عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: « در بهترين شرايط رژيم غذايي ايرانيان روزانه 400 ميليگرم كلسيم دارد اما اروپائيان روزانه 800 ميليگرم كلسيم مصرف ميكنند و اين موضوع از مهمترين علل افزايش پوكي استخوان در كشور است. »
احمدرضا جمشيدي با بيان اينكه استخوان از دو قسمت چارچوب و بخش معدني تشكيل شده است اظهار داشت، اين مجموعه دو كار اساسي انجام ميدهد كه يكي اسكلت بندي بدن است و ديگري ذخيره املاح مهمي مانند كلسيم و ديگر املاح مورد نياز بدن است.
وي گفت كه در عارضه پوكي استخوان هم اسكلت به هم ميخورد و هم قسمتي از بخش معدني تخريب ميشود. لذا استخوان شكل ظاهري خود را از دست ميدهد و در آن شكنندگي ايجاد ميشود.
جمشيدي با بيان اينكه مهمترين عارضه پوكي استخوان، شكنندگي است تصريح كرد، برخي علل ابتلا به اين عارضه علل ژنتيكي است چرا كه برخي افراد ژن گيرنده ويتامين D آنها مختل است.
جمشيدي ادامه داد: «عامل تأثيرگذار ديگر در پوكي استخوان مسئله ورزش و تغذيه است كه در نوع تغذيه بايد در نظر داشت املاح مختلف به خصوص كلسيم بايد در رژيم غذايي وجود داشته باشند كه متأسفانه در بهترين شرايط در رژيم غذايي ايرانيان 400 ميليگرم در روز وجود دارد در حالي كه همين عدد در كشورهاي اروپايي روزانه 800 ميليگرم است. »
اين فوق تخصص روماتولوژي با بيان اينكه از مهمترين علل افزايش پوكي استخوان در كشور كمبود كلسيم در رژيم غذايي است خاطرنشان كرد،مردم بايد هرچه بيشتر در غذاي روزانه خود از لبنيات استفاده كنند و بايد توجه داشته باشند كه شكستگيها و عوارض ناشي از پوكي استخوان هزينههاي چند برابري نسبت به مصرف لبنيات خواهد داشت.
جمشيدي يادآور شد: «عاداتي مانند سيگار كشيدن، مصرف قهوه غليظ بيش از دو فنجان در روز، مصرف برخي داروها مانند كورتيكواستروئيدها مانند داروهاي ضدتشنج و آرامبخش و همچنين بيماريهايي مانند روماتيسم مفصلي، پركاري تيروئيد و ديابت در بروز پوكي استخوان مؤثر است. »
جمشيدي خاطرنشان كرد كه سن شيوع پوكي استخوان در زنان 45 سالگي و در مردان 55 سالگي است و به علت مسائل هورموني پوكي استخوان در زنان شايعتر است.