bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۵۷۷۲۵

دلایل افزایش دما در ۱۰ روز آینده

دلایل افزایش دما در ۱۰ روز آینده

رییس مرکز پژوهشی علوم جوی و اقیانوس‌شناسی دانشگاه شیراز به برخی مدل‌های پیش بینی‌های وضعیت بارش‌ها در آسیا و کشورهایی، چون هندوستان و چین اشاره و اظهار کرد: این مدل‌ها برای ۱۰ روز آینده این مناطق بارندگی پیش بینی کرده، ولی در ایران بارندگی چندانی نداریم.

تاریخ انتشار: ۱۴:۰۵ - ۰۷ تير ۱۴۰۱

رییس مرکز پژوهشی علوم جوی و اقیانوس‌شناسی دانشگاه شیراز با تاکید بر اینکه عدم پیش‌بینی وضعیت بارش‌ها زیان‌هایی بیش از میزان بودجه، به کشور وارد می‌کند بر حضور فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با این حوزه تاکید کرد و گفت: حضور این نیروی انسانی موجب اشتغال زایی و همچنین کاربرد فناوری‌های این حوزه در سایر زمینه‌ها خواهد شد.

به گزارش ایسنا، دکتر سید محمدجعفر ناظم السادات، استاد بخش مهندسی آب و رییس مرکز پژوهشی علوم جوی و اقیانوس شناسی دانشگاه شیراز در وبینار شبانگاه داغ محیط زیستی، پیش بینی آب و هوا و بارش را یکی از مهمترین مسایل مورد علاقه دولتمردان، نهاد‌های مدیریت زیست، دانشمندان حوزه منابع آب و هواشناسی و کشاورزی دانست و گفت: کاربرد‌های پیش بینی آب و هوا به قدری مهم است که به جرات می‌توان گفت هیچ کس نیست که نیازمند داده‌های مربوط به پیش بینی هوا نباشد.

وی پیش بینی هوا را یکی از نیاز‌های مهم برای برنامه‌ریزی عنوان کرد و ادامه داد: بارش‌ها بر همه فرآیند‌های زندگی از خشکی تا اتمسفر تاثیر گذار است، به گونه‌ای که بافت خاک، شیمی خاک، فیزیک خاک به چگونگی بارش‌ها وابسته است.

ناظم السادات، بزرگترین چالش کشور را پیش بینی بارش‌ها دانست و افزود: یک سیستم به هم پیوسته هستند، از این رو است که خشکی و اتمسفر بر هم کنش و واکنش دارند و ما شاهد بروز خشکسالی‌ها، سیلاب و بارش‌ها هستیم.

استاد دانشگاه شیراز، تخمین شرایط آب وهوایی و هیدرولوژیکی در یک بازه زمانی خاص در آینده را پیش‌بینی هوا تعریف کرد و یادآور شد: بر این اساس پیش بینی و پیش آگاهی هیدرولوژیکی در حوزه هایی، چون مدیریت، ریسک مدیریت، تخصیص آب، کنترل و مهار سیلاب، مدیریت تالاب‌ها، کشتیرانی، توریسم، تولید انرژی برقابی و مدیریت کیفی آن کاربرد دارد.

وی با تاکید بر اینکه از این رو باید پیش بینی‌های بارش‌ها دقیق و به هنگام باشد، ادامه داد: از این رو لازم است تا اجازه دهیم بخش خصوصی در این حوزه وارد شوند؛ چرا که این حوزه می‌تواند هم زمینه‌ای برای اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی باشد و هم زمینه‌های کاربرد این داده‌ها در کشور فراهم خواهد شد.

رییس مرکز پژوهشی علوم جوی و اقیانوس شناسی دانشگاه شیراز با اشاره به مخاطرات کشور در حوزه بارش به سیلاب سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: این سیل با ویران کردن زیر ساخت‌ها به میزان ۳۴ هزار میلیارد تومان به کشور صدمه زد و اگر بتوانیم با استفاده از دانش روز این رخداد‌ها را پیش بینی کنیم، هم می‌توانیم از صدمات آن جلوگیری و هم می‌توانیم از پتانسیل‌های علمی موجود در کشور بهره برداری کنیم.

تقوی تاکید کرد: میزان زیان‌هایی که از عدم پیش بینی وارد می‌شود، چند برابر بودجه‌های کشور است. این در حالی است که در گذشته ایران در خاورمیانه در حوزه پیش بینی جزو کشور‌های پیشرو بوده است، ولی اکنون ترکیه با جذب دانشمندان مطالعات وسیعی را آغاز کرده و مقالات متعددی را به چاپ رسانده است.

وی به برخی مدل‌های پیش بینی‌های وضعیت بارش‌ها در آسیا و کشورهایی، چون هندوستان و چین اشاره و اظهار کرد: این مدل‌ها برای ۱۰ روز آینده این مناطق بارندگی پیش بینی کرده، ولی در ایران بارندگی چندانی نداریم.

ناظم السادات اضافه کرد: این بارندگی‌ها در استرالیا، چین و هندوستان موجب افزایش دما در ایران خواهد شد، چون هر قطره باران ۶۰۰ کالری انرژی آزاد می‌کند و از طریق باد این انرژی آزاد شده به مناطق دیگر منتقل می‌شود و ایران یکی از مناطقی است که این انرژی به آن وارد می‌شود؛ از این رو بر اساس این مدل یکی از دلایل افزایش دما در ۱۰ روز آینده این بارندگی‌ها خواهد بود.

برچسب ها: افزایش دما
bato-adv
bato-adv
bato-adv