bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۶۶۱۵۸

آمار تکان‌دهنده کنکور امسال؛ سهم ۹۵ درصدی ۳ درصد از دانش‌آموزان!

آمار تکان‌دهنده کنکور امسال؛ سهم ۹۵ درصدی ۳ درصد از دانش‌آموزان!

با اعلام اسامی ۴۰ نفر برتر کنکور ۱۴۰۱ در گروه‌های آزمایشی مختلف مشخص شد امسال نیز رتبه‌های برتر در تصاحب مدارس خاص است و از میان نفرات برتر کنکور امسال صرفاً یک دانش‌آموز در مدرسه دولتی عادی تحصیل کرده است! ۲۹ نفر از مدارس استعداد‌های درخشان، ۹ نفر مدارس غیرانتفاعی و یک نفر مدارس نمونه دولتی بودند!

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۱

مدارس استعداد‌های درخشان و مدارس خاص غیرانتفاعی با پوشش ۳ درصدی آموزش در کل کشور، سهم ۹۵ درصدی از رتبه‌های برتر کنکور امسال را از آن خود کرده‌اند! آنچه نسبت به گذشته تغییری نداشته، تراژدی تلخ تضعیف روز به روز مدارس دولتی و پیشتازی مدارس غیردولتی است.

به گزارش تسنیم، با اعلام اسامی ۴۰ نفر برتر کنکور ۱۴۰۱ در گروه‌های آزمایشی مختلف مشخص شد امسال نیز رتبه‌های برتر در تصاحب مدارس خاص است و از میان نفرات برتر کنکور امسال صرفاً یک دانش‌آموز در مدرسه دولتی عادی تحصیل کرده است! ۲۹ نفر از مدارس استعداد‌های درخشان، ۹ نفر مدارس غیرانتفاعی و یک نفر مدارس نمونه دولتی بودند!

در کنکور ۱۴۰۰ نیز از ۳۰ نفر رتبه برتر گروه‌های تجربی، ریاضی و انسانی، ۲۰ نفر دانش‌آموزان مدارس سمپاد، ۵ دانش‌آموز از مدارس غیردولتی و سه دانش‌آموز از مدارس نمونه‌دولتی بودند و در میان رتبه‌های برتر کنکور، دانش‌آموزان مدارس دولتی عادی حضور نداشتند.

در کنکور سال ۹۹، رتبه هفتم گروه آزمایشی علوم ریاضی در مدرسه‌ای کاملاً دولتی درس خوانده بود و ۶۷ درصد رتبه‌های برتر برای مدارس سمپاد، ۱۸ درصد غیردولتی و ۱۰ درصد مدارس نمونه دولتی بودند.

در کنکور ۹۸ تمام رتبه‌های برتر از میان مدارس خاص و غیردولتی بودند و جای مدارس دولتی عادی خالی بود؛ ۷۰ درصد رتبه‌های برتر کنکور این سال در رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی دانش‌آموزان مدارس سمپاد بودند، سهم غیردولتی‌ها ۱۴ درصد و نمونه دولتی‌ها ۱۳ درصد بود.

این روند حکایت از آن دارد با وجود تغییراتی که هر ساله در آمار و ارقام تعداد شرکت‌کنندگان و... نسبت به سال‌های قبل وجود دارد، آنچه نسبت به گذشته تغییری نداشته است، تراژدی تلخ تضعیف روز به روز مدارس دولتی و پیشتازی مدارس غیردولتی و خاص است.

پیش از این خسرو ساکی رئیس سابق مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش هشدار داده بود: در آزمون سراسری سال ۹۸-۹۹، ۸۳.۹۴ درصد رتبه‌های زیر سه هزار برای مدارس استعداد‌های درخشان، نمونه دولتی، غیردولتی و مدارس "شاهد" بودند و این مدارس ۳۱.۸۷ درصد دانش‌آموزان را تحت پوشش قرار می‌دهند.

اینکه از ۴۰ دانش‌آموز برگزیده کنکور سراسری امسال، فقط یک دانش‌آموز در مدرسه دولتی درس خوانده، ‏یک فاجعه و شکاف اقتصادی و مالی و آموزشی تمام‌عیار محسوب می‌شود که حتی در لیبرال‌ترین جوامع جهان هم کمتر شاهد آن هستیم.

تقریبا در هیچ کشور توسعه‌یافته‌ای، ردی از آموزش طبقاتی دیده نمی‌شود و تلاششان بر استقرار عدالت آموزشی منطبق بر برخورداری‌های برابر از امکانات و کیفیت آموزش یکسان است.

با اعلام نتایج کنکور سراسری، در میان اسامی چهل نفر از رتبه‌های برتر کنکور، لیست اولیه به صورت زیر است:

مدارس استعداد‌های درخشان: ۲۹ نفر

مدارس غیرانتفاعی خاص: ۹ نفر

مدارس نمونه دولتی: ۱ نفر

مدارس دولتی: ۱ نفر

سهم مدارس از رتبه‌های برتر کنکور سراسری

مدارس استعداد‌های درخشان: ۷۲.۵ درصد

مدارس غیرانتفاعی خاص: ۲۲.۵ درصد

مدارس نمونه دولتی: ۲.۵ درصد

مدارس دولتی: ۲.۵ درصد

سهم پوشش تحصیلی مدارس از کل دانش‌آموزان در کشور

مدارس استعداد‌های درخشان: ۲ درصد

مدارس غیرانتفاعی خاص: ۱۲ درصد

مدارس نمونه دولتی: ۱ درصد

مدارس دولتی: ۸۵ درصد

نتیجه اول:

سهم ۲.۵ درصدیِ ۸۵ درصد از دانش‌آموزان مدارس دولتی!

حدود ۸۵ درصد از دانش‌آموزان کشور در مدارس دولتی عادی تحصیل می‌کنند که سهمشان از رتبه‌های برتر و رتبه‌های زیر ۳۰۰۰، حدود ۲.۵ درصد است.

نتیجه دوم:

سهم ۷۲.۵ دصدیِ تنها ۲ درصد دانش‌آموزان در مدارس استعداد‌های درخشان!

کمتر از ۲ درصد از دانش‌آموزان کشور در مدارس استعداد‌های درخشان تحصیل می‌کنند که سهم آن‌ها از رتبه‌های برتر و رتبه‌های زیر ۳۰۰۰ در کنکور سراسری، ۷۲.۵ درصد است.

نتیجه سوم:

تقریبا ۱۲ درصد از دانش‌آموزان کشور در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند که مدارس خاص غیردولتی، کمتر از یک درصد دانش‌آموزان کشور را پوشش می‌دهند؛ این یک درصد، سهمشان ۲۲.۵ درصد از رتبه‌های برتر کنکور است.

نتیجه چهارم:

حدود یک درصد از دانش‌آموزان کشور در مدارس نمونه دولتی تحصیل می‌کنند که سهم آن‌ها نیز ۲.۵ درصد است.

نتیجه پنجم:

مدارس استعداد‌های درخشان و مدارس خاص غیرانتفاعی با پوشش ۳ درصدی آموزش در کل کشور، سهم ۹۵ درصدی از رتبه‌های برتر را از آن خود کرده‌اند.

برچسب ها: کنکور سراسری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
همان موقعی که آقای رفسنجانی مدارس را خصوصی کرد باید پیش بینی این وضع را میکردند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
بحث بدون پایه ودلیل واساس
ع.ب
Germany
۱۸:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
باسلام
ما در قانون اساسی هم داریم آموزش رایگان و.... از قانون عبور کردن برای دولت که حافظ و ضامن قانون باید باشد شده واجب چرا ؟ چون دخل و خرج باهم نمیخواند و دست را میکنه تو جیب ملت ..... واین ادامه دارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
این یعنی مدارس دولتی کشک پس ءموزش وپرورش کشک
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
بچه های استعداد درخشان هم از مدارس دولتی اومده بودن. فقط کنکورشون رو تو مقطع قبل دادن.
انتشار یافته: ۷۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
احتمالا این تحلیل آبکی کار رییس سمپاد بوده است. واقعا شما بررسی کرده اید که مدارس سمپاد و نحوه مدیریت آنها چه میزان بر موفقیت داش آموزان موثر بوده است؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
دقیقا. اصلا بررسی نکرده دانش آموزان سمپاد کلا چه کردند. یه سری رتبه برتر را فقط نشان کرده. اونایی هم که به خاطر مدیریت غلط مدارس سمپاد نابود شدند را نگفته.
تو سالی که من کنکور دادم، چند تا از بدترین رتبه ها مال مدرسه ما ( سمپاد اصفهان) بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
تحلیل بسیار سطحی و به دور از منطقی است، اینکه سطح آموزش در مدارس دولتی به شدت نزول پیدا کرده و کسی که قصد تحصیل در یک فضای مناسب را داشته باشد انتخابی در بین مدارس دولتی دارد به جای خود.
ولی اینکه نفرات برتر کنکور از مدارس استعدادهای درخشان باشد که کاملاً طبیعی است، وقتی قبل از کنکور در یک رقابت سخت تر، تعدادی از دانش آموزان با استعدادهای برتر گزینش شدند و در مدارس خاصی تحصیل میکنند، نتیجه طبیعی و قهری آن، این است که نفرات برتر کنکور از این مدارس باشند، اینکه جای تعجب و تحلیل های آماری ندارد!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
با استعداد برتر؟ من خودم تحصیل کرده مدارس به قول شما استعداد درخشان هم راهنمایی و هم دبیرستان هستم. این مدارس قطعا بدترین ایده آموزشی در ایران بوده. چرا؟ چون من سرنوشت بسیاری از دانش آموزان این مدارس را می دانم. باید ببینید چند درصد از دانش آموزان این مدارس جز رتبه آخر ها هستند. تحصیل در این مدارس اصلا مزیت خاصی ندارد. ورودی های این مدارس بعضاً کسانی هستند که فقط توانسته اند در آزمون ورودی قبول شوند، به علت اسم این مدارس و انتظاری که جامعه دارد، فشاری وارد می شود که همه نمی توانند تحمل کنند. چند نفری شاید استعداد برتر ( آن هم در زمینه ریاضی و حفظ متون دروس تجربی) باشند. یک دسته این دانش آموزان، کسانی هستند که همان افراد پولدار هستند و به ضرب کلاس خصوصی در آزمون قبول می شوند پس در کنکور هم همان اهرم را دارند. و یک دسته بزرگ هم افرادی که در سن آزمون ورودی، به دلایلی بسیار کوشا هستند و بعدا به قول معروف خالی می کنند. سر جمع استعداد های ذاتی برتر در ریاضیات و حفظ ( که اساس کنکور ایران را تشکیل می دهد) شاید در طول ۱۰ سال، به ۳۰ نفر هم نرسد. استعداد واقعی افراد اتفاقا در این مدارس نابود می شود. یک نفر مریم میرزاخانی می شود، بقیه چون استعداد ریاضی ندارند و در عین حال مثلا در مدرسه تیزهوشان هستند، با کمترین اشتباه تحت فشار قرار می گیرند، هم از جانب جامعه و بیشتر از طریق خودشان. من خودم اگر فرزندی داشتم، قطعا او را به یک مدرسه عادی می فرستادم.
من و خیلی از دوستانم از دوران نوجوانی خود لذت نبردیم، آزادانه فکر نکردیم، در مدرسه امتحانات سخت تر از جاهای دیگه داشتیم که بالاخره از حد سنی ما فراتر بود. امتحان اگر از جانب اداره آموزش و پرورش تعیین می شد جشن می گرفتیم و به خاطر امتحانات سخت داخلی گریه کردیم
ناشناس
Germany
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
وقتی دبر دولتی بعداز ظهر اسنپ کار کنه همینه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
خب شما وقتی بهترین دانش آموزان را یک جا جمع کنی و بهترین دبیران و امکانات را در اختیارشان بگذاری مشخصه که موفق تر هم میشن.این تبعیض آشکار هست و باعث میشه بقیه بی انگیزه و ضعیف بشن بحث سر همینه که دانش آموزان اگر به طور مساوی پخش بشن رقابت در کل مدارس به وجود میاد نه یک مدرسه خاص طبقه مرفه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
