bato-adv
کد خبر: ۵۶۷۳۸۹

اشرفی اصفهانی: کدام شرع می‌گوید ماموری خانمی را با زور داخل ماشین ببرد؟

اشرفی اصفهانی: کدام شرع می‌گوید ماموری خانمی را با زور داخل ماشین ببرد؟
محمد اشرفی اصفهانی، رئیس سابق هیأت بدوی تخلفات نهاد ریاست جمهوری: ارزش‌های الهی، مقدسات اسلام و قرآن، نماز، روزه، خمس، حج و جهاد و مبارزه با رانت خواری، دروغگویی و اختلاس از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است؛ نه اینکه بند کنیم به خانمی که مثلا چهار تار موی او از مقنعه در آمده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۳ - ۲۱ مرداد ۱۴۰۱

رئیس سابق هیأت بدوی تخلفات نهاد ریاست جمهوری گفت: مشکلات اقتصادی دامنگیر جامعه ما شده و فشار اقتصادی دارد مردم را از کوره به در می‌برد و واقعا مردم دارند صبر و شکیبایی خودشان را در حد انتحار نشان می‌دهند و حاضر نیستند خدای ناکرده لطماتی به انقلاب وارد شود.

به گزارش جماران، محمد اشرفی اصفهانی، رئیس سابق هیأت بدوی تخلفات نهاد ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه زنان جامعه ما عفت و پاکدامنی را دوست دارند، گفت: باید کاری کنیم که پسر‌ها با عفت و پاکدامنی چشمشان را از نامحرم نگه دارند و دختران ما با حفظ عفت و پاکدامنی خودشان آنچه مایه عزت برای جامعه اسلامی ما هست را درک کنند. ولی وقتی ما جوانان را مجبور کنیم، نتیجه عکس گرفته می‌شود.

خلاصه گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین محمد اشرفی اصفهانی را در ادامه می‌خوانید:

امام حسین (ع) در جهت احیاء امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد. یعنی پایه و اساس قیام اباعبدالله الحسین (ع) امر به معروف و نهی از منکر بود و فرمود من بر یزید خروج کردم نه به خاطر متاع دنیا، پست و مقام و ریاست و اینکه مردم را به جان هم بیاندازم، هدفم این است که جامعه را اصلاح کنم. یزیدی که کانون شرک و ظلم و بیدادگری است می‌خواهد خودش را به عنوان امیرالمؤمنین مطرح کند، من هرگز نمی‌توانم چنین روزی را تحمل کنم.

من تمام مسائل انقلاب اسلامی را حضور داشته ام و واقعا دارم از این اوضاع و احوال رنج می‌برم. امام عظیم الشأن و شهدای بزرگواری که هر کدام امام منطقه خودشان بودند، مثل شهدای بزرگوار محراب آیت الله مدنی، آیت الله دستغیب، آیت الله صدوقی و پدر بزرگوار ما و مرحوم شهید بهشتی که به فرمایش امام ایشان خودش یک امت بود یا شهید مطهری، شهید مفتح و دیگرانی که در صحنه بودند و از دنیا رفتند و بعد هم شهدای دفاع مقدس، اهداف عالیه‌ای داشتند.

متأسفانه دستگاه‌های اجرایی یا فرهنگی ما طوری عمل کرده اند که تا از امر به معروف و نهی از منکر صحبت می‌کنیم بلافاصله ذهن مردم را به بحث حجاب منتقل می‌کند. البته حجاب جزو ضروریات دین است و چندین آیه قرآن در باب حجاب داریم؛ اما اینکه امر به معروف و نهی از منکر را به موضوع حجاب خلاصه کنیم، مسأله این نیست.

ارزش‌های الهی، مقدسات اسلام و قرآن، نماز، روزه، خمس، حج و جهاد و مبارزه با رانت خواری، دروغگویی و اختلاس از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است؛ نه اینکه بند کنیم به خانمی که مثلا چهار تار موی او از مقنعه در آمده است. زمانی که در دانشگاه تهران علمای بزرگ تحصن کرده بودند، چون امام قرار بود از پاریس به تهران وارد شود و راه‌ها را بسته بودند، تهران مملو از جمعیت و کل کشور ملتهب بود. در رأس تحصن کنندگان آیت الله منتظری، آیت الله طالقانی، شهید مطهری و شهید بهشتی بودند و من هم طلبه جوانی در رکاب پدر بودم که ایشان هم در مسجد دانشگاه تهران تحصن کرده بودند.

