bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۲۴۱۶۲
دکتر شروین شکوهی در گفتگو با فرارو بررسی کرد

شباهت و تفاوت اومیکرون با سرماخوردگی و آنفلوآنزا

شباهت و تفاوت اومیکرون با سرماخوردگی و آنفلوآنزا

دکتر شروین شکوهی، متخصص بیماری‌های عفونی گفت: قدری مسائل اپیدمیولوژیک اومیکرون، سرماخوردگی و آنفلوآنزا با یکدیگر متفاوت است. اینکه فرد کی، کجا و چه کسی بیماری را دریافت کند، با هم فرق دارد. به شکل مثال اگر کسی بی علامت باشد و فرد دیگری در خانه مبتلا شود، بیشتر به کووید ۱۹ می‌خورد. چرا که فقط کووید ۱۹ است که در حالت بی علامت امکان انتقال دارد. این در حالی است که آنفلوآنزا علامت دار منتقل می‌شود.

تاریخ انتشار: ۱۶:۵۸ - ۰۷ دی ۱۴۰۰

فرارو- وزارت بهداشت آخرین آمار مبتلایان قطعی به اومیکرون را ۲۶ نفر و تعداد مبتلایان مشکوک را ۱۲ نفر اعلام کرده است. اما اپیدمیولوژیست‌ها می‌گویند که تعداد مبتلایان مشکوک بیش از این ارقام است و احتمالا سویه جدید در تمام استان‌های کشور پراکنده شده است. در این میان متخصصان بیماری‌های عفونی نیز از افزایش تعداد مبتلایان به سرما خوردگی و آنفلوآنزا خبر می‌دهند.

به گزارش فرارو، در حال حاضر محققان و پزشکان علائم و علامت ابتلا به اومیکرون را تب، آبریزش بینی، سرفه، سردرد، از دست دادن چشایی و بویایی، خستگی خفیف یا شدید، عطسه و گلودرد عنوان می‌کنند. علائم و نشانه‌هایی که اغلب شان در سرماخوردگی و آنفلوآنزا هم دید می‌شوند.

البته از میان این علائم و نشانه‌ها تنها از دست دادن چشایی و بویایی است که در مبتلایان به سرماخوردگی و آنفلوآنزا دیده نمی‌شود.

پزشکان معتقدند که شناسایی سرماخوردگی و آنفلوآنزا از اومیکرون قابل تشخیص نیست و تنها با آزمایش‌های تخصصی قابل تعیین است. اما با این وجود توصیه اغلب متخصصان بیماری‌های عفونی این است که بیمار در صورت داشتن هر یک از این علامت‌ها خود را قرنطینه کند، تا زنجیره قطع شود.

باید فرض را بر اومیکرون گذاشت

شباهت و تفاوت اومیکرون با سرماخوردگی و آنفلوآنزادکتر شروین شکوهی، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با فرارو گفت: افرادی که زیر بار نمی‌روند، باید بدانند وقتی کسی سرماخوردگی دارد، کووید ۱۹ است حتی اگر خلاف آن ثابت شود. در حال حاضر کووید ۱۹ درمان ندارد و تنها قرار است که به افراد دیگر منتقل نشود. پس باید فرد مبتلا برود و قرنطینه شود. اما با این حال تمامی علائم این سه شبیه به یکدیگر است.

او در مورد تفاوت‌های این سه بیماری گفت: قدری مسائل اپیدمیولوژیک اومیکرون، سرماخوردگی و آنفلوآنزا با یکدیگر متفاوت است. اینکه فرد کی، کجا و چه کسی بیماری را دریافت کند، با هم فرق دارد. به شکل مثال اگر کسی بی علامت باشد و فرد دیگری در خانه مبتلا شود، بیشتر به کووید ۱۹ می‌خورد. چرا که فقط کووید ۱۹ است که در حالت بی علامت امکان انتقال دارد. این در حالی است که آنفلوآنزا علامت دار منتقل می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: علامت‌هایی مثل بدن درد، آب ریزش بینی، سردرد، سرفه و گلودرد در هر سه بیماری وجود دارد، بنابراین نمی‌شود گفت که فرد به یکی از سه بیماری اومیکرون، سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبتلا است و احتمال دو بیماری دیگر را رد کرد.

شروین شکوهی با اشاره به اینکه حتی تست منفی هم مبتلا بودن را رد نمی‌کند، افزود: اگر فردی هر یک از نشانه‌های بدن درد، آب ریزش بینی، سردرد، سرفه و گلودرد دارد، باید در قرنطینه بماند و حتی اگر تست PCR او منفی شد، نبابد وارد اجتماع شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه در حال حاضر موارد آنفلوآنزا هم افزایش یافته و بیماری در حال چرخش است، گفت: در حال حاضر مردم فکر می‌کنند که همه چیز تمام شده و رعایت موارد بهداشتی را کنار گذاشته اند به همین دلیل، مواد ابتلا به آنفلوآنزا هم افزایش یافته است.

او در پاسخ به این سوال که چرا  سال گذشته مورد چندانی از ابتلا به آنفلوآنزا نداشتیم و امسال داریم، توضیح داد: مردم در سال گذشته رعایت می‌کردند، مهمانی نمی‌رفتند، در خانه‌های شان حضور داشتند و مهم‌تر از همه ماسک می‌زدند. اما حالا اگر نگاه کنید می‌بینید که متاسفانه کمتر کسی این موارد را رعایت می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد راه‌های تشخیص سرماخوردگی، آنفلوآنزا و اومیکرون از یکدیگر هم گفت: امکان تشخیص این دو از یکدیگر حدود ۵۰ درصد و شاید هم کمتر باشد. در حال حاضر تنها با تست‌های PCR تشخیص آنفلوآنزا و اومیکرون امکان پذیر است. اما توصیه ما همچنان قرنطینه است و تست PCR دادن نیست. چرا که تست ممکن است ۵۰ درصد تشخیص دهد که فرد مبتلا است. در غیر این صورت اگر تست او منفی شود، فکر می‌کند که مبتلا نیست و وارد جامعه می‌شود.

شکوهی توصیه می‌کند که تست PCR باید با تشخیص پزشک و بیشتر برای افراد دارای بیماری زمینه‌ای تجویز شود.

او معتقد است که افراد دارای بیماری زمینه‌ای با بروز علامت باید به پزشک مراجعه کنند. چرا که اگر مبتلا به آنفلوآنزا و یا کووید ۱۹ باشند، نیاز به درمان خواهند داشت.  

این متخصص بیماری‌های عفونی اضافه کرد: دیگر افرادی که علائم و نشانه‌هایی همچون بدن درد، آب ریزش بینی، سردرد، سرفه و گلودرد دارند، باید در قرنطینه خانگی بمانند و مایعات مصرف کنند.

او هشدار داد که موارد ابتلا به کووید ۱۹ در حال افزایش است و توصیه کرد که مردم از دورهمی گرفتن، مهمانی و عروسی رفتن پرهیز کنند. همچنین ماسک بزنند و در مکان‌های سربسته عمومی فاصله اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv