک از طرف‎های مذاکرات بر اساس منافع خودشان پای میز مذاکرات می‌آیند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
قومی هستند که زبان زور را می فهمند تا خود را از خواب بیدار کنند . وگرنه مفت خوری لالایی خواب انهاست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
درسته
خوشبین از این نظر که حتما به نتیجه
دلخواه که همان به نتیجه نرسیدن
است خوشبین هستند
ظاهرا تنهایی نمی تواند برجام را آتش
زند 39 نفر ديگه هم همراه برده
البته سفر اتریش آن هم شهر وین
را حال کن
حاج حشمت
United States of America
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
با سه سال تحریم ابرقدرت خاورمیانه شدیم..اگر ادامه داشته باشه به نفع مردم ایران است..
ناشناس
United States of America
۰۹:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
باش تا صبح دولتت بدمد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
یک سری ادم بی تجربه ... دور هم جمع شده اند برای خوداشن سر وصدا میکنند وقتی کار بیخ پیدا کرد دست به دامن ...میشوند و التماس ولی همچنان برای مردم ایران نقش بازی میکنند
انتشار یافته: ۶۳
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
شما به آینده شغلی خودتان بسیار خوشبین باشید نه به مذاکرات!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
خوشبینی به آینده کی؟ آینده ما با شما فرق میکنه.. نون شما توی تحریم و انزواست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
شما شش ماه هست با کلمات و بدیهات بازی می کنید و همه را مسخره خودتان کرده اید. به کشور و مردم مظلوم ظلم می کنید. شما ظالمی بیش نیستید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
دولت 100 روزه وزیر 6 ماهه خخخخخ
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
احسنت
برسد به دست ظالم اندر ظالم اصلی
همیشه گفتم
آن دنیا جهنم پر خواهد شد از افرادی که فکر می کردند بهشتی اند.
حیف که دیگه اینها به قیامت هم اعتقادی ندارند
والا جمله فوق باید چنان لرزه به اندامشان مینداخت که حق الناس را این قدر دست کم نگیرند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
خدایا خودت راه مهاجرت من رو سهل و آسان بفرما
من جز خدا هیچ یار و یاوری ندارم و تنها پا در مسیر مهاجرت گذاشتم
الهی آمین یا رب العالمین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
ای نخبه کدام استاد دانشگاه شما رو اینطور ناامید کرده می خواهی از کشور فرار کنی بگو تا مثل اون سلطان سکه آویزانش کنیم.
Naser
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
شروع مذاکرات جلیلی 2

بی فایده و پر مدعا و اجماع جهانی ...
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
طرف مقابل و مردم به مذاکرات بدبینن و شما طبق معمول متوهم و خوش بین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
می خوام نباشی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
ملت را سرکار گذاشتید.
ناشناس
France
۱۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
تو اصلا باهوش نیستی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
این بار مثل دوره جلیلی نیست که شما بسته پیشنهادی بدهید و آنها قطعنامه تحریمی صادر کنند این بار به عنوان ایجاد کننده خطر برای صلح جهانی به شما حمله نظامی خواهند کرد.
محمود
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
برای ملت رفع تحریم نباشه برای شما سفر سوئیس که هست، پس خوش بین بمان!
ناشناس
Turkiye
۱۹:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
تا تو هستی هیچ وقت مذاکرات معنی ندارد این ها همه سر کار گذاشتن مردم است
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
خیلی جالبه آقای باقری چند جا تایید کرده که مبنا همون برجام هست و فقط اسمش رو نمیبریم چون ما منتقدش بودیم!!! اسمش شده «توافق سال ۲۰۱۵»
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
خوشبین جان! دلار شد ۳۱ هزار تومان!!!!! کسی اهمیتی به حرفهای تو خالی و پوچ شما نمیده، خوشبین جان!! با این حرفهای الکی فقط به اطرافیانت ثابت می کنی که هیچ درکی از مذاکرات نداری!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
بیست سال ... فقط عمر مردم هدر شد و لاغیر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
جالبه. منتقد سرسخت برجام حالا که خودش در راس قرار گرفته به آینده مذاکرات خوشبین ه!! چقدر سیاست شما عین دیانت شماست...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
دنبا بر اساس منطق و حق نمیچرخد براساس منفعت میچرخد.
امیر
United Arab Emirates
۱۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
دیدگاه های باقری واقع بینانه نیست و اتفاقا منطقی است که نسبت به موفقیت مذاکرات بدبین باشیم!
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
در این مذاکرات آن کس که انعطاف‌پذیر باشد دوست ملت ایران است.
ناشناس
Canada
۱۹:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
این همه خوش خیالی و ... در سیاسیون ما جای تعجب دارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
خوش خیال نیست داره ما را بازی میده تا بعدش یواش یواش خبر مرگ را بده.
Mohamad
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
احسنت به اين پاسخهاى منطقى و سياستمدارانه
درود اقاى باقرى
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
باش تا اموراتت بگذره
ناشناس
Germany
۲۰:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
ایا تابحال واژه ای ب اسم حیا شنیدید؟
دوباره همون بازی زمان جلیلی رو شروع کردن
الکی برن اونجا ب عربی شعار بدن و با چنتا قطعنامه برگردن و کمر کشور رو بشکنن
توی این ۲۰ سال ک درگیر هسته ای هستیم بجز ضرر چ چیز ب ارمعان اوردید؟
یک جو خجالت و حیا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
آینده ای که ربطی به کار اصلی فعلی شما (برجام) ندارد و نتایجش باید به اجرایی شدن هر چه سریعتر تفاهمنامه های بلندمدت با روسیه و چین بیانجامد.
راستی آیا شخص حقیقی و حقوقی شایسته ای وجود دارد که وضعیت تفاهمنامه های روسیه و چین امروز را که تمام خوشبختی های خیالی آینده اش را نظام شعارمند نه شرقی-نه غربی دیروز به آن گره زده است را با وضعیت برجام سالهای دور مقایسه کند؟
چه تضمینی است که نظام سیاسی مستقر که کارنامه اش در زمینه کسب نتایج قابل استفاده از ارتباطات بین المللی اش همیشه مملو از اشتباه بوده؛ این بار اشتباهی گرانبارتر و فرصت سوزتر مرتکب نشود؟ آیا نباید از هم اکنون کمیته های متعدد به معنای واقعی مردمی-حقوقی-دانشگاهی-رسانه ای که مستقل از حکومت رسمی باشند نباید تشکیل شود تا رفتار و کردار دست اندرکاران تفاهمنامه هایی که نیروهای غیررسمی مستقل ملی را امیدی به آن و کشورهای طرف قراردادش نیست؛ مراقبت کند؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
بله، تا آن روز نه از ایران چیزی مانده و نه از ایرانی! و به قول آن پیرمرد زجر کشیده، فقط می‌مانید شما و مملکتتان!
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۲۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
بگد شما از امریکا نمیخاد خسارت بگیری خسارت جنگ از هراق را بگسر امریکا پیشکش
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
البته خبرنگار از ایشان نپرسید که آنها از ایران چه میخواهند و چه تضمین هایی از ایران طلب میکنند ! ایشان یکطرفه مثل هميشه طلبکارانه صحبت کرد که پر واضح است هیچوقت ایران نتیجه مطلوب از اینگونه سیاست در پیش گرفتن را نگرفته و نخواهد گرفت ! تا مادامیکه پرچم جمهوری اسلامی برافراشته است کنار آمدن با اروپا و حتما" آمریکا غیرممکن ،، غیرممکن و محال محال است .
چون منافع و حیات آقایان در ادامه وضع موجود
است .
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
احسنت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
تو گفتی , ملت هم باور کردند.
همه اینها بازی سیاسی هستش و فقط ملت سرکار هستند , البته نه همه ملت .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
از آقا باقری یک سوال داشتم
سولقان بالای کن هست یا کن بالای سولقان؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
نتیجه خوشبینی شما دلار ۳۰ تومنی شد. اگر به نتیجه برسد چه می شود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
به نتیجه برسه میشه صد تومان چون خواست قلبی و عملی ایشان به شکست رساندن مذاکرات است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
مونده تا دلار 34 تومنی روحانی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
کدوم شواهد نشان ازخوشبینی میدهدما که ریز خبر های علنی را خواندیم وشنیدیم در این مورد خاص خوشبینی بودن توهمی بیش نخواهد بود و گرنه در مجموع خوش بین بودن بسیار هم عالی است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
عمو جان به شکست مذاکرات خوش بینه ، شما چی خیال کردی برای خودت؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
باقری کنی = جلیلی دوم
ناشناس
Germany
۰۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
عزیزم با صدای مهیبی که امروز در نطنز رخ داد منتظر نرمش قهرمانانه خواهیم بود که مذاکرات را به نتیجه خواهد رساند. خوش بینی ایشان از این جهت هست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
حتی روسیه و چین که میلیاردها دلار به آنها باج دادید اظهار خوش بینی نکردند رو چه اساس اظهار فضل می فرمایید؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
من هم تنها به آینده ایران بدون شما خوشبین هستم و لاغیر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
این عکسی که من از تو دیدم اوج ناامیدی و شکست در آن نمایان هست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
او در پاسخ به این که از نظر آمریکا لغو کلیه تحریم‌های ایران ممکن نیست، به دلیل این که اختیارات لغو کلیه تحریم‌ها تنها در دستان رئیس جمهور آمریکا نیست و بخشی از آن‌ها به کنگره این کشور مربوط است و ایران حاضر است چه چیزی در مقابل خواسته‌هایش در مذاکرات ارائه کند، گفت: دو طرف مذاکرات، یعنی ایران و گروه ۴+۱ توافق را پذیرفته‌اند. آمریکا هم که از توافق خارج شده بود، می‌خواهد به آن بازگردد. بنابراین، موضوع بده و بستان قبلا در مذاکرات سال ۲۰۱۵ به جا آورده شده است. حالا باید اقداماتی انجام شود که اشتباهات کشوری را که از توافق خارج شد، جبران کند. بده و بستان زمانی اتفاق می‌افتد که هر دو طرف از چیزی تخطی کنند. ما از چیزی تخطی نکردیم. این آمریکایی‌ها بودند که از توافق خارج شدند
انصافاآیا جواب درست داده.... طرف می پرسه بعضی از تحریم‌ها در اختیار رئیس جمهور نیست.. جوابشو چند بار خوندم.. با اینکه با هوش نیستی ولی اینجا با مثلا زیرکی از زیرش در رفتی
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
مرحوم چاوزم زيادى خوشبین بود !!!!
یک قمی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
این خوش بینی های شما بدتر و مسخره تر از بدبینیه. شما ها این کاره نیستین و بهتره این بازی رو هر چند به نفع رقیب تموم کنین . ملت خسته و نابودند چرا حالیتون نیست.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۳:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
دلار که وارد کانال ۳۰ هزار تومان شد تصميم به ابراز خوشبینی کنید؟! دیر شده حضرت آقا!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
شده حکایت اون بنده خدا که رفته بود خواستگاری ازش پرسیدند چی شد گفت ۵۰ درصدش حله مونده ۵۰ درصد دیگش
الف
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
باش تا اموراتت بگذره!!!!
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
تا کی خوش‌بینی واقعا شورش را در آوردید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
امریکا قابل اطمینان نیست اگر برام بد بود چرا دنبال احیا هستین
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
ما هم دعا می کنیم خدا عقلانیت را به بعضی ها برگرداند، شیطان ایشان را از خر خود پیاده کنه و بیشتر از این با روح و روان مردم بازی نکنید و امور مردم را به خود مردم بازگردانند
تجربه نشون داد اینکاره نیستند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
برو جمع کن بابا تو به درد حتی یه تایپیست مذاکره هم نمی خوری
حاج عباس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
8 سال قبلي عم خوشبين بودي اقا
چي شد؟
بدبختي ملت
نیکان
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
اگر آقای باقری و تیم مذاکره کننده اعزامی مجاز باشد و بتواند منافع ملی ایران را در درنظر بگیرد میتوان به مذاکرات امیدوار بود و زود به نتیجه میرسد .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
از آقای باقری و تمیش و تصمیم سازان پشت صحنه ی تیم ، مصرا و جدا میخوام در این دور مذاکرات هسته ای ، به تامین حقوق و منافع ملی ، هرقدر که شرایط امکان میدهد ، بیندیشند و اطمینان داشته باشند چنین رفتاری هم برای ملت و هم گروه سیاسی انها مفید است و ضرر نمیکنند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
تورم بهتون ساخته دلار 30 هزار تومانی تامین کسری بودجه دولت و شرق گدایی
bato-adv
bato-adv
bato-adv