بنده به سهم خود در مسئولیتهایی که بودم، همیشه تلاش کردم که جوان گرایی را مدنظر قرار دهم و مدعی هستم که چنین کاری را انجام دادم، چرا که این انقلاب فرصتی را برای من فراهم کرده و بنده نیز اخلاقاً، عرفاً و شرعاً مکلف هستم که این فرصت را برای جوانان فراهم کنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جوانگرایی یکی از اصول حکمرانی صحیح است از جوانان دهه هشتادی و دهه هفتادی به عنوان کسانی که باید در گام دوم، انقلاب را پیش ببرند و تحول ایجاد کنند، یاد کرد.
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی عصر روز جمعه (۲۲ بهمن ماه) در جلسه هیات امنای جامعه الحسین رزمندگان مشهد ضمن گرامیداشت ایام دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و یاد و خاطره شهدا، گفت: رمز پیروزی و موفقیتهای ما در سالهای پس از پیروزی انقلاب، حرکت در مسیر امام خمینی و مبانی انقلاب اسلامی بود و در نقطه مقابل هر گاه از مکتب امام فاصله گرفتیم، ممکن است حتی برخی احساس کردهاند که کار راحتتر شده است، اما چند زمانی نگذشته که متوجه شدیم هم کار سختتر شده و هم باعث شکست در نتیجه شده است.
وی با بیان اینکه امروز دو چالش بزرگ، جدی و اساسی داریم که یکی از آنها چالش اقتصادی است، ادامه داد: در چالش اقتصادی، مشکلات ما؛ نداری و مادی و پول نیست؛ چالشهای ما بازار سرمایه، بازار کار و یا همان چهار بازار عرف اقتصادی نیست. در ظاهر میبینیم که اینها مشکلات ماست، اما این چالش ریشه در مشکلات مالی و نداشتن امکانات ندارد، حداقل تا جایی که بنده مطلع هستم و تجربهای که در این بخشها دارم، هنگامی که نگاه میکنم متوجه میشوم که همه آنها ریشه در ناکارآمدیها و نوع نظام اداری و اجرایی و نظام بوروکراسی دارند.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: امروز بروکراسی به یک اسب سرکشی تبدیل شده که به هر کجا که منافع برخی افراد اقتضا میکند، پیش میرود و منظور من از برخی افراد همان ۴ درصدیهایی است که گاهی بیان میکردم که همه چیز را به دست گرفته اند، آنها بر این اسب سوار هستند.
وی تاکید کرد: لذا ما در اینجا نیازمند یک نظام حکمرانی جدید هستیم تا از این ورطه بیرون برویم، اگر این کار را نکنیم، حتی اگر تحریمها رفع شود، باز مشکلات حل نخواهد شد.
رئیس قوه مقننه کشورمان تصریح کرد: بارها این مثال را زده ام که ما سالیانی را در این کشور داشتیم که درآمد کشور در سال ۱۱۹ میلیارد دلار بوده است، اما آن زمان هم تورم ۲۵ درصدی و مشکلات اقتصادی داشتیم و هم اکنون که درآمد کشور ۴۰ الی ۴۵ میلیارد دلار در حوزه ارزی است، با همان مشکلات مواجهیم.
قالیباف اظهار کرد: ما نه تنها از گذشته خود پشیمان نیستیم، بلکه به لحظه لحظه آن افتخار میکنیم و معتقدیم راه استقلال، پیشرفت و راه منفعت مادی و معنوی کشور، تداوم خط امام و شهدا بوده و مسیر عزت ما همین است و امیدواریم هر جا که از مسیر اصلی منحرف شدیم، بایستیم و آن را اصلاح کنیم تا در مسیر اصلی قرار بگیریم.
وی ادامه داد: نکته دوم اینکه جوان گرایی یک بحث مهم و اساسی در کشور است و بحثی مقطعی و مصلحتی نیست، در حقیقت هر کار تشکیلاتی که بخواهد با منطق درست شایسته سالاری مخصوصاً شایسته پروری را طی کند، باید به جوان گرایی توجه کند. این در همه نسلها و زمانها یک اصل حکمرانی درست است.
رئیس مجلس اضافه کرد: بنده به سهم خود در مسئولیتهایی که بودم، همیشه تلاش کردم که جوان گرایی را مدنظر قرار دهم و مدعی هستم که چنین کاری را انجام دادم، چرا که این انقلاب فرصتی را برای من فراهم کرده و بنده نیز اخلاقاً، عرفاً و شرعاً مکلف هستم که این فرصت را برای جوانان فراهم کنم.
وی در همین زمینه تاکید کرد: در هر محیطی که توفیق خدمت داشتم، حداقل ۵۰ الی ۶۰ درصد از افرادی که بکارگیری میکردم، نیروهای جوانی بودند که برای اولین بار فرصتهایی برای آنها ایجاد شده بود و در آن فرصتها خودشان را نشان میدادند؛ لذا خوشحالم که در این ۲۵ سال اخیر در بسیاری از جلساتی که شرکت میکردم و افراد بزرگ و پیشکسوت نیز در آن جلسات حضور داشتند، همواره به بنده اعلام میکردند که یک نقد بر شما وارد است و آن اینکه با وجود افراد شناخته شدهای که در کشور وجود دارد، از آنها که اعتبار و اسم و رسم دارند، استفاده نکرده و در اطراف شما افرادی هستند که جوان و ناشناخته هستند و از آنها استفاده میکنید!
رئیس قوه مقننه کشورمان بیان کرد: من معتقدم این امر نباید به گونهای باشد که نسبت به پیشکسوتان بی توجه باشیم، بلکه باید پیشکسوتان را بزرگ بشماریم و به آنها احترام بگذاریم، به گونهای که آنها باید بالای سر نیروهای جوان حاضر شوند و آنها را کمک کنند. به عنوان مثال به فردی که با ۲۶ سال سن، بنده به عنوان شهردار منطقه انتخاب کردم، انتقاد شد، در حالی که وقتی جنگ تمام شد ما نیز همین میزان سن داشتیم.
وی تصریح کرد: دقیقاً این همان جایی است که میگوییم انقلاب دو رکن دارد؛ یک رکن آن سنتهای الهی و یک رکن آن مردم باوری است. بر همین اساس ما باید فرصت را برای جوانان فراهم کنیم.
رییس مجلس تصریح کرد: وقتی مقام معظم رهبری از گام دوم انقلاب صحبت و نقشه این راه را تعیین میفرمایند، فکر میکنید در این مسیر چه کسانی حضور دارند و باید این گام دوم را در چله دوم انقلاب پیش ببرند؟ آیا غیر از متولدین دهههای ۷۰ و ۸۰ هستند؟ در حال حاضر دهه هشتادیهای ما وارد دانشگاه شده اند و ترمهای دوم و سوم را میگذرانند، آنها باید این تحول را ایجاد کنند. اما واقعاً چگونه در فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و مدیریتی دیده میشوند؟ چگونه باید گذشته انقلاب به دست این کسانی که خودشان راوی بوده و میتوانند روایت کنند و در متن حادثه حضور داشتند، تداوم پیدا کند؟
قالیباف با بیان اینکه موضوعات مختلف نباید تک بعدی دنبال شود بلکه باید به تمام ابعاد مسایل توجه کرد، با اشاره به مجموعه جامعه الحسین که فعالیتهایی در ابعاد مختلف کارهای فرهنگی، مذهبی و اجتماعی انجام میدهد، از تلاشها و عملکرد این مجموعه تشکر و ابراز امیدواری کرد که شاهد شکل گیری و فعالیت مجموعههایی مشابه جامعه الحسین باشیم.