bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۶۳۵۵

برترین دانشگاههای دنیا در 4حوزه

تاریخ انتشار: ۱۴:۴۱ - ۲۳ شهريور ۱۳۸۹


رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری وضعیت دانشگاههای برتر دنیا در 5 حوزه را تشریح کرد و گفت: «نظام رتبه بندی QS دانشگاهها را در 5 حوزه هنرها و علوم انسانی، علوم زیستی و پزشکی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و تکنولوژی و مهندسی بررسی کرده است.»
 
جعفر مهراد با بیان اینکه نظام رتبه بندی QS که هر سال رتبه بندی دانشگاههای جهان را با معیارهای خاص خود انجام می دهد علاوه بر ارائه و معرفی 200 دانشگاه تراز اول، دانشگاهها را بر حسب رشته‌های موضوعی نیز رتبه بندی می‌کند گفت: «این نظام رشته‌ها را به 5 حوزه یعنی هنرها و علوم انسانی، علوم زیستی و پزشکی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و تکنولوژی و مهندسی تقسیم بندی کرده است.» 

رشته های هنر و علوم انسانی
وی اظهار داشت: «در رتبه بندی سال 2010 در حوزه هنرها و علوم انسانی 100 دانشگاه برتر جهان معرفی شدند. در حوزه هنرها و علوم انسانی از بین 10 دانشگاه برتر جهان دو دانشگاه به انگلستان و 8 دانشگاه به ایالات متحده آمریکا تعلق دارد.»

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت، در این رشته ها دانشگاههای آکسفورد و کمبریج در سال 2010 به ترتیب در جایگاه اول و دوم و دانشگاه‌های هاروارد، برکلی، ییل، پرینستون، یو سی ال ا، استنفورد، شیکاگو و کلمبیا در رتبه‌های مشترک سوم و چهارم قرار دارند.

وی اظهار داشت كه امتیاز دانشگاه آکسفورد 100 و امتیاز دانشگاه‌های نهم و دهم یعنی شیکاگو و کلمبیا هر کدام 66 است. در سال 2009 میلادی دانشگاه هاروارد رتبه نخست و دانشگاه‌های آکسفورد و کمبریج به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را کسب کرده بودند. از کشور کانادا، دانشگاه تورنتو در جایگاه 11 و از کشور فرانسه دانشگاه سوربن- پاریس در جایگاه 13 قرار دارد. دانشگاه سوربن با 8 پله صعود مقام خود را از 21 در سال 2009 میلادی به رتبه 13 میلادی ارتقاء داده است.

مهراد گفت، از منطقه آسیا و اقیانوسیه دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه ملبورن در بین 30 دانشگاه برتر حوزه هنرها و علوم انسانی که در سال 2009 میلادی به ترتیب رتبه‌های 12 و 17 را به دست آورده بودند در سال 2010 میلادی به ترتیب به رتبه‌های 17 و 19 نزول پیدا کرده و دانشگاه توکیو در ژاپن نیز از رتبه 13 در سال 2009 به رتبه 20 در سال 2010 میلادی سقوط کرده است.

وی اظهار داشت: «دانشگاه ملی سنگاپور رتبه 23 خود را همچنان حفظ کرده است. از جمهوری خلق چین تنها دانشگاه پکن در رتبه 24 نشسته است که جایگاه آن در سال 2009میلادی 16 بود. کل امتیازی که این دانشگاه در حوزه هنرها و علوم انسانی به دست آورده است 48 است. امتیاز دانشگاه ملی سنگاپور نیز از مجموع 100 امتیاز 50 است.»

رشته های علوم زیستی و پزشکی
وی با تشریح وضعیت رتبه های دانشگاهها در رشته های علوم زیستی و پزشکی گفت، دانشگاه هاروارد در این رشته ها براساس معیارهای رتبه بندی QS رتبه اول و دانشگاههای کمبریج و آکسفورد به ترتیب با کسب 92 و 82 امتیاز در جایگاه دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

مهراد اظهار داشت: «دانشگاه توکیو از منطقه آسیا و اقیانوسیه در این حوزه دارای رتبه ششم است که نسبت به سال 2009 میلادی یک پله صعود کرده است. امتیاز این دانشگاه از مجموعه امتیاز 100، 66 است که با دانشگاه جان هاپکینز در ایالات متحده برابری می‌کند.»

وی ادامه داد، همچنین در بین 10 دانشگاه برتر جهان در رشته علوم زیستی و پزشکی شش دانشگاه به آمریکا تعلق دارد از منطقه آسیا و اقیانوسیه دانشگاه ملبورن استرالیا (رتبه 14)، دانشگاه کیوتو در ژاپن (رتبه 18)، دانشگاه سیدنی (رتبه 19) و دانشگاه پکن (رتبه 21) را در بین 30 دانشگاه تراز اول جهان از آن خود کرده‌اند. 

رشته های علوم طبیعی
وی با اشاره به وضعیت رتبه دانشگاهها در رشته های علوم طبیعی گفت: «در علوم طبیعی دانشگاه کمبریج انگستان رتبه اول را از آن خود کرده است جایگاه دانشگاه هاروارد، آکسفورد (انگلستان)، ام آی تی، برکلی، استنفورد، پرینستون، انستیتو تکنولوژی کالیفرنیا، دانشگاه توکیو و انستیتو تکنولوژی فدرال سوئیس به ترتیب دوم تا دهم است و فاصله امتیاز رتبه دهم ( با 68 امتیاز) با رتبه اول (با 100 امتیاز) در خور تامل است.»

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اضافه کرد، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه استنفورد در سال 2009 میلادی دارای رتبه‌های 5 و 9 بودند دومین دانشگاه ژاپن یعنی کیوتو رتبه 13 را به دست آورده است و دانشگاه تورنتو همچنان جایگاه 14 را حفظ کرده است. دومین دانشگاه کانادا با امتیاز 52 یعنی دانشگاه بریتیش کلمبیا به رتبه 18 نایل شده است.

رشته فناوری و مهندسی
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی گفت: «ام آی تی که از نظر اندازه جزو دانشگاه‌های متوسط است، رتبه اول فناوری و مهندسی سال 2010 میلادی را به خود اختصاص داده است. رتبه‌های دوم و سوم به دانشگاه‌های استنفورد و برکلی مربوط است.»

وی افزود، دانشگاه کمبریج انگلستان موفق به حفظ رتبه خود در جایگاه 4 شده است و امپریال کالج لندن و دانشگاه توکیو به ترتیب دارای رتبه‌های 6 و 7 هستند انستیتو تکنولوژی کالیفرنیا، انستیتوتکنولوژی فدرال سوئیس، دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه آکسفورد انگلستان به ترتیب در جایگاه 5، 8، 9 و 10 رتبه بندی شده‌اند.

مهراد گفت: «دانشگاه شینگهوا در چین دارای رتبه 11 است. دانشگاه‌های کارینگی ملون و انستیتو تکنولوژی جورجیا در آمریکا، دانشگاه تورنتو، دانشگاه لس آنجس در کالیفرنیا، دانشگاه ایلینوی، دانشگاه کیوتو در ژاپن، دانشگاه تکنولوژی دلفت در هلند، کورنل و میشیگان در آمریکا به ترتیب موفق به کسب رتبه‌های 12 تا 20 دانشگاه‌های برتر جهان شده‌اند.»

برچسب ها: برترین دانشگاه
bato-adv
bato-adv
bato-adv