کاملا درست است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
لطفا این آمار را در بیست سال گذشته استخراج کنید. به نظرم همیشه همینطور بوده. در واقع کنکور اصلی که پنهان هست کنکور ورود به مدارس استعداد درخشان است که خیلی از افراد اصلا از اون آگاهی ندارن و بی عدالتی بزرگ در اونجا رخ میده.
...
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
حرفتون واقعا غلطه برای قبولی سمپاد هم باید خیلی درس بخونی نهایتا چندنفر تونسته باشن با پول بیان که اونم خیلی بعیده ولی بقیه همگی با تلاش خودشون بالا میان تقریبا بی عدالتی کمی اتفاق میوفته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
اتفاقا حرفشون درسته. من با ۳۰ سال سن خودم سمپادی بودم. استعدادی بیشتر از دیگران نداشتم. منتها در زمانی که کتاب تست واسه مدارس سمپاد مد نبود ما تست می زدیم. ۲۰ تا کتاب تست مختلف داشتم. کلاس خصوصی هم می رفتیم ولی واقعیت را بهتون بگم، خودمون را خراب کردیم بعدا فهمیدیم از ما کلاس بیشتر برو و بیشتر خرج کن وجود داره. اعصابمون خرد شد.
ناشناس
Romania
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
والا من سال 84 بدون هیچگونه خوندنی از آستارا پاشدم رفتمم رشت امتخان دادم (دو بار) و هر دو تا رو قبول شدم
ولی پدرم حاضر نشد از آستارا بریم رشت
و همیشه حسرتش به دلم موند
خصوصا وقتی دانشگاه تهران قبول شدم و دیدم که چقدر از ههمکلاسیهای سمپادم عقبم
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
وضعیتِ اسفبارِ کشورم نتیجه تصمیماتِ فارغ التحصیلای یه دانشگاهِ خاصه !!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
استاد به دانشگاه خودتون هم بله؟
مهندس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
اینکه فردی لستعداد داشته باشد و در ضمن در مدارس ویژه آموزشهای ویژه ببیند عین بی عدالتی است در حقیقت مثل این است که بجای طبقه محروم به ثروتمندان کمک معیشتی پرداخت بشود.
..
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
دانش آموز قوی باید با افرادی مثل خودش آموزش ببینه و دانش آموز ضعیف با افرادی مثل خودش تا هردو بتونن پیشرفت کنن مناطق محروم بحثشون جداست بقیه مناطق اینجورین دانش آموزای قوی میرن مدارس سمپاد یا نمونه دولتی که واقعا مدارس خوبی هستن
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
دقیقا درست می فرمایید. اونا خودشون زرنگ هستند بعد جداشون میکنند و معلم های خاوص تدریس میکنند براشون. دیگه بقیه اش هم ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
کدام وزیر و مدیرکلهای آموزش و پرورش سراغ دارید که فرزند دانش آموز خود را در مدرسه دولتی میفرسته؟
رعنا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
دوران ما همه در مدارس دولتی تحصیل می کردنند دکتر مهندس و حتی شغل ازاد از یک منبع خارج می شدند یادم هست معلمان دلسوزی داشتیم وبا جان دل در همان مدارس دولتی به ما اموزش می دادند و لی الان معلمان به دلیل تامین نبودن دیگر دلسوز نیستند و با دیالگهای نامید کننده صرفا موجب نامیدی دانش آموزان در مدارس دولتی میشوند
حامد م
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
اگر بعد از ده سال دوباره همین افراد آزمون درسهای دبیرستان رو بدن تفاوت شاگرد تنبل و زرنگ از بین میره. یعنی نهایتا بیست تا سی درصد درسها تو خاطرشون میمونه و فقط همون درسها نیازشون هست و بقیه درسهایی که به زور یاد میگیرن فاجعه آموزشی هست. اما یادگیری مهارت نه تنها به این حد فراموش نمیشه بلکه برای زندگی کاربردی هم هست. دوباره تا گرفتن دکترا همین آش و همین کاسه اس. یادگیری چند تا چیز بی خاصیت و استرس رقابت، بعد از گرفتن دکترا هم که شان آدم اجازه نمیده به جز کار پژوهشی و به دست آوردن امتیاز ارتقا یا در به دری برای جذب هیات علمی، حتی یه مهارت کوچیک یاد بگیره.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
هر کی هرچی پول بده
همون قدر آش میخوره
مهم نیست که چی گفته میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
فقط مغلطه کردید. کسب رتبه‌های خیلی خوب توسط سمپادی‌ها به کیفیت آموزش مدارس سمپاد ربطی نداره، به هوش خود اون دانش‌آموزها مربوط‌ه. بچه‌هایی که می‌رفتن سمپاد، اگه در مدارس دولتی هم درس می‌خوندن باز هم رتبه‌های بالا کسب می‌کردند. حالا شاید رتبه ۵ نمی‌شد ولی ۵۰ می‌شد. هم دوره‌ای ما از دانشگاه هاروارد دکترا گرفت. همچین آدمی براش توفیر نمی‌کرد سمپاد درس بخونه یا مدرسه دولتی.