۳۰ درصد از زنانی که در خیابان‌ها تظاهرات می‌کردند اصلا حجاب نداشتند، اما دیدند لازمه استقبال از امام این است که باید حجاب داشته باشند و بعد از مدتی همه صحنه‌ها عوض شد و دختران بد حجاب به میل خودشان با حجاب به میدان آمدند و یکپارچه، همان زمانی که هنوز طاغوت حضور داشت و انقلاب پیروز نشده بود، همه زنان محجبه شدند. نشان داد که زنان جامعه ما عفت و پاکدامنی را دوست دارند.

ما باید کاری کنیم که زنان با رغبت چادر خودشان را در آغوش بگیرند و از چادر استقبال کنند؛ نه اینکه به جبر آن‌ها را وادار کنیم حتما باید با حجاب باشید. کجای اسلام این جبر را گفته است؟! نتیجه این جبر، عکس قضیه است. من اخیرا صحبتی از مرحوم آیت الله العظمی صافی گلپایگانی را در همین قضیه دیدم که مبادا یک امر به معروف نه تنها تأثیر نگذارد بلکه طرف مقابل را جری کند.

یعنی خواه ناخواه معروف منکر می‌شود. باید کاری کنیم که پسر‌ها با عفت و پاکدامنی چشمشان را از نامحرم نگه دارند و دختران ما با حفظ عفت و پاکدامنی خودشان آنچه مایه عزت برای جامعه اسلامی ما هست را درک کنند. ولی وقتی ما جوانان را مجبور کنیم، نتیجه عکس گرفته می‌شود. الآن دارم صحنه‌هایی را می‌بینم که یک عده جری می‌شوند و عده‌ای اگر معتقد به حجاب باشند و طور دیگری خودشان را نشان می‌دهند و لجاجت به خرج می‌دهند و می‌خواهند با این ماجرا به نظام ضربه بزنند.

مشکلات اقتصادی دامنگیر جامعه ما شده و فشار اقتصادی دارد مردم را از کوره به در می‌برد و واقعا مردم دارند صبر و شکیبایی خودشان را در حد انتحار نشان می‌دهند و حاضر نیستند خدای ناکرده لطماتی به انقلاب وارد شود. چون بالأخره این انقلاب دستاورد‌های بالایی داشته و بزرگانی را در این راه تقدیم کرده و صد‌ها هزار شهید داده ایم.

باید خون‌های این عزیزان را حفظ کنیم نه اینکه خدای ناکرده کاری کنیم که جوانان ما زده شوند. به نظر من مسأله امر به معروف و نهی از منکر خیلی مهم است. اولا باید شرایط را کاملا بررسی کنند و افرادی که می‌خواهند آمر به معروف باشند خودشان باید آدم صالحی باشند. فضای مجازی پر است از صحنه‌هایی که مأمور نیروی انتظامی دختر خانمی که حجابش را رعایت نکرده با زور به داخل ماشین می‌برد. کدام شرع اسلام اجازه می‌دهد این کار انجام شود؟!

همه این‌ها خلاف شرع است و اثرات نامطلوب می‌گذارد و منجر می‌شود که خانواده این فرد جوان هم به طور کلی از دین فاصله بگیرند. باید روش را اصلاح کنید و روشی که خدا و پیامبر (ص) دستور داده را در پیش بگیرید؛ با تهدید، ارعاب و غضب نمی‌شود کسی را ارشاد کرد. فردی که امر به معروف و نهی از منکر می‌کند خودش باید صالح باشد.

ما در روایت داریم که حضرت علی (ع) خواستند زنی که منحرف رفته بود را دستور رجم بدهند و فرمودند هرکسی خودش را صالح می‌داند او را رجم کند. یعنی کسی که می‌خواهد کاری را به عنوان وظیفه الهی انجام بدهد باید خودش را صالح بداند و عالم، فرهیخته، متعهد، متدین و پاکدامن باشد. ما به نیروی انتظامی اهانت نمی‌کنیم، ولی خواهش من این است که آقایان در این ماجرا تجدید نظر کنند. اولا امر به معروف و نهی از منکر فقط مربوط به حجاب نیست و حجاب بخش کوچکی از آن است. باید کسانی که به این مقوله وارد می‌شوند دوره آموزشی طی کنند.

باید در حفظ و نگهداری انقلاب مخصوصا برای نسل‌های سوم و چهارم که از ارزش‌های دینی بی خبر هستند و فضا‌های مجازی هم پر از صحنه‌های زشت است، خیلی حساب شده کار و تلاش کنیم که این‌ها در دامن پدر و مادر و آموزش و پرورش حرکت کنند و صدا و سیما هم نقش حساب شده‌ای داشته باشد تا بتوانیم اثرات خوبش را در جامعه ببینیم؛ نه اینکه خدای ناکرده منجر به این شود که حس بدبینی نسبت به مسئولین جمهوری اسلامی پیش بیاید.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین