سیدجلال برای فصل بعدی سهگزینه دارد؛ در پرسپولیس بماند و احتمالا نیمکتنشین شود، با لباس این تیم خداحافظی کند و عضوی از کادرفنی شود یا اینکه به تیمی دیگر برود و بازی کند؛ گزینه جدی او هم ملوان تازه لیگ برتری شده است.
هرسال با فرارسیدن هفتههای پایانی لیگ برتر شایعات و گمانهزنیها در مورد فعلوانفعالات بازه زمانی گاهی جذاب و بعضا عذابآور نقلوانتقالات تابستانی زیاد و روزافزون میشود و با توجه به ناکامی سرخپوشان تهرانی در رقابتهای لیگ برتر، جام حذفی، سوپرجام و لیگ قهرمانان آسیا این حواشی و گمانهزنیها خیلی زودتر و جدیتر در اردوی سرخپوشان رنگ واقعیت پیدا کرد. طبق گمانهزنیها، اخبار رسمی و غیررسمی شاگردان یحیی گلمحمدی با چند بازیکن تاثیرگذار و نامدار به توافقات خوبی رسیدهاند که همین موضوع هواداران پرافتخارترین تیم لیگ سراسری را به رقم خوردن اتفاقاتی جذاب همچون نقلوانتقالات تابستانی لیگ دوازدهم و شانزدهم امیدوار میکند، اما به ارمغان پیوستن یک اتفاق میتواند حلاوت و شیرینی عملکرد این تیم در روزهای پیشرو را کاهش دهد، خداحافظی یا جدایی سیدجلال حسینی از تیم پرسپولیس یکی از نگرانیها و معادلاتی است که حل آن میتواند تشویش و دلواپسی علاقهمندان این تیم را کاهش دهد و به کادرفنی و کادر مدیریتی این تیم برای تصمیمات نقلوانتقالاتی دیدگاه و نگاهی روشن و مشهودتر بدهد. تیم پرسپولیس پیش از این یکبار طعم تلخ جدایی سیدجلال حسینی در ۳۲ سالگی و پیوستش به الاهلی قطر را تجربه کرده است و اصلا دوست ندارد از حیث سازماندهی دفاعی اتفاقاتی همچون پرسپولیس فصل ۱۳۹۴-۱۳۹۳ برایش بیفتد و مثل تیم تحتهدایت علی دایی، حمید درخشان و برانکو ایوانکوویچ اتفاقات تلخ و ناراحتکننده دستاوردش شود و دفاعی متزلزل و شکنندهتر از شرایط فعلی داشته باشد.
بازیکنان جوان ناموفق در جایگزینی حسینی
این مدافع ۴۰ ساله که سابقه پوشیدن پیراهن تیمهای ملوان بندرانزلی، سایپا، سپاهان اصفهان، الاهلی قطر، نفت تهران و پرسپولیس تهران را در کارنامه خود میبیند ۱۸ بهمن ۱۳۸۵ اولین بازی ملی خود را مقابل بلاروس تجربه کرد و با عملکرد شایستهاش اجازه نداد جای مدافعی مثل گلمحمدی در تیم ملی حس شود و با روند کم نقص و تاثیرگذارش یکی از انتخابهای اول مربیانی همچون امیر قلعهنویی، علی دایی، افشین قطبی و کارلوس کیروش در مدت ۱۱ سال حضورش در تیم ملی بود. کاپیتان و شماره ۴ فعلی سرخپوشان که در پیشینه خود سابقه ۹ قهرمانی در لیگ برتر، یک قهرمانی در جام حذفی، ۴ قهرمانی در سوپرجام و ۲ نایبقهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا را دارد تا پیش از دیدار پرسپولیس مقابل فجرسپاسی در فصل ۱۴۰۱-۱۴۰۰ که شامل رقابتهای لیگ برتر، جام حذفی، سوپرجام و لیگ قهرمانان آسیا میشود ۱۶۸۴ دقیقه برای سرخپوشان به میدان رفته است. این آمار درحالی است که او در فصلهای فوتبالی ۱۳۹۶-۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به ترتیب ۳۰۴۱، ۲۷۲۸، ۴۰۷۵، ۱۵۱۹ و ۳۰۵۸ رهبری خط دفاعی قرمزهای پایتخت را برعهده داشته است و در نقش مغز متفکر به پیاده شدن افکار تاکتیکی برانکو ایوانکوویچ و گابریل کالدرون کمک شایان و غیرقابلچشمپوشی کرده است.
