bato-adv
bato-adv

اجازه ورود زنان به استادیوم در مشهد داده می‌شود؟

اجازه ورود زنان به استادیوم در مشهد داده می‌شود؟

با وجود چنین شرایطی می‌توان این سوال را مطرح کرد که آیا امکان برگزاری بازی ایران و لبنان در فروردین سال جدید با حضور تماشاگران در شهر مشهد وجود دارد؟ جدا از اینکه در بدنه دولت و مقامات وزارت ورزش، ورود زنان به استادیوم مخالفان جدی دارد، شهر میزبان بازی جزو شهر‌هایی است که در مسائل اینچنینی نه از قوانین جاری کشور که از قوانین داخلی بهره می‌برد

تاریخ انتشار: ۱۱:۰۹ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۰

احسان اصولی عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال در مورد برگزاری بازی دو تیم ایران و لبنان در انتخابی جام جهانی با حضور تماشاگران گفت: «آخرین بازی رسمی ما قبل از جام‌جهانی با پابوسی امام رضا (ع) همراه خواهد بود. ستاد کرونا هم باید درمورد حضور یا عدم حضور تماشاگران تصمیم‌گیری کند.»

فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) مدت‌هاست الزام ورود زنان به استادیوم را برای ایران در همه بازی‌های باشگاهی و ملی تعیین کرده است، به همین دلیل تنها مسابقه‌ای که ایران در راه صعود به جام جهانی توانست از حضور تماشاچیان استفاده کند، بازی ایران و عراق در تاریخ ۷ بهمن بود. فقط در آن مسابقه تعداد محدودی از زنان به صورت گزینش شده موفق شدند وارد ورزشگاه آزادی شوند.

در چند ماه گذشته مشخص شده بحث ورود تماشاگران فوتبال به ورزشگاه‌ها هیچ ارتباطی به اوج‌گیری یا کاهش تاثیر بیماری کرونا ندارد و تنها گیر کار ورود زنان به استادیوم است. در همین ایام سالن‌های سینما، تئاتر به کارشان ادامه دادند. نماز‌های جمعه اقامه و امتحانات و کلاس‌های بسیاری از محصلین به صورت حضوری برگزار شد. همچنین هفته گذشته مقرر شد مسابقات تیم ملی بسکتبال ایران در انتخابی جام جهانی که در سالن سر بسته برگزار می‌شود با حضور ۳۰درصدی هواداران باشد! درحالی که در‌های استادیوم‌های فوتبال هنوز به روی تماشاچیان بسته است.

حسن کامرانی‌فر دبیرکل فدراسیون فوتبال چهارشنبه هفته گذشته گفت دربی آخر اسفند با حضور ۳۰درصدی هواداران برگزار می‌شود، اما بلافاصله یکی از مقامات فدراسیون پزشکی ورزشی این ادعا را تکذیب کرد و گفت ابلاغیه‌ای از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه صادر نشده است. حتی یکی از مقامات گفت نظر شورای تامین استان ملاک است. رویه‌ای تکراری که در چند ماه گذشته هواداران بار‌ها و بار‌ها شاهدش بوده‌اند تا مشخص نشود کدام نهاد درنهایت برای ورود تماشاچیان به استادیوم تصمیم می‌گیرد.

با وجود چنین شرایطی می‌توان این سوال را مطرح کرد که آیا امکان برگزاری بازی ایران و لبنان در فروردین سال جدید با حضور تماشاگران در شهر مشهد وجود دارد؟ جدا از اینکه در بدنه دولت و مقامات وزارت ورزش، ورود زنان به استادیوم مخالفان جدی دارد، شهر میزبان بازی جزو شهر‌هایی است که در مسائل اینچنینی نه از قوانین جاری کشور که از قوانین داخلی بهره می‌برد. بسیاری از شخصیت‌های سیاسی مذهبی مشهد جزو مخالفین اصلی ورود زنان به استادیوم‌ها هستند. به عنوان مثال احمد علم‌الهدی امام جمعه شهر بار‌ها و بار‌ها در سخنرانی‌های خود حضور زنان در استادیوم را نشانه «ابتذال» خوانده و از مقامات خواسته است جلوی این‌گونه حرکات گرفته شود. البته امام جمعه مشهد پیش از بازی ایران و عراق در چرخشی آشکار اعلام کرد اگر از زنان صیانت بشود ایرادی ندارد چند نفر از آن‌ها به استادیوم بیایند. با این حال بعد از بازی ایران و عراق ایشان با انتقاد از نحوه سازمان‌دهی حضور تماشاچیان زن در ورزشگاه آزادی گفت: «هفته قبل هم عرض کردم حضور خواهران در تماشای فوتبال باید صیانت شود. شما زحمت کشیدید جا را جداگانه کردید و فاصله انداختید و متشکر هستیم. اما آن صیانتی که بنده گفتم، نشد. بنده عرض کردم صیانت باید کامل شود، صیانت کامل نیست، با برنامه‌های دیروزی که خواهران رفتند در زمین فوتبال، صیانت از خواهران به‌طور کامل حفظ نشد، حرکت‌هایی صورت گرفت، اما صیانت کامل نشد، باید کامل شود؛ اصلا جایگاه خواهران در وضعی باشد که هیجانات خواهران در تماشای فوتبال به جایی منعکس نشود که دیروز این‌طور نبود.»

در واقع آنچه امام جمعه شهر مشهد در مورد حضور زنان در استادیوم می‌خواهد عملا غیرقابل انجام است. اینکه زنان در یک کپسول ایزوله در گوشه‌ای از استادیوم قرار بگیرند که صدا و تصویرشان به بیرون درز پیدا نکند کاری نشدنی است. به این ترتیب و باتوجه به دیدگاه نهاد‌های تصمیم‌گیر در مشهد ازجمله امام جمعه شهر که بار‌ها مخالفت خودش را با ورود زنان به استادیوم ابراز داشته، کار در خود شهر مشهد و ورزشگاه امام رضا که متعلق به آستان قدس رضوی است بسیار سخت خواهد بود. بار‌ها دیده شده در شهر مشهد نه قوانین خارجی ملاک قرار می‌گیرند و نه قوانین داخلی کشور. سال‌هاست در شهر مشهد برخلاف تمام استان‌های ایران مواردی نظیر برگزاری کنسرت یا دوچرخه‌سواری زنان در شهر با نظر علما ممنوع است. این فشار‌ها نه تنها باعث شده این موارد در خود شهر مشهد ممنوع شوند که در چند سال گذشته توانسته شهر‌های اطراف مشهد در استان خراسان رضوی را هم در تبعیت از این قوانین نانوشته با خود همراه کند.

احتمال اینکه در چند روز منتهی به برگزاری دیدار ایران و لبنان در فروردین ماه امسال ستاد ملی مقابله با کرونا، فدراسیون پزشکی ورزشی، وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال بگویند به دلیل سفر‌های مردم در نوروز و اوج‌گیری دوباره کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی متاسفانه بازی بدون حضور تماشاچیان برگزار خواهد شد بسیار بالاست. در حالی که اگر چنین چیزی مطرح شود باید مطمئن بود که ماجرا ربطی به کرونا ندارد و به خاطر فشار‌های خارج از حوزه فوتبال صورت گرفته است.

bato-adv
bato-adv