bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۵۱۲۶۰

هشدار درباره نابودی منحصر به فردترین باغ ملی ایران

هشدار درباره نابودی منحصر به فردترین باغ ملی ایران

در حال حاضر که پروژه ساخت ۲۲ برج شروع نشده است، باغ با کمبود آب و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی‌اش مواجه است. شلوغ شدن منطقه، تراکم جمعیت، ایجاد ترافیک و رفت‌وآمد خودروها، باعث بروز آلودگی هوا، آلودگی صوتی و آلودگی نور در شب خواهد شد که این مزاحمت‌ها به همراه سایر مزاحمت‌های فیزیکی، باعث آسیب‌پذیری و شکنندگی اکوسیستم پیچیده باغ می‌شود.

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۷ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۱

رییس باغ ملی گیاه‌شناسی ایران گفت: صدور مجوز ساخت ۲۲ برج ۳۸ طبقه با ساخت بیش از ۵۶۰۰ واحد مسکونی درست در جوار ضلع شمالی باغ گیاه‌شناسی ملی ایران بدون در نظر گرفتن حقوق مکتسبه این باغ مسیری خطرناک و فاجعه بار برای این میراث علمی، تخصصی، طبیعی و فرهنگی است.

به گزارش ایسنا، علی علیزاده علی آبادی ادامه داد: ادامه ساخت و ساز در جوار این باغ منحصر به فرد با قدمت بیش از ۵۴ ساله زیرپا گذاشتن تمامی طرح‌های تفصیلی است.

او درباره چالش جدی این روز‌های باغ ملی گیاهشناسی ایران گفت: شکرخدا با زحمات شبانه‌روزی همکاران دلسوز و علاقه‌مند من، در حال حاضر، باغ با هیچ‌گونه مشکل و یا چالش جدی که درونزا باشد مواجه نیست. اما متأسفانه برخی تصمیم‌های مدیریتی و توسعه‌ای که در خارج از مؤسسه گرفته شده، باعث نگرانی جدی همکاران من شده است. تصمیمی که می‌تواند به زوال تدریجی و نابودی کامل این باغ ملی و ارزشمند منجر شود.

علیزاده افزود: انتخاب و احداث باغ ملی گیاه‌شناسی در این محل، زمانی صورت گرفته است که اطراف آن با شعاع چندین کیلومتر، مرتع و اراضی طبیعی و یا کشاورزی بوده است. این موقعیت، مزیتی بود که این منطقه داشت و آن‌را مناسب احداث این باغ کرده بود. وجود پارک جنگلی چیتگر در جوار این باغ همواره قوت قلبی بود برای ما، از این منظر که وجود این پارک باعث حفظ سلامت اکولوژیک باغ و عدم نزدیکی واحد‌های مسکونی به این باغ شده است. اما بعدهاً با افزایش جمعیت و گسترش و توسعه شهر به حومه آن، مسئولان وقت شهرداری ۲۲ با برنامه‌ریزی برای شهری مناسب، طرح تفصیلی این منطقه را طوری تهیه کرده بودند که بتواند به‌عنوان الگوی شهری پایدار به لحاظ اکولوژیک، سرمشقی برای سایر مناطق شهری قرار گیرد.

رییس باغ ملی گیاه‌شناسی ایران اضافه کرد: در همین راستا کاربری مسکونی از اراضی حومه این باغ را در شعاعی وسیع و کافی، ممنوع و حومه این باغ را به‌طور کامل آموزشی-تحقیقاتی و فضای سبز در نظر گرفته بودند تا آسیبی به این باغ ملی ارزشمند وارد نشود.

مهمترین محور‌های سخنان علی آبادی به شرح زیر است:

در سال ۱۳۷۸ طرح تفصیلی قبلی، از سوی مسئولآن وقت شهرداری منطقه ۲۲، مورد بازنگری قرار گرفت و در برخی از مناطق اطراف باغ اجازه ساخت بنا‌های ۲ تا ۳ طبقه داده شده است.

با نگاهی به ساخت و ساز‌های بخش شمالی نزدیک به باغ، در سال‌های اخیر، از طرح تفصیلی بازنگری شده در سال ۱۳۷۸ عدول شده است.

اگر در اسرع وقت جلوی ساخت‌وساز در حریم این باغ گرفته نشود، در آینده نه چندان دور نشانی از این میراث علمی، تخصصی، طبیعی و فرهنگی برجا نمی‌ماند.

ساخت این برج‌ها باعث کاهش شدید سفره‌های آب زیرزمینی منطقه و باغ خواهد شد.

در حال حاضر که پروژه ساخت ۲۲ برج شروع نشده است، باغ با کمبود آب و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی‌اش مواجه است.
شلوغ شدن منطقه، تراکم جمعیت، ایجاد ترافیک و رفت‌وآمد خودروها، باعث بروز آلودگی هوا، آلودگی صوتی و آلودگی نور در شب خواهد شد که این مزاحمت‌ها به همراه سایر مزاحمت‌های فیزیکی، باعث آسیب‌پذیری و شکنندگی اکوسیستم پیچیده باغ می‌شود.

اجرای این پروژه، خلاف آشکار است.

به‌دلیل وجود بانک‌ژن منابع طبیعی ایران در این باغ و جایگاه مهم باغ در حفظ ذخایر ژنتیکی کشور، در درجه‌بندی سازمان پدافند غیرعامل کشور، جزو مراکز حساس و مهم طبقه‌بندی شده است.

برچسب ها: باغ گیاه شناسی
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین