bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۴۷۹۷۹

(تصاویر) استفاده از ریکشا‌های برقی درپی افزایش قیمت بنزین در سودان

(تصاویر) استفاده از ریکشا‌های برقی درپی افزایش قیمت بنزین در سودان

در شرایطی که سودان گرفتار یک بحران اقتصادی وخیم شده است که به دلیل ناآرامی‌های سیاسی پس از کودتای نظامی اکتبر گذشته بدتر شده است، هزینه کارکردن موتور‌های بنزینی افزایش یافته است.

تاریخ انتشار: ۱۷:۴۱ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱

مردم سودان در پی افزایش قیمت بنزین به ریکشاهای برقی توک توک روی آورده اند.

به گزارش فرارو، محمد سمیر، کارآفرین سودانی، با افتخار شاهد مونتاژ ریکشا‌های رنگارنگ توسط کارگران است، که در این کشور واقع شده در شمال آفریقا منحصر به فرد است، زیرا آن‌ها با برق کار می‌کنند تا با هزینه‌های فزاینده مقابله کنند.

در سودان، وسایل نقلیه سه چرخ - ریکشا‌های توک توک برای مسافران، و سه چرخه‌های موتورسیکلت برای حمل کالا - مدت هاست که یک حمل و نقل محبوب و مقرون به صرفه بوده است.

اما در شرایطی که سودان گرفتار یک بحران اقتصادی وخیم شده است که به دلیل ناآرامی‌های سیاسی پس از کودتای نظامی اکتبر گذشته بدتر شده است، هزینه کارکردن موتور‌های بنزینی افزایش یافته است.

مهندس سمیر ۴۴ ساله در کارخانه‌ای در شمال خارطوم گفت: افرادی که از ریکشا‌های سوختی استفاده می‌کنند درد دارند و ارزش چیزی را که ما ارائه می‌دهیم می‌دانند. ما می‌خواهیم راه حل‌هایی ارائه دهیم. برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در گزارشی در سال ۲۰۲۰ هشدار داد که خودرو‌های دودی که با سوخت بنزین کار می‌کنند، علاوه بر تحریک تغییرات آب و هوایی، باعث آلودگی قابل توجه صدا و هوا می‌شوند.

وی افزود: انتشار گاز‌های گلخانه‌ای از سه چرخ باعث کاهش دید، آسیب به پوشش گیاهی و منجر به بیماری‌های تنفسی در افراد می‌شود.

سمیر می‌گوید خودرو‌های الکتریکی جدید در راستای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل هستند: مبارزه با فقر، حفاظت از سلامت و حفاظت از محیط زیست. وی افزود: همچنین صدای بسیار کمتری ایجاد می‌کند.

سمیر برای راه‌اندازی کارخانه‌اش سال‌ها با چالش‌های جدی مواجه بود، اما به محض افتتاح، تجارت پررونق بوده و از سال گذشته بیش از ۱۰۰ دستگاه سه چرخه حمل کالا و ۱۲ ریکشا مسافربری فروخته است.

هزینه سوخت از زمان کودتا در سودان بیش از دو برابر شده است. علاوه بر این، کمبود‌های مکرر سوخت باعث شده تا رانندگان ساعت‌ها بیرون از پمپ بنزین‌ها صف بکشند تا باک خود را پر کنند.

شارژ کامل این سه چرخ‌ها حدود هشت ساعت طول می‌کشد و می‌تواند با سرعت ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتر (۵۰ تا ۶۰ مایل) حرکت کند.

اما در بحبوحه بحران اقتصادی، منابع برق سودان نیز با قطع مکرر آسیب دیده است. در ژانویه، دولت قیمت برق را افزایش داد و خانوار‌ها شاهد افزایش حدود ۵۰۰ درصدی قبوض بودند.

با این حال سمیر گفت که ریکشا‌های برقی هنوز کارآمدتر و ارزان‌تر از جایگزین‌ها هستند. سمیر گفت: هزینه شارژ باتری کمتر از هزینه سوخت است.

سمیر استدلال می‌کند که کارخانه او به سودان کمک می‌کند تا در دنیایی که به سرعت در حال توسعه است، همگام شود. هر چیزی که با سوخت کار می‌کند دیر یا زود با برق جایگزین خواهد شد. ما اکنون این فرصت را داریم که با بقیه دنیا همگام شویم.

bato-adv
bato-adv
bato-adv