bato-adv
bato-adv

موانع ورود زنان به بازار کار

موانع ورود زنان به بازار کار

فرهنگ استبدادی و مردسالاری که کلیشه‌های جنسیتی را در تربیت زنان ترویج می‌کند، این باور را در جامعه به وجود می‌آورد که زنان در محیط کار قابل‌قبول نیستند و در کنار مردان نباید کار کنند.

تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۱۵ آذر ۱۴۰۰

 عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد دانشگاه محقق اردبیلی گفت: برای ورود زنان به بازار کار موانع متعددی وجود دارد، اما عمده دلایل آن را می‌توان به ۶ گروه تقسیم کرد.

زهرا فتوره‌چی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از این موانع، موانع شخصی است که فقدان اعتمادبه‌نفس، کمبود مهارت‌های مناسب کاری علی‌رغم سطح تحصیلات بالا، تعهدات خانوادگی و عدم حمایت خانواده‌ها از اشتغال زنان منجر به کاهش سطح علاقه و مشارکت آن‌ها در اقتصاد می‌گردد.

وی یکی دیگر از موانع ورود زنان به بازار کار را موانع اجتماعی برشمرد و ادامه داد: بسیاری از ایرانیان هنوز در تقسیم وظایف بین زن و مرد به هنجار‌های اجتماعی پایبند هستند و در واقع، این باور هنوز غالب باقی‌مانده است که مردان باید نان‌آور خانواده باشند و علاوه بر این، ناامنی‌های اجتماعی موقعیت زنان را در نیروی کار فعال تضعیف می‌کند.

فتوره‌چی به موانع فرهنگی اشاره کرد و ادامه داد: فرهنگ استبدادی و مردسالاری که کلیشه‌های جنسیتی را در تربیت زنان ترویج می‌کند، این باور را در جامعه به وجود می‌آورد که زنان در محیط کار قابل‌قبول نیستند و در کنار مردان نباید کار کنند.

عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد دانشگاه محقق اردبیلی موانع قانونی را از دیگر موانع ورود زنان به بازار کار دانست و تشریح کرد: قوانینی وجود دارد که زنان را موظف می‌کند که رضایت همسر خود را برای کار در خارج از خانه جلب کنند که این خود مانعی برای بسیاری از خانواده‌ها با پیشینه‌های سنتی و مذهبی است.

وی به موانع سازمانی اشاره کرد و گفت: بسیاری از سازمان‌ها و کارکنان آن‌ها هنوز بر این باورند که محدودیت‌هایی برای توانایی‌های زنان وجود دارد و چنین باور‌هایی نمایانگر سقف شیشه‌ای برای ارتقای زنان می‌باشد.

این استاد دانشگاه موانع مالی را هم از دیگر دلایل عدم ورود زنان به بازار کار برشمرد و گفت: سیستم مالی همچنین مانعی برای مشارکت فعال زنان در کارآفرینی است و بدیهی است که دسترسی سخت به تسهیلات بانکی و همچنین سایر کارکرد‌های حمایتی، زنان را وادار می‌کند تا به دنبال سرمایه در شبکه اجتماعی خود باشند که این مسئله توانایی آن‌ها را برای موفقیت محدود می‌کند.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین