bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۳۹۰۵۹

تغییر ساعت رسمی کشور، چه منافع اقتصادی دارد؟

تغییر ساعت رسمی کشور، چه منافع اقتصادی دارد؟

لغو طرح تغییر ساعت رسمی به‌نظر اقتصادی به نفع کشور نیست چرا که این طرح با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی اجرا می‌شود.

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۰

به‌دنبال افزایش بحث‌ها در مورد فواید و مضرات تغییر ساعت رسمی کشور مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرد تغییر ساعت رسمی به صرفه جویی در مصرف انرژی منجر می‌شود. بازوی پژوهش مجلس در پایان این گزارش مخالفت خود را با نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور اعلام کرد.

به گزارش همشهری، به تازگی برخی نمایندگان مجلس طرحی را تهیه کرده‌اند که براساس آن تغییر ساعت رسمی کشور در ۶ ماه اول سال ملغی می‌شود این طرح در کمیسیون اجتماعی مجلس مورد تأیید قرار گرفته است.

در سال‌های اخیر تحقیقاتی در کشور‌های اروپایی انجام شده که نشان می‌دهد تغییر ساعت رسمی آثار زیان باری بر سلامتی افراد دارد. درواقع درسال‌های اخیر به‌دلیل افزایش اهمیت سلامتی افراد جامعه نسبت به صرفه جویی انرژی، موجب شده برخی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا گرایش به سمت توقف اجرای طرح تغییر ساعت داشته باشند.

با این حال آنطور که مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرده است: لغو طرح تغییر ساعت رسمی به‌نظر اقتصادی به نفع کشور نیست چرا که این طرح با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی اجرا می‌شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس درباره آثار زیان‌باری که ممکن است این طرح برای سلامتی افراد داشته باشد اعلام کرده است: علت مخالفت کشور‌های اروپایی با تغییر ساعت رسمی این است که به تغییر ساعت خواب و بیداری منجر می‌شود و این موضوع روی سلامتی افراد جامعه تأثیر دارد، درحالی‌که در کشور‌های اسلامی نظیر ایران، تنظیم فعالیت‌های افراد علاوه بر زمان محلی با زمان خورشیدی نیز تنظیم می‌شود. در ایران اسلامی، انجام فرائض دینی، مبتنی بر تغییرات طلوع و غروب آفتاب است و آغاز فعالیت‌های روزانه افراد به اوقات شرعی نزدیکتر است.

مرکزپژوهش‌های مجلس اعلام کرده است: پزشکان و اطبا معتقدند، بهترین زمان تنفس صبحگاهی براساس ساعات فیزیولوژیک ساعت ۴ و بهینه‌ترین زمان آغاز فعالیت روزانه ساعت ۸- ۷ صبح است، بنابر این به‌نظر می‌رسد، آسیب مترتب ناشی از تغییر ساعت در ایران به گستردگی کشور‌های اروپایی نیست. ازسوی دیگر، اجرای طرح تغییر ساعت نقش زیادی در کاهش مصرف انرژی برق دارد.

به زعم مرکزپژوهش‌های مجلس تغییر ساعت رسمی کشور بین یک تا ۳ درصد در مصرف برق تأثیر دارد.

بازوی تحقیقاتی مجلس با استناد به این موضوع پیشنهاد کرده است قانون تغییر ساعت رسمی کشور با توجه به اثری که بر کاهش میزان مصرف برق دارد همچون سال‌های گذشته اجرا شود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv