bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۷۰۹۵۸

جام شوکران در راه همدان؟

جام شوکران در راه همدان؟

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، برای انتقال آب از منابع جدید به همدان، در نخستین گام ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه تخصیص داد. پروژه انتقال آب به همدان به‌ صورت شبانه‌روزی آغاز شد و لوله‌کشی‌ها در حال انجام است.

تاریخ انتشار: ۰۰:۵۹ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۱

بی‌آبی همدان وارد دومین هفته شده است؛ سد اکباتان به گل نشسته و سد تالوار جایگزین تازه‌ای برای تامین آب این شهر است. وزیر نیرو وعده داده با کار شبانه‌روزی که در حال انجام است، ظرف یک تا دو هفته آینده آب در لوله‌ها جاری می‌شود؛ اما حالا موضوع میزان بالای آرسنیک تالوار مطرح است که می‌تواند این پروژه را با مشکلاتی مواجه کند.

به گزارش دنیای اقتصاد، سد اکباتان به گل نشسته است و آب مناطقی از شهر همدان که از آن تامین می‌شده، ظرف ۱۰ روز گذشته قطع بوده است. حالا چاه‌های اطراف دست به دست داده‌اند تا این یک هفته- دو هفته را که دولت وعده داده بگذرانند تا آب از سد تالوار به شهر برسد. البته هنوز آب در لوله‌ها قرار نگرفته، اما و اگرهای سلامت آن مطرح شده است که مربوط به میزان آرسنیک آب است. موضوعی که دادستانی نیز به دلیل حساسیت‌های موضوع دستور پیگیری و آزمایش‌های بیشتر را داده است. این در حالی است که لوله‌های آب به صورت شبانه‌روزی در خاک به سمت همدان جاگیر می‌شوند و ۲۰۰ میلیارد تومان برای طرح آب‌رسانی همدان ظرف همین مدت بحرانی تخصیص پیدا کرده است. یک کارشناس آب می‌گوید: «میزان آرسنیک منبع مهم نیست، بلکه میزان آن پس از تصفیه اهمیت دارد.»

پروژه آقای وزیر چیست؟

امروز یکشنبه دقیقا یازدهمین روز است که همدان دچار بحران بی‌آبی شده است. آن قسمتی از شهر که از سد اکباتان آب‌شان تامین می‌شد، به دلیل آنکه خاک‌ریزه‌ها و شن‌های کف سد نیز رو آمده و دیگر آب ندارد، در این روزها آب‌شان قطع بوده است. بخش دیگری از شهر سر سفره آب‌های زیرزمینی می‌نشینند که حالا آنها وضع بهتری دارند. آقای مدنی، از شهروندان همدانی می‌گوید: «ظرف روزهای اخیر لوله‌کشی شده و آب شرب از چاه‌های لاجین و بهار به همدان آورده شده است.» به گفته او آب در برخی مناطق مانند شهرک مدنی و امیرکبیر قطع است و همچنان تانکرهای آب در شهر می‌چرخند. در دیگر مناطق هم ظرف این روزها قطعی کامل آب در یک شبانه‌روز را تجربه کرده‌اند و برخی هم از ۵ ساعت و ۶ ساعت تا بیشتر.

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، برای انتقال آب از منابع جدید به همدان، در نخستین گام ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه تخصیص داد. پروژه انتقال آب به همدان به‌ صورت شبانه‌روزی آغاز شد و لوله‌کشی‌ها در حال انجام است. به‌طوری که وعده یک هفته تا ۱۰ روز برای ورود آب به لوله‌ها و انتقال به خانه‌ها داده شده است. به گفته وزیر نیرو، مشکلات موجود و وجود دو شبکه آبرسانی در شهر همدان، از مشکلاتی است که در زمان کاهش آب سد اکباتان، به چشم می‌خورد؛ در طول چند روز گذشته، عملیات اجرایی اصلاح شبکه آغاز شد تا آب از یک سامانه واحد به تمامی نقاط شهر همدان برسد. در همین حال، برخی خبرها حاکی از این است که آب معدنی در شهر کمیاب شده و قیمت آن لحظه‌ای بالا می‌رود، اما تعدادی از شهروندان قیمت آن را مانند سابق اعلام می‌کنند. همین قیمت میان چند نفر متفاوت است. یکی هر باکس آب را ۲۲ هزار تومان و دیگری همین باکس را ۳۱ هزار تومان اعلام می‌کند. هر دو هم معتقدند قیمت‌ها تغییر و نوسانی نداشته است.

درخواست کانون وکلا از دادستان چه بود؟

هنوز وضعیت انتقال آب به همدان بلاتکلیف است و چشم‌ها به لوله‌های خالی است که در خاک و بیابان جوش می‌خورند تا آب را از سد تالوار به شهر بیاورند و دولت هم وعده چند روزه داده، اما مشکل آن است که میزان آرسنیک موجود در این خاک می‌تواند جام شوکرانی برای تک‌تک شهروندان باشد و به جای گوارایی، سرطان را به جان بریزند. حسن خانجانی‌موقر، دادستان همدان با توجه به درخواست رئیس کانون وکلای دادگستری کل استان همدان، نسبت به وجود بیش از حد مجاز آرسنیک در آب تالوار، خواستار بررسی هرچه سریع‌تر سلامت آب تالوار شده است.