حمیدشیرازی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
زیر سر امریکا ست از اینها هم احتمال بسیار بالا 95 درصدشون میرن اون بر اب برا تحصیلات تکمیلی و بورسیه والسلام اینم زحمتهای وزارت بی درب و پیکر
....
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
واقعا شماها قابل درک نیستین مدارس سمپادی هرچی بودن تلاش خودشون بوده این چندسال همه به جز مناطق محروم یه شرایط داشتن مشکل از کسی نیست مشکل از خود دانش آموزه دوستان من که سمپادی بودن خیلیاشون حتی قبول نشدن چون تلاش نکردن وقتی تلاش نکنی موفق نمیشی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
نیازی به (مثلا) تحلیل و علامت تعجب نبود! مشخصا آموزش و پرورش عام هدفی متفاوت دنبال می کند (فارغ التحصیل در حد خواندن آگهی و ...) و خروجی این بخش عظیم دانش آموزانی به غایت ضعیف (با معیار سطح سوالات کنکور) می باشد...
...
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
الان سمپادی ها ضعیفن؟
خسرو
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
وقتی به آموزش وپرورش اهمیت نمی دهید و به مناطق محروم دبیر اختصاصی نمی فرستید و سرباز معلم رو برای تدریس در دروس تخصصی در مناطق محروم می فرستید و حقوق معلم در مدارس عادی کمتر از افراد تحت پوشش بهزیستی هست معلم با چه انگیزه ای درس دهد و دانش آموز با چه انگیزه ای درس بخواند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
مشکل اصلی مااینجاست که معلم هامون سواددرستی ندارندپسرمن کلاس نهم هستش وریاضیش ۲۰ چون من خودم بهش درس می دم درحالی که دوستاش نمی تونن یه دونه اتحادیاتجزیه حل کنن مشکل بچه هانیستن مشکل معلمی هست که به اونادرس می ده وقتی مدارس مجازی بودبی سوادی معلم هاروبه وضوح می دیدم همین امسال معلم علومش نتونست یه تبدیل واحدساده روانجام بده سوال روغلط حل کردوفرستادتوگروه تابچه هایادبگیرن ازاین مواردمن زیاددیدم وواقعا متاسفم ، قابل ذکره که پسرمن تومدرسه دولتی درس می خونه واین معلم هامختص مدارس دولتی هستن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
بی عدالتی در همه چیز این مملکت موج میزنه از صدقه سر مسئولین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
درس خواندن در مدارس تیز هوشان خیلی عرتباطی با وضعیت اقتصاپی نداره شما اکر به مدارس تیز هوشان سری بزنین تقریبا از تمام طیف های اقتصادی اونجا هست مدارس تیز هوشان ازمونهای ورودی بسیار سختی داره ابنکه بیشترین افراد که در رسته های تاپ قبول میشن از این مدارس سمپادی هستند ربط به هوش و استعداد و پشتکار بالای این دانش اموزان داره
ناشناس
Germany
۱۱:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
قبولی در مدارس تیز هوشان نیاز به هزینه داره .به خاطر ورود به این مدرسه چقدر معلم خصوصی می گیرند .هزینه آزمون های خاص از همان مدرسه ابتدایی می باشد وهر خانواده ای از عهده این مخارج بر نمی آید. مدارس تیز هوشان به آن معنا نیست که همه تیز هوشان بلکه به خاطر تلاش وهزینه های آموزشی واکثر در مدرسه ابتدایی در عیرانتفاعی های خوب شرکت می کنند واز همان ابتدا با پایه قوی بالا میرن ودر آزمون ورودی تیز هوشان پذیرفته میشن .چون بهترین دبیران وساعت آموزشی زیادی در اختیار دارن.متاسفانه در کشور ما عدالت آموزشی نیست وشرایط آموزش از ابتدا عادلانه ومساوی در اختیار افراد قرار نمیگیره که افراد باهوش برگزیده شوند چه بسا تعداد زیادی فقط به خاطر دبیران توانمند وآموزش خاص به اینجا رسیدن نه هوش برتر.این برای آینده کشور بسیار نگران کننده است .امیدوارم مسئولین با دلسوزی تمام مسائل آموزش وپرورش کشور وفرصتهای برابر آموزشی رابرای همه ایرانیان در اقسا نقاط این کشور پهناور فراهم کنند حتی در نقاط صفر مرزی
کارمند
-
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
درست گفتید.دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان از طریق آزمون سراسری انتخاب می شوند و با سعی و تلاش فراوان به نتایج خوب می رسند.همین الان که 15 مرداد هست دانش آموزان این مدارس از کلاس 7 تا 12 بجای بازی و خوش گذرانی، سر کلاس مدرسه هستند .پس مزد تلاششون را می گیرند نه ....نوش جونشون...این مدارس را با مدارس غیر انتفاعی و غیره مقایسه نکنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
عرتباطی نداره؟!
مینا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
عدالت اموزشی برای همه یکسان باشه اون وقت حق کسی ضایع نمیشه مردم برای همین رفتن تو مدارس استعدادهای درخشان هم تو راهنمایی میلیونی خرج میکنن مدارس عالی وغیر انتفاعی میرن پس این ناعدالتی ها فقط مربوط به کنکور نیست از ابتدای سال تحصیلی هر کی پول داشته بهترین مدرسه درس خونده این که استعداد نشد بلکه از بین بردن استعداد های خفته هستش هنر نکردن با پول خانواده رفتن مدرسه تیزهوشان
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
دانش آموزان استعداد های درخشان پول زیادی خرج نمی‌کنند بلکه خود دانش آموزان هستند که با تلاش خود باعث میشن که رتبه بشن مگه شهریه مدارس تیزهوشان چقدره من خودم خبر دارم همه جا حدود ۲ تا ۳ تومنه در صورتی که مدارس عادی هم الان دیگه در حدود ۱ تومنه شهریه میگیرند . پس الکی گیر ندین ۹۰ درصد بچه های مدرسه های دولتی اصلا درس نمیخونن و دنبال تفریحشون هستند نتیحش رو هم تو کنمورشون میگیرند تا اونا باشن هی به جای درس نرن تو تفریح
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
↙️تکنیک ضربدر منها
↩️حاشیه نگاری موفقیت موسسات خصوصی در کنکور سراسری
✍️مهدی امید
پس از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری در چند روز گذشته و مشخص شدن نفرات برتر که بجز یک نفر بقیه از مدارس غیر دولتی ، نفرات برتر شده اند ، جو روانی و رسانه ای ایجاد شده است که مدارس و آموزشگاه های دولتی افرادی بی سواد پرورش می دهند که در کنکور حرفی برای گفتن در سطوح بالای آن ندارند و مدارس غیر انتفاعی در این زمینه قوی عمل می کنند و دانش آموزان با سواد تحویل می دهند ، البته شکی نیست که هرجا دست دولت و نظام بوروکراتیک اداری دولتی در کاری باشد کار می لنگد . قصد مطلق انگاری و سیاه نمایی ندارم اما با توجه تجربه چند دهه حضورم در دانشگاه ، این نکته نباید فراموش شود که قبولی دانش آموزان خصوصی را نمی توان دلیل باسواد تر بودنشان انگاشت . فی الواقع در موسسه های غیر دولتی بخاطر جذب مشتری ، همواره آموزش های تست زنی به دانش آموزان داده می شود از جمله تکنیک های ضربدر منها ، تکنیک زمان های نقصان ، و یک گزاره غلط ، دو گزاره صحیح و یکی صحیح تر ، تا تکنیک تست زدنشان تقویت شود . لذا جو روانی ایجاد شده در جامعه که مدارس دولتی دانش آموز ضعیف و غیر دولتی ها قوی تحویل می دهند غلط و این عبارت به نظر می رسد دقیق تر باشد : « موسسات غیردولتی دانش آموزان با مهارت تری در تست زنی و قوی تری در تکنیک های تست زدن معرفی می کنند.
ناشناس
Germany
۱۶:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
شما هم که آمدی اینجا کاسبی کنی!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
تقسیم بندی دانش آموزان به مدارس سمپاد و دولتی و نتیجه گیری بی عدالتی تحلیل واقعی نیست. وقتی کل نخبگان یک شهر در یک مدرسه به اسم تیزهوشان جمع می شوند طبیعی است بالاترین قبولی کنکور از این مدارس خواهند بود. فرض کنید اصلا مدارس سمپاد نبود باز همین دانش آموزان رتبه برتر کنکور می شدند حالا اسم مدرسه هر چی میخواد باشه.
راز موفقیت دانشگاه شریف هم دانشجویان آن هستند نه سیستم خاص آموزشی این دانشگاه.
اگر فکر میکنید سهمیه ورودی نخبگان و سایرین باید در یک رده باشد چهل ساله که این سیاست انجام میشه نگران چی هستین؟ بیشتر از 20 نوع سهمیه دانشگاهی داریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
نگران نباشید. وقتی از دانشگاه میان بیرون آش و لاش تر و بیسوادتر و ناتوان تر و افسرده تر از دانش آموزان مدارس دولتی خواهند بود!
السلام علیک یا سیدالشهدا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
دو نکته مهم:
۱- آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان، سالی ۱ بار برای دو دوره مختلف برگزار میشه. ششم به هفتم که ساده است و در عین حال حتی برای بچه های اون پایه چالش سختی وجود نداره . اما نهم به دهم چرا! هم سخت و هم اینکه مشخص نیست دقیقا باید چه منابعی رو بخونید تا موفق بشید! هرکسی و هر موسسه ای یچیزی بهتون میگه که آموزش و پرورش هم در این راستا هیچ توجیه و راهنمایی خاصی برای دانش آموزان در نظر نگرفته. حالا بماند
اما مورد بعدی راجع به بی عدالتی هست. تنها بی عدالتی ای که الان تو کنکور خیلی مشهوده ، سهمیه ها هستن ولاغیر.
اول راجع به سهمیه ها اساسی فکر کنید و ایده های جدیدی رو مطرح کنید. مثلاً یکیش اینکه خانواده شهدا و ایثارگران و... تنها درصورتیکه تراز بالای مثلاً یک عدد معین بیارند میتونن سهمیه استفاده کنن. اینطوری باعث میشه که دیگه هر رتبه بالای ۱۰ هزاری پزشکی نیاره و برای آینده مملکت هم خوبه.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
من کلاس ۶ ابتدایی هستم.
تصمیم گرفتم بیشتر از این درس نخوانم
