شرکت شیائومی امکان گرفتن عکسهای تایم لپس از مسیر ستارههای آسمان شب با دوربین گوشی را فراهم میکند.
فرارو- به تازگی سند ثبت اختراعی از شرکت شیائومی منتشر شده است که نشان از پیشرفت مهمی در دوربین گوشیهای محصول این شرکت در آینده نزدیک دارد. دوربین گوشیهای آینده شیائومی قادر به گرفتن عکسهای تایم لپس از مسیر ستارهها در آسمان خواهند بود.
به گزارش فرارو، دوربینهای پرچمدار گوشیهای هوشمند در حال رسیدن به نقطه اشباع هستند؛ به طوری که در حال حاضر تشخیص تفاوتهای عکسی که با دوربین OnePlus 10 Pro گرفته شده با عکس دوربین Xiaomi 12 Pro بسیار دشوار است. این شباهت به این دلیل است که عکسهای گرفته شده در هر دو گوشی با تمام جزئیات ثبت شده و دارای کمترین نویز ممکن است. همین مطلب را میتوان در مورد آیفون ۱۳ پرو، سامسونگ گلکسی اس ۲۲ اولترا و اوپو فایند ایکس ۵ پرو نیز به کار برد؛ بنابراین در سال ۲۰۲۲، سازندگان گوشیهای هوشمند به ارائه قابلیتهای جذاب و متفاوت دوربین برای کاربران خود روی آوردهاند. برای نمونه شرکت اپل سبکهای عکاسی را در سری آیفون ۱۳ خود ارائه میدهد و یا شرکت گوگل حالت عکاسی نجومی را روی پیکسلهای خود عرضه میکند. شرکت ویوو نیز پرترههای سبک ZEISS را در آخرین مدل از سری X خود ارائه کرده است.
به نظر میرسد که شرکت شیائومی نیز به نوبه خود در فکر افزودن قابلیتهای متنوع به دوربین گوشیهای خود است. اخیراً وبسایت خبری ITHome گزارش کرده است که شرکت نرمافزار شیائومی مستقر در پکن، پایتخت چین، حق اختراع جدیدی را برای نرمافزار دوربین خودکار خود دریافت کرده است. عنوان این سند ثبت اختراع، «فناوری عکاسی ستارگان آسمان شب از مسیرهای تایم لپس» است.
چنان که میدانید تایم لپس واژهای انگلیسی است که معنای گذر زمان را میدهد. قابلیت time lapse دقیقا مقابل slow motion است. در اسلوموشن حرکات به صورت بسیار آهسته و در تایم لپس به صورت بسیار تند به نمایش درمی آیند. اگر بخواهیم تکنیکیتر به این موضوع نگاه کنیم تایم لپس روشی از فیلمبرداری است که در آن فرکانس ضبط فیلم در یک سکانس کمتر از فرکانس مشاهده شده در همان سکانس است و وقتی که نتیجه نهایی را میبینیم به نظرمان زمان با سرعت بسیار بیشتری میگذرد.
سند ثبت اختراع شیائومی شامل جزئیات الگوریتم نرم افزار دوربین پنل پشتی در حالت عکاسی تایم لپس ستاره دنباله دار است. در این سند ثبت اختراع آمده است که زمانی که کاربر حالت "Star Trails" را در برنامه دوربین فعال میکند، دوربین به طور خودکار روی آسمان شب فوکوس میکند و مناسبترین تنظیمات مانند ISO و تعادل رنگ سفید برای صحنه را تعیین میکند.
سپس دوربین باید در طول تایم لپس در همان موقعیت بماند تا از آسمان پرستاره شب بین هر فاصله زمانی متوالی حرکت ستارگان در شب عکس بگیرد. دوربین سپس الگوریتم این عکسها را ذخیره میکند تا دادهها و رنگ پشت هر یک را تفسیر کند. با استفاده از دادههای تفسیر شده، الگوریتم نرمافزار دوربین تمام عکسها را با هم جمعآوری میکند و تصاویر را در قالب یک ویدیوی کوتاه پردازش میکند.
از آنجایی که این پتنت (سند ثبت اختراع) اخیراً تأیید شده و به اطلاع عموم رسیده است، انتظار میرود که شرکت شیائومی به زودی این حالت «Star Trails» را در پرچمدار بعدی متمرکز بر دوربین خود ارائه کند. از این رو پیش بینی میشود این قابلیت در گوشی Xiaomi 12 Ultra که به زودی در ماه مه در چین عرضه میشود، مورد استفاده قرار گیرد. در این صورت دوربین این گوشی احتمالا محصول برند معتبر Leica و پردازنده آن هم چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس است. لازم به توضیح است که این پردازنده جدید هنوز توسط شرکت سازنده، یعنی کوالکام معرفی نشده است.
منبع: gizmochina