پژوهشها نشان میدهند زنان یائسهای که یک وعده انبه را چهار بار در هفته به مدت ۱۶ هفته مصرف کرده بودند با کاهش قابل توجه چین و چروک هایشان مواجه شدند. با این وجود، میزان مصرف انبه مهم است. خوردن بیش از حد این میوه میتواند باعث افزایش قند خون شود.
فرارو- پوست ما بزرگترین عضو بدن انسان است. نه تنها از ما در برابر عوامل خارجی بلکه از اندامها و سلولهای داخلیمان نیز محافظت میکند. از آنجایی که پوست ما برای سلامتی و تندرستیمان بسیار ارزشمند است نگهداشتن آن در وضعیتی مناسب با افزایش سن بسیار اهمیت دارد. یک راه حل آسان وجود دارد: غذاهایی را انتخاب کنید که پوستی درخشان را تغذیه میکنند.
به گزارش فرارو به نقل از Clean eating، پژوهشهای بیشتر نشان میدهند که چگونه تغذیه بر سلامت پوست تاثیر میگذارد و این که غذایی که میخوریم میتواند چین و چروکها را کاهش دهد، خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش داده و آسیبهای ناشی از نور خورشید را کاهش دهد. بنابراین، بهترین مواد غذایی برای داشتن پوستی درخشان کدام یک هستند؟ پیشنهاد میکنیم این نه گزینه را امتحان کنید.
با این میوه خوشمزه مملو از ویتامین ث و سرشار از کاروتنوئیدهایی مانند بتاکاروتن که سلامت پوست را بهبود میبخشند خود را به مناطق استوایی ببرید. یک وعده شامل نصف فنجان انبه ۱۴۳ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به ویتامین ث و ۱۶ درصد از نیاز روزانه شما به بتاکاروتن را تامین میکند.
پژوهشها نشان میدهند زنان یائسهای که یک وعده انبه را چهار بار در هفته به مدت ۱۶ هفته مصرف کرده بودند با کاهش قابل توجه چین و چروک هایشان مواجه شدند. با این وجود، میزان مصرف انبه مهم است. خوردن بیش از حد این میوه میتواند باعث افزایش قند خون شود و قند بیش از حد میتواند به طور بالقوه چین و چروک را افزایش دهد. اعتدال در مصرف آن نکتهای مهم است. تنها نصف فنجان انبه برای داشتن پوستی شاداب توصیه میشود.
اگر هنوز گوجی بری چینی باستانی را امتحان نکردهاید این میوهای است که باید به فهرست خرید خود اضافه کنید. این توتهای قرمز یاقوتی ریز مملو از آنتی اکسیدان ها، بتاکاروتن و سایر کاروتنوئیدها به علاوه ویتامینهای آ و ث هستند. زنان در چین بیش از ۴۰۰۰ سال است که گوجی بری را به دلایل خوبی مصرف میکنند. آنتی اکسیدانها و کاروتنوئیدهایی که به این توتها رنگ میبخشند به محافظت از بدن در برابر التهاب، استرس اکسیداتیو و اثرات پیری کمک میکند.
در عین حال، ویتامین ث به تولید کلاژن و الاستین کمک میکند و پوست را صاف و محکم نگه میدارد. آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئیدها و بتاکاروتن موجود در گوجی بری میتوانند از پوست در برابر نور خورشید محافظت کنند و رنگ پوست را بهبود بخشند که خود میتواند از تغییر رنگ جلوگیری کرده و آن را کاهش دهد.
گوجه فرنگی که جزء اصلی رژیم غذایی مدیترانهای است برای درخشندگی پوست شما مناسب است. گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن است که یک کاروتنوئید قوی محافظ پوست است. از آنجایی که پوست حاوی بیشترین لیکوپن (در مقایسه با سایر بافتهای بدن) است خوردن یک گوجه فرنگی میتواند ذخایر لیکوپن را دوباره پر کند.
پژوهشها نشان میدهند که گوجه فرنگی پخته شده از محصولات کنسرو شده گوجه فرنگی تولید کلاژن را افزایش داده و اریتم یا قرمزی سطحی پوست را کاهش میدهد. گوجه فرنگی همچنین سرشار از ویتامین ث است که به ساخت کلاژن کمک میکند. خوردن ۲.۵ فنجان گوجه فرنگی تازه نیازهای پوست شما را برطرف میکند.
میوه شور در اصل از کشورهای گرمسیری آمریکای جنوبی مانند برزیل و شمال آرژانتین میآید، اما اکنون در سراسر جهان رشد میکند. دانههای موجود در این میوه حاوی پلی فنلهای شگفتانگیزی هستند که به نام پیساتانول شناخته میشوند و برای سلامت پوست باورنکردنی هستند.
براساس پژوهشها تنها یک میوه شور در روز ۵ میلی گرم پیساتانول را فراهم میکند که میتواند آبرسانی پوست را افزایش داده و خشکی پوست را کاهش دهد. پلی فنولهای موجود در میوه شور نیز خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش داده و سلامت پوست را افزایش میدهد.