بابام میگه برای رسیدن به موفقیت ۶ کلاس سواد کافی است.
مطمعن هستم آینده ایی درخشان در انتضار من است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
قطعا با اشراف کامل تو به ادبیات فارسی:
مطمعن باش که عنتظار تو رعیس جمهور دن باشد!
ناشناس
Germany
۱۶:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
دمت گرم کنایه فوق العاده بامزه ای بود!! فقط سعی کن همیشه ناهار بخوری!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
انتظار عزیزم... ولی باید سخت تلاش کنی!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
سال 88 هم که ما کنکور دادیم حتی معلمامون نمیتونستن از رو کتابا درست بخونن اما خودمون تا تونستیم تلاش کردیم
الان همه چیو اماده میخوان حال ندارن درس بخونن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
برای ما آدمهای معمولی بدون سهمیه، چه از دانشگاه دولتی فارغ التحصیل شده باشی چه دانشگاه آزاد و ....در نهایت آخر کار همه یا بیکاریه یا مهاجرت....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
دور از انتظار نبود معلم ها در مدارس دولتی انگیزه ای برای فعالیت بیشتر ندارند از طرفی وقتی دانش آموزان غربال می شوند در مدارس عادی سطح رقابت کم می شود و سطح انتظارات دانش آموزان در مدارس دولتی کم می شود
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
بنظرم کنکور امسال خیلی بی دروپیکر بوده
ناشناس
Germany
۱۶:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
سالهاست که بی در و پیکره مثل سایر موارد این مملکت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
تحلیل شما نشون میده که اتفاقا دبیرستان های استعدادهای درخشان داره درست کار میکنه. انتظار اینه که قبولی از این مدارس بیشتر باشه که همینطور هم هست.
مشکل اصلی اینه که دولت باید به دبیرستان های دولتی توجه بیشتری داشته باشه و به معلم‌ها رسیدگی کنه تا بچه‌ها توی مدارس دولتی درس بخونند و پول بیخود به‌مدرسه غیر انتفاعی ندهند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
تحلیل درستی از طرف شما نیست، تمرکز زیاد بر مدارس تیزهوشان و همچنین غیر انتفاعی های سطح بالا مدارس عادی را به مدارسی برای رفع تکلیف تبدیل کرده است و حتی معلمان هم وقت و انرژی خود را ذخیره می کنند برای تدریس خصوصی در خارج از مدارس دولتی.
مشکوک
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
من مشکوکم به نیت این‌ گزارش و احتمالا تحلیل‌های غلطی که در ادامه خواهد داشت.
با یک مثال مطلب را روشن میکنم. فرض کنید با تست ورزشی همه افراد مستعد برای شنا را انتخاب میکنند. مثلا همه افراد قد بلند با دست و پاهای بلند و سیستم قوی تنفسی را در گروه ۱ قرار میدهند و افراد فاقد این آیتمها را در گروه ۲. بعد همه افراد را در کنکور شنا شرکت میدهند. بنظر شما چند درصد از گروه ۱ و چند درصد از گروه ۲ رتبه های بهتر را بدست میآورند؟
اگر درصد گروه ۱ بهتر بود، چندان جای تعجب ندارد، و احتمالا این نتیجه بخاطر مربیان خوب گروه ۱ نیست، بلکه بخاطر انتخاب و گلچین کردن افراد مستعد در گروه ۱ است.
داستان مدارس هم شبیه همین است. آیا اگر در مدارس استعدادهای درخشان، افراد بطور تصادفی و بدون آزمون پذیرفته شوند (البته با در نظر گرفتن ظرفیت محدود آنها) آیا باز هم نتایج کنکور چنین خواهد بود؟ بنظرم، نه.
در واقع مسأله اینجاست که کنکور را از سال ۱۲ عقب کشیدند به قبل از دبیرستان و قبل از دوره متوسطه و حتی ابتدایی. این لزوما سطح آموزش و امکانات آن مدارس خاص نیست که منجر به این نتایج شده است، بلکه دانش‌آموزان خاصی که در آنجا پذیرفته می‌شوند.
آمار بالا گویا است که مدارس غیرانتفاعی چندان گل نکاشتند، بلکه مدارس به اصطلاح تیزهوشان گل کاشتند.
شاید بیشترین سود از آمار و تبلیغات بالا به جیب همین مدارس به اصطلاح خوب خواهد رفت و بازار و مشتری بیشتری جمع میکنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
کنکور مسابقه ای برای ورود به دانش کاه که در تقلب و فساد و بیسوادپروری صدبار بدتر از مدارس است!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
حالمون بهم زدین از بس رتبه و کنکور دیدیم ول کنین دیگه ، کاش باقیات و صالحاتتون هم همینطور بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
1- ساعت تدریس هر درس در مدارس غیردولتی و به اصطلاح تیزهوشان حداقل 2 برابر مدارس دولتی است که هزینه ساعات اضافی را والدین می پردازند.
2- بعلت کمبود ساعت تدریس در طول سال، دبیران مدارس دولتی به زحمت می توانند مطالب کتاب درسی را تدریس و تمام کنند و وقتی برای حل نمونه سوالات کنکور ندارند.
3- به علت تمکن مالی دانش آموزان مدارس ویژه از کلاس های کنکور و معلم خصوصی استفاده می کنند وهزینه برای آنها مشکلی ایجاد نمی کند.
4- سطح سوالات کنکور برخلاف امتحان نهایی پیچیده تر و فراتر از کتاب درسی است بنابراین مطالب کتاب درسی پاسخگوی همه سوالات به ویژه مسائل مطرح شده نمی باشد و کلاس های کنکور باعث شده اند هرسال سطح سوالات دشوارتر نیز بشوند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
باعرض سلام عزیزان جرااینقدر روی مدارس سمپاد مانور میدهید زحمت کش هستن آخرش هم نتیجه تلاششون رامیگی ن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
چرا از سهمیه ها نمی‌گید.
چرا سهمیه ها را حذف نمی‌کنید.
ما دکتر بیسواد نمی‌خواهیم.
امیر
Taiwan (Province of China)
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
چند روزی است خانه ما عزا شده
پس از اعلام نتایج.
Reza
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
سلام همانطور که دوستان می دانند، تمام مدارسی که در مقاله نام برده شده است بجز غیر انتفاعی که معلوم نیست چرا کلمه خاص بر آن گذاشته شده است! دولتی هستند . مدارس سمپاد همان مدارس دولتی تیزهوشان است که مشخص است که عمده این دانش آموزان در کنکور پذیرفته کی شوند. اشکال عمده که مقاله به آن توجه نکرده است، در این است که اولا در هیچ جای دنیا خصوصا کشورهای توسعه یافته انقدر بچه هارا بسمت دانشگاه هدایت نمی کنند. در آلمان ،سویس ،ژاپن و حتی کره بیش از ۷۰ درصد دانش آموزان با گذراندن آموزشهای مهارتی، فنی و حرفه ای بعد ۲۰۰۰ ساعت در مدارس و ۲۰۰۰ ساعت در دانشگاه با تخصص تکنسین ماهر راهی بازار کار می شوند و بقیه دانش آموزان که بین ۲۰ الی ۳۰ درصد می باشند، برای ارتقا علم وارد دانشگاه می شوند. در ایران با یک انحراف مشکوک عمده دانش آموزان بسمت آموزش های نظری و برای رفتن به دانشگاه هدایت می شوند که انحراف در اینجا شکل گرفت. در جایی که کشور به نیروی کار ماهر و کارآفرین نیاز دارد در جایی که تحریمها کاملا هدفمند پیکره اقتصاد و اشتقال را هدف گرفته با چه استدلالی این نظام آموزشی مشکوک به کشور تحمیل شد. بنابر این اینکه این آمار را که در این مقاله به آن پرداختیم به افکار عمومی داریم میدیم بنظر یک کد غلط و انحرافی است و باید کمی موشکافانه شرایط را تحلیل نمود. البته لازم است این را نیز بیان کنیم که در این بستر انحرافی مافیای کنکور نیز شکل گرفت که باز علت این انحراف عظیم وجود این مافیا نیست و مسائل بسیار پیچیده تر است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
عملا دارین برای مدارس غیرانتفاعی تبلیغات می کنید.
منظور از مدارس غیرانتفاعی خاص چیست؟ اگر نوع دیگری از غیرانتفاعی هم وجود دارد ( غیر خاص) چرا در بیان درصد پوشش مدارس جایی نداره؟
۱۳۸۴
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
مگه بچه های مدارس دولتی چی کم دارند؟فقط مدارس خاص.آخه چرااینقدرتبعیض.چون اوناپولدارند؟دخترمن سال دیگه کنکورداره.ازوقتی قبولی های امسال رودیدکلا ناامیدشد.برای اینکه درمدرسه دولتی درس میخونه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
تیتر مسخره ای زدید
استعدادهای درخشان و مدارس غیر انتفاعی سهمیه ندارند نون استعداد و تلاششون رو میخورن
.
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
اشتباهه منم اگر مثل اونها تو چنین شرایطی حتی با تمام سختی هاش درس میخوندم الان میتونستم موفق باشم ن ایکه تو مدرسه ای باشم ک نصفش آتئیستن نصفس ولگرد و نصفس کثافت کار تو هیچیزی نمیدونی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
از کی تا حالا استعداد با پول زیاد میشه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
همه خانواده ها و بچه هاشون بخاطر شرکت در کنکور و کسب امتیاز بهتر و بعدش درآمد بیشتر بدبخت شدن و بیچاره،به خاطر هزینه هایی که میکنند و وقتهایی که تلف میشه و اخرش چی،کی قدر میدونه،جوانان از ازدواج و تفریاحاتشون میزنند که آیا در رشته خوبی قبول میشوند یا نه! بازپشت کنکور و بقیه ماجرا!همه خانواده در گیر این تراژدی قبولی در کنکور میشوندو براشون کابوس میشود،دراخر باز باید برای کار مناسب و کسب در آمد سردرگم و افسرده بشوند.از کنکور بت ساخته شده است .هیچ جای دنیا اینطوری نیست.
ناشناس
Germany
۱۶:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
با زبون بی زبونی تفهیم میکنند که تحصیل رایگان نیست
bato-adv
bato-adv
bato-adv