شاگردان گلمحمدی در کل مسابقات فصل جاری که شامل رقابتهای لیگ برتر، جام حذفی، سوپرجام و لیگ قهرمانان آسیا میشود ۲۸ گل از حریفان خود دریافت کردهاند که ۱۶ گل (۳ گل مقابل الهلال، ۲ گل روبهرو فولاد خوزستان، مسرفسنجان، صنعت نفت آبادان و یک گل مقابل نساجی مازندران، آلومینیوم اراک، پیکان تهران، تراکتور تبریز، گلگهر سیرجان، سپاهان و ذوبآهن اصفهان) در زمان حضور شماره ۴ در مستطیل سبز بوده است و ۱۲ گل دیگر در زمان نیمکتنشینی، غیبت این مدافع در لیست بازیکنان اصلی و ذخیره و تعویض این بازیکن به ثمر رسیده است. این بازیکن بهدلیل سبک بازی و شرایط سنیاش مثل دیگر مدافعان پرسپولیس وارد دوئلها و جنگهای ۲ نفره نمیشود که این اتفاق ارمغانش ثبت آمار یک پاس گل، ۳ پاس کلیدی، ۷۴۶ پاس موفق، ۱۶ تکل موفق، ۵۰ دفع توپ، ۴۵ قطع توپ، ۲ نجات دروازه، ۸۹ نبرد هوایی موفق و ۲۲ نبرد هوایی ناموفق بوده است.
مهرهای که هنوز هم تعیینکننده است
در ۲۱ دوره برگزاری مسابقات لیگ برتر بهجز سیدجلال حسینی بازیکنانی همچون رضا عنایتی، سهراب بختیاریزاده، مهدی رجبزاده، ابراهیم صادقی، محسن بنگر، مرتضی اسدی، فریدون فضلی، رضا خالقیفر، لوسیانو پریرا و محمدرضا خلعتبری در لیست بازیکنان مسن و با تجربه لیگ قرار میگیرند که تا ۳۸ سالگی و فراتر از آن در مستطیلهای سبز فوتبال ایران حضور داشتند. اما طبق شواهد و قرائن بهنظر میرسد حسینی ۴۰ ساله که در دوران بازی نسبت به مدافعان وسط همچون محمد نصرتی، محسن بنگر، هادی شکوری، امیرحسین صادقی، هادی عقیلی، پژمان منتظری، حنیف عمران زاده از نظر سنی شرایطی تقریبا برابر داشت با روند کمنوسان و پرتداومتر خود مثل بعضی از این اسامی غبار پیری روی عملکردش تاثیر فاحش نگذاشته است و میتواند در لیگ بیستودوم در بالاترین سطح مسابقات فوتبال ایران تاثیر مثبت بگذارد. البته نمیتوان منکر کند شدن شماره ۴، عقب نگهداشتن خط دفاعی توسط حسینی که منجر به ایجاد فاصله بیشازحد بین خطوط میشود، جا ماندن روی دوئلهای زمینی این بازیکن و تحلیل رفتن عضلات و آسیبدیدگی مداوم مدافع اهل بندرانزلی شد. او قطعا ظرفیت و توانایی گذشته را ندارد که امری طبیعی و متداول بین بازیکنان در این رده سنی است و حتی میتوان با قطعیت اعلام کرد این مهره تدافعی بهدلیل زندگی سالم، دوری از حواشی و تمرکز روی تمرینات دیرتر از دیگر بازیکنان دچار این همهگیری شده است و برای اثبات این صحبت بررسی عملکرد تاثیرگذار او در لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۸ در ۳۶ سالگی کافی بهنظر میرسد. حسینی ۴۰ ساله هنوز هم در مستطیل سبز عملکردی قابلاعتنا ایفا میکند و حضورش در فصل ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در لیگ خلیجفارس قطعا برای هر تیمی موهبت است، البته دادن یک نقشمحوری به این بازیکن ماحصلی بهتر از اتفاقات فصل فعلی پرسپولیس ندارد. بهترین طرز سود بردن از این بازیکن روش استفاده گابریل کالدرون و یحیی گلمحمدی در لیگ نوزدهم و لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۰ است که این مربی آرژانتینی و ایرانی شماره ۴ را بعضیاوقات درکنار ۲ دفاع جوان و مطمئن خود بازی میداد تا آرایش دفاعی متناسب با حریف خود داشته باشد و در ابزارهای فنیاش تنوع حرف اول را بزند.
پرسپولیس یا ملوان؟
سیدجلال برای فصل بعدی سهگزینه دارد؛ در پرسپولیس بماند و احتمالا نیمکتنشین شود، با لباس این تیم خداحافظی کند و عضوی از کادرفنی شود یا اینکه به تیمی دیگر برود و بازی کند. گزینه جدی او هم ملوان تازه لیگ برتری شده است. باید دید چه تصمیمی خواهد گرفت.
همشهری