مهندس عزیزی، کارشناس آب و فاضلاب در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»‌ می‌گوید: «آرسنیک در همه آب‌ها وجود دارد، اما حد مجاز آن اکنون محل گفت‌وگو است. موضوع این است که آب مخزن چه میزان آرسنیک دارد و دوم آنکه آب بعد از تصفیه چه میزان آرسنیک خواهد داشت.»به گفته او، میزان آرسنیک آب بر اساس استانداردهای ایران در این خصوص توسط مرکز بهداشت سنجیده می‌شود و پس از آن اجازه توزیع آب تصفیه شده را می‌دهد. این مرکز به صورت روزانه گزارشی از کلر موجود در آب، مشخصات میکروبی و فیزیکی آب می‌دهد. اگر موردی داشته باشد، بلافاصله مجوز توزیع آن لغو می‌شود.

مهندس عزیزی می‌گوید: «مشاور طرح با مطالعه نمونه، اگر ببیند که خروجی آب مطابق با استانداردهای ایران نیست، آب تصفیه نخواهد شد و توزیع نیز نمی‌شود. این گذشته از آزمایش‌هایی است که مرکز بهداشت هر استان انجام می‌دهد.» اکنون مردم همدان گذشته از آنکه باید دل‌نگران آب امروز باشند که آیا تانکرها می‌آورند یا نه، قطعی کوتاه‌تری دارند یا ساعت‌ها طول می‌کشد، باید دلهره آب وعده داده شده را نیز بکشند که هر جرعه‌اش آرسنیک مجاز دارد یا خط قرمز را رد کرده است؟ نتیجه آزمایش‌ها و درخواست دادستان ظرف چند روز آینده تکلیف این پرونده را مشخص می‌کند.

برچسب ها: آب همدان بحران آب
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
آب اونجا را هم تموم می کنید به خاطر سو مدیریت شدیدتان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
اول گفتن توی تایم مشخصی آب میره بعد میاد الان اونم نمیاد بخدا آب نداریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
حالا هسته ای بودن در بحران آبی همدانی ها، به چه دردشان می خورد؟
من
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
سلام
خطر جانی برای هموطنان عزیز داره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
چه ربطی داره؟ مثلا برجام قراره تمام هم و غم های شما را مرتفع کنه؟
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
خودهمدان کلا کوههایش اورانیومه اونو چیکارکنیم
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
یعنی ۲ ماه پیش نمی‌دونستن که آب سد داره تمام میشه . حتما باید به گل بشینه تا مسؤلین متوجه بشن
انتشار یافته: ۲۸
امین میرزائی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
فقط این نیست ... چاهارو تو بسترِ گرانیتی میزنن ... گرانیتم آلودگی داره ... از نوعِ رادیو اکتیو !!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
این سد که یک شبه از مدار آبرسانی خارج نشده، واقعاً نمی تونستید وضعیت رو پیش بینی کنید یا نمی خواستید یا چی؟؟؟؟؟
شهروند
Germany
۰۴:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
مگرقبل ازایکه این پول بیت المال دربیابان ریخته شود نمیشد این ازمایشها را انجام دهند واینکه زنجان مگرهمین ابرا استفاده نمیکند واقعا این مردم هیزمشان چقدرتربدوده دادند به استانداری وسازمان مربوطه خدا گواه دیگه بی تدبیری وناکارامدی این مردم را به سرحد جنون کشیده بدبختانه امرتوسعه برنامه نویسی کوتاه وبلند مدت بدارکشیده شده اقایان مهندسین ما پس مشعول به چه کاری هستند که این اتفاقات می افتد سران سه قوه درزحمت کشی وگوش بفرمانی حاصرندودرهرزمینه ای گوش بفرمانند گویی انها زیر دستان اقایان به خدمتنددرراس ها کاری مصاعف انجام میدهند بعد هزاران میلیون تومان بیت المال را گرفتندحالا گندبدون پیش بینی ها درامده ورودرهوابازخداپدردادستان بیامرزد ابی که ممکن هست سرطان ومرگ ومیر ناشی این عنصرخطرناک را ایستدگی وامید واریم واقعا به ان استانداردنرسد ایستادگی کنند فاجعه ای بدترازاولی پیش نیاید وقابل تقدیر وتشکرهم خواهد بود موعدوسلامت باشید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
همدان الان به دوره قاجار برگشته با این تفاوت که از آن چشمه ها هم خبری نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
داداش الکی دامن قاجارو لکه دار نکنید. دوران قاجار خیلی هم از دنیای همون موقع عقب نبوذیم. الان از قبایل آمازون هم عقبیم.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
در اینگونه بحرانها واقعا اهمال و عدم مطالعات و برنامه ریزی مسئولین استان مقصر تام و تمام هستند. بی تفاوتی نسبت به نیازمندیهای استان و عدم مطالعه دقیق و برنامه ریزی مسبب تولید بحران در استان میشه. حتی در بحرانی ترین سالها از لحاظ بودجه ، هیچ دولتی در خصوص مسائل آب شرب کوتاهی نکرده مگر اینکه در استان جدیت لازم و اهتمام لازم نبوده و نتیجه این اهمال ظهور و بروز نموده است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
شوكران ؟!!! نوشدارو منظورتونه ؟!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
یکی از بزرگترین مراکز کشت هندوانه به طور کلی صیف جات کشور ، همدان است که این محصول دشمن منابع آبی است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
آینده ای در انتظار کل ایران.
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
با سلام
قطعا اگر غلظت آرسنیک بالاتر از حد مجاز باشد اجازه مصرف جهت شرب و ... داده نمی شود. در برخی استان های از جمله نقاطی در کردستان و ...که این مشکل در آب زیر زمینی وجود دارد از تانکر و یا تصفیه پیشