وزیر خارجه سعودی در ادامه مدعی شد که ایجاد تغییر در لبنان، مسئله مخصوص مردم این کشور و رهبران سیاسی است تا قدرت حکومت و مشروعیت نهادهای آن افزایش یابد.
وزیر امور خارجه عربستان سعودی گفت که ریاض در جریان مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران، تا حدی پیشرفت داشته است، ولی این مسئله کافی نیست.
به گزارش فارس، فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی بعد از ظهر امروز سهشنبه جزئیاتی درباره گفتوگوها با ایران ارائه کرد.
شبکه خبری المیادین به نقل از بن فرحان گزارش داد که عربستان سعودی در جریان مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران، تا حدی پیشرفت داشته است، ولی این مسئله کافی نیست.
وزیر خارجه سعودی در عین حال، در راستای تمایل ریاض برای برقراری روابط با تهران، گفت که دست این کشور برای دوستی با جمهوری اسلامی ایران دراز است.
وی درباره انتخابات پارلمانی که اخیرا در لبنان برگزار شد هم گفت که شاید انتخابات، یک گام مثبت باشد، ولی هنوز زود است که بخواهیم در این باره سخن بگوییم.
وزیر خارجه سعودی در ادامه مدعی شد که ایجاد تغییر در لبنان، مسئله مخصوص مردم این کشور و رهبران سیاسی است تا قدرت حکومت و مشروعیت نهادهای آن افزایش یابد.
بن فرحان با این ادعا که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس «در خصوص امنیت انرژی، نقش مهمی ایفا میکنند»، مدعی شد: «موضع ما در قبال عادیسازی [روابط با صهیونیستها] تغییر نکرده است. عادیسازی از نگاه ما، پایان یک مسیر طولانی است که در ابتکار عربی طرح کردیم».
وی با بیان اینکه «مذاکرات فلسطینی-اسرائیلی در حال حاضر اولویت دارد و باید سریعا برای انجام آن، دست به کار شویم»، مدعی شد: «عادیسازی با اسرائیل باید در پایان فرآیند صلح و حل مسئله فلسطین باشد».
در همین ارتباط، وزارت امور خارجه عراق، بیست و دوم اردیبهشت ماه گذشته اعلام کرد که «فؤاد حسین» وزیر خارجه این کشور و همتای سعودی او در مغرب با یکدیگر درباره گفتوگوهای تهران و ریاض رایزنی کردهاند.
فؤاد حسین در این دیدار تأکید کرد که بغداد تمام تلاش خود را به کار خواهد بست و از روابط خود به منظور ایجاد فرصتی مناسب برای توافق میان تهران و ریاض بهره خواهد گرفت.
ایران و عربستان بعد از قطعی روابط دیپلماتیک دو کشور در دی ماه ۱۳۹۴، از فروردین ۱۴۰۰ گفتوگوهایی را در سطح امنیتی آغاز کردهاند که چهار دور آن در سال گذشته برگزار شد؛ گفتوگویی که چارچوب آن به گفته فؤاد حسین وزیر خارجه عراق بین دستگاههای امنیتی دو کشور بوده است. دور پنجم این گفتوگوها اوایل اردیبهشتماه جاری در بغداد برگزار شد.
سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» از برگزاری دور پنجم گفتوگوها بین ایران و عربستان در روز پنجشنبه اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در بغداد و در فضایی بسیار مثبت خبر داد و اعلام کرد که دو هیأت بیشتر روی پروندههای منطقه و همچنین پرونده روابط دوجانبه و امنیت منطقه خلیج فارس صحبت کردهاند.
وزیر خارجه عراق هم که پیشتر اعلام کرده بود دولتش همه توان و روابط خود را برای ایجاد فرصت مناسب به منظور حصول تفاهم بین ایران و عربستان به کار خواهد بست، چهارم اردیبهشت ماه در اظهاراتی اعلام کرد که این مذاکرات مثبت بوده و از برگزاری دور جدید مذاکرات بین دو طرف در بغداد خبر داد.