لابراتواری در سوییس با بالاترین درجه حفاظت مشغول کار است تا جلوی همهگیری بعدی در جهان را بگیرد.
به گزارش شفقنا به نقل از رویترز، این صحنه مستقیماً برگرفته از یک تریلر جاسوسی است: آبهای کریستالی در پایین، آلپ پوشیده از برف سوئیس در بالا و در میان، یک مرکز فوقالعاده امن که در حال تحقیق در مورد مرگبارترین پاتوژنهای جهان است.
آزمایشگاه «Spiez» که از زمان جنگ جهانی دوم بهخاطر تحقیقات خود در زمینه تهدیدات شیمیایی، بیولوژیکی و هستهای شناخته میشود، سال گذشته از سوی سازمان بهداشت جهانی مأموریت یافت تا اولین لابراتوار در شبکه جهانی آزمایشگاههای با امنیت بالا باشد که در مورد همهگیریهای آینده تحقیقات خواهد کرد. این آزمایشگاه میکروبهایی را کشف کرده که میتوانند همه گیری بعدی را ایجاد کنند.
برنامه سازمان جهانی بهداشت در مورد جلوگیری از همهگیری بعدی که بیوهاب نام دارد، به خاطر ناامیدی از همکاری برخی کشورهای بزرگ جهان از جمله چین در مورد دادن نمونههایی از ویروسهای کووید جدید بوجود آمده است. هنوز هم مکانیزمی برای به اشتراک گذاشتن نمونهها برای ساخت واکسنها، درمانها یا آزمایشها بدون درگیری با حفاظت از مالکیت معنوی وجود ندارد.
«ایزابل هانگر-گلیسر» رئیس پروژه بیوهاب سازمان جهانی بهداشت در اسپیز گفت: اگر ما همهگیری دیگری مانند ویروس کرونا داشته باشیم، هدف این است که از هر کجا که شروع میشود در همان جا باقی بماند. از این رو نیاز به رساندن نمونهها به هاب است تا بتواند به دانشمندان در سراسر جهان در ارزیابی خطر کمک کند.
نهادهای جهانی امیدوارند با این سیستم جلوی همهگیری بعدی را در محل انتشار بگیرند.
گفتنی است لوکزامبورگ اولین کشوری بود که نمونههایی از انواع جدید کروناویروس را با بیوهاب به اشتراک گذاشت و پس از آن آفریقای جنوبی و بریتانیا قرار گرفتند.