کلم پیچ یکی از مغذیترین مواد غذایی روی کره زمین است. کلم پیچ سرشار از کاروتنوئیدها، ویتامین ث و گلوکورافانین (نوعی ماده ضد پیری) است گلوکوزینولاتی که میتواند التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش دهد و تاثیر فوق العاده قویای برای سلامت پوست دارد.
سطح کلاژن و الاستین در گروهی از زنان میانسال که عصاره کلم پیچ غنی از کاروتنوئید مصرف میکردند به طور قابل توجهی بهبود یافت. در این پژوهش مشخص شد که کلم پیچ پس از ۱۰ ماه سطوح کلاژن و الاستین را بهبود میبخشد که آن را به نوعی به یک ماشین سبز پر قدرت تبدیل میکند. یک فنجان کلم پیچ آب پز همان آنتی اکسیدان عصاره مورد استفاده در پژوهش را فراهم میکند.
بادام با فوایدی از جمله درخشندهسازی پوست و سلامت قلب یک ماده غذایی غنی از آلفا توکوفرولها فراوانترین نوع ویتامین E موجود در بدن، چربیهای تک اشباع نشده (MUFA) و پلی فنولها (یک ترکیب گیاهی است که میتواند مانند یک آنتی اکسیدان عمل کند و رادیکالهای آزاد را که باعث آسیب به سلولهای بدن و بروز سرطان و بیماریهای دیگر میشوند را خنثی کند) است. ویتامین E در روغن پوست ما یافت میشود و با ایجاد مانعی برای حفظ رطوبت به محافظت از سلولها در برابر آسیب کمک میکند.
پژوهشهای متعدد انجام شده کاهش قابل توجهی را در چین و چروک در زنان یائسهای نشان دادند که به میزان حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد کالری روزانهشان بادام مصرف میکردند. هم چنین، با مصرف بادام هیپرپیگمانتاسیون (یک مشکل خاص پوستی است که در نتیجه آن پوست فرد در نواحی خاصی تیره میشود) در زنان مصرف کننده کاهش یافت و در نتیجه آلفا توکوفرولها و پلی فنولهای بادام رنگ پوست بهتری را برای زنان ایجاد کردند.
این توصیه بسیار شبیه به بیانیه انجمن قلب آمریکا است که دریافت حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از کل کالری را از منابع چربیهای تک اشباع نشده و چربی چند اشباع نشده توصیه میکند.
کاکائو بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است و در سراسر جهان رشد میکند و نه تنها طعم شگفتانگیزی دارد بلکه سرشار از فلاوانولها و تئوبرومین است. فلاوانولها آنتی اکسیدانهایی هستند که به محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو کمک میکنند. تئوبرومین یک محرک است که شبیه کافئین است و ساختاری شبیه به آن دارد، اما بدون شدت اثر کافئین است. تئوبرومین اثرات محرک، نشاط آور و ضد سرفه دارد.
این مواد مغذی برای درخشندگی پوست عالی هستند. زنانی که روزانه یک فنجان نوشیدنی کاکائو حاوی حدود ۳۲۰ میلی گرم فلاوانول به مدت ۲۴ هفته مینوشیدند به طور قابل توجهی بهبود رطوبت و قابلیت ارتجاعی پوست را مشاهده کردند و در عین حال زبری، چین و چروک و قرمزی پوستشان کاهش یافته بود. پژوهش دیگری نتایج مشابهی را نشان داد. زنانی که نوشیدنی کاکائویی مصرف میکردند شاهد افزایش تراکم و ضخامت پوست بودند که باعث ایجاد پوستی شادابتر شد.
همه کافئینها با یکدیگر برابر و یکسان نیستند. چای سبز میتواند میل به کافئین را بدون ایجاد ناراحتی در شما برطرف کند. هم چنین، چای سبز میزانی از فلاوانول مغذی مانند اپی گالوکاتچین گالات را فراهم میکند که برای سلامت پوست مفید است.
طبق نتایج پژوهشها نوشیدن روزانه یک لیتر چای سبز در طول ۱۲ هفته ممکن است باعث افزایش هیدراتاسیون، کشسانی و تراکم پوست شود و در عین حال زبری و قرمزی پوست را کاهش دهد. افزایش قابل توجه هیدراتاسیون نیز به دلیل نوشیدن حداقل یک لیتر آب در روز به همراه ۹۸۰ میلی گرم اپی گالوکاتچین گالات موجود در چای سبز بود.
پروتئینهای خوشمزه، گیاهی و کاملی هستند که حاوی چربیهای تک غیراشباع و چند غیراشباع و ایزوفلاونهای مفید برای قلب میباشند. یک فنجان از ادامام ۱۸ گرم پروتئین دارد و آن را به یک ابر غذای مغذی تبدیل میکند.
ایزوفلاونهای آن باعث افزایش خاصیت ارتجاعی و هیدراتاسیون پوست میشوند. پژوهشها نشان میدهند که ایزوفلاونها به طور قابل توجهی چین و چروکهای ظریف را کاهش داده و خاصیت ارتجاعی گونههای زنان را در طی ۱۲ هفته افزایش میدهند. ایزوفلاونها به جلوگیری از تجزیه کلاژن که کلیدی برای داشتن پوستی حجیم و بدون چین و چروک است کمک میکنند.