bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۴۸۷۷۸

هشدار نارنجی هواشناسی؛ خیزش گرد و خاک در نقاط مختلف کشور

هشدار نارنجی هواشناسی؛ خیزش گرد و خاک در نقاط مختلف کشور

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی رنگ دیگری از وزش باد شدید تا خیلی شدید با خیزش گرد و خاک از شنبه تا اواخروقت یکشنبه(۲۴ تا ۲۵ ازدیبهشت)خبر داد.

تاریخ انتشار: ۱۸:۰۲ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱

سازمان هواشناسی نسبت به وزش باد شدید تا بسیار شدید، خیزش گردوخاک و افزایش شاخص آلودگی و کاهش کیفیت هوا هشدار داد.

به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی رنگ از افزایش گرادیان فشار و نفوذ گرد و خاک و وزش باد شدید تا بسیار شدید، خیزش گرد و خاک، کاهش کیفیت هوا، کاهش دید افقی از پنجشنبه تا شنبه (۲۲ تا ۲۴ اردیبهشت) خبر داد.

این شرایط جوی روز پنجشنبه در خراسان رضوی، سمنان، تهران، البرز، قم، مرکزی، جمعه درسمنان، خراسان جنوبی، جنوب تهران، شمال سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام، بوشهر، جنوب خراسان رضوی و شنبه در خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، سمنان، فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان مورد انتظار است.

بر اثر این مخاطره وزش باد شدید و خیزش گرد وخاک، افزایش شاخص آلودگی و کاهش کیفیت هوا، کاهش دید افقی، احتمال شکستن درختان فرسوده، احتمال آسیب به سازه‌های موقت و اختلال در تردد وجود دارد.

سازمان هواشناسی اجتناب از قرار گرفتن در فضای باز به ویژه برای افراد آسیب پذیر، استحکام سازه‌های موقت مانند تابلوهای تبلیغاتی و غیره، عدم پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره را توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی رنگ دیگری از وزش باد شدید تا خیلی شدید با خیزش گرد و خاک از شنبه تا اواخروقت یکشنبه (۲۴ تا ۲۵ ازدیبهشت) خبر داد.

این شرایط جوی روز شنبه برای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، سیستان و بلوچستان، کرمان، شمال فارس و روز یکشنبه در خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان پیش‌بینی می‌شود که خسارت به محصولات کشاورزی و گلخانه ها را به دنبال دارد.

سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب های احتمالی با توجه به آغاز فصل برداشت زردآلو در استان سیستان و بلوچستان توصیه می‌کند باغداران برداشت را بعد از آرام شدن جو انجام دهند، استحکام نهال‌های تازه کشت شده با نصب قیم جهت مقاومت در برابر باد ، خودداری از محلول‌پاشی و سم‌پاشی، استحکام و ترمیم سقف و سازه‌های گلخانه‌ها، عایق‌بندی و محافظت از کندوها، استفاده از بادشکن جهت جلوگیری از شکستگی شاخه و تنه درختان و حتی ریشه‌کن شدن درخت مد نظر قرار گیرد.

سالن‌های مرغداری نسبت به تهویه و کنترل دما در شرایط باد اقدامات لازم را انجام دهند. خوداری از انجام آبیاری جهت جلوگیری از سست شدن ریشه گیاهان به دلیل باد، عدم استقرار ماشین آلات کشاورزی و نهاده‌های کشاورزی روی زمین نیز توصیه می‌شود.

سازمان هواشناسی کشور در ادامه با صدور هشدار نارنجی رنگی دیگر از افزایش سرعت وزش باد در نواحی شمال غربی - جنوب غربی و ارتفاع موج و افزایش ارتفاع موج در ساحل بین ۱.۵ تا ۲ متر و در فراساحل ۲.۵ تا ۳.۵ متر از چهارشنبه تا شنبه (۲۱ تا۲۴ اردیبهشت) خبر داد.

این شرایط جوی روز چهارشنبه در شرق خلیج فارس، در نواحی ساحلی و دور از ساحل هرمزگان و بوشهر و شنبه در نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس و غرب تنگه هرمز، در نواحی ساحلی و دور از ساحل بوشهر و هرمزگان مورد انتظار است و غرق شدن شناگران، آسیب به قایق‌های تفریحی و شناورهای سبک، اختلال در تردد با شناورهای نیمه سنگین، خسارت به قفس‌ها و پاره شدن تورهای صیادی و خسارت به تاسیسات دریایی از اثرات این مخاطره است.

سازمان هواشناسی در این شرایط جوی ممنوعیت شنا، جمع آوری تورها و وسایل صیادی، اجتناب از تردد با قایق‌های تفریحی و شناورهای سبک، احتیاط در تردد با شناورهای نیمه سنگین، محدودیت در فعالیت‌های دریایی و اتخاذ تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هر گونه خسارت را توصیه می‌کند.

این سازمان در ادامه با صدور هشدار زرد رنگ از ایجاد جو ناپایدار و رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقت، خیزش گردوخاک و در مناطق مستعد تگرگ از چهارشنبه تا جمعه(۲۱ تا ۲۳ اردیبهشت)خبر داد.

این شرایط جوی روز چهارشنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، دامنه و ارتفاعات تهران، البرز، قزوین، زنجان، پنجشنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، خراسان شمالی، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، دامنه و ارتفاعات زنجان، قزوین، البرز، تهران، سمنان و جمعه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، زنجان، قزوین، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، دامنه و ارتفاعات سمنان، تهران و البرز مورد انتظار است.

در این شرایط جوی احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتمال برخورد صاعقه و ریزش تگرگ، احتمال آبگرفتگی معابر به‌طور محلی، کاهش دید، احتمال آسیب به سازه‌های موقت، احتمال شکستن درختان فرسوده و احتمال سقوط اشیا وجود دارد.

به توصیه سازمان هواشناسی باید احتیاط در توقف و تردد از حاشیه رودخانه ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر کوچ‌رو، احتیاط در چرای دام و عدم سم پاشی در مزارع در دستور کار قرار گیرد.

در ادامه این هشدار سازمان هواشناسی از گردوخاک و خیزش گردوخاک، کاهش دید افقی، افزایش شاخص آلودگی هوا و کاهش کیفیت هوا از چهارشنبه تا شنبه (۲۱ تا ۲۴ اردیبهشت) خبر داد.

این شرایط روز چهارشنبه در بوشهر، سمنان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، قم، تهران، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، البرز، همدان، کردستان، پنجشنبه در بوشهر، کردستان، لرستان، جنوب آذربایجان شرقی، جنوب آذربایجان غربی، زنجان، همدان، شمال شرق اصفهان، جمعه در خراسان رضوی، قم، اصفهان، یزد و شنبه در اصفهان، بوشهر، خوزستان، ایلام پیش‌بینی می‌شود.

در اثر این مخاطره خیزش گردوخاک، کاهش دید افقی ، کاهش کیفیت هوا، اختلال در تردد و احتمال خسارت به صنعت کشاورزی دور از انتظار نیست.

سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب‌های احتمالی احتیاط در تردد برون شهری بویژه در جاده‌های کویری، استحکام سازه‌های موقتی، عدم تردد و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های‌ نیمه کاره را توصیه می‌کند.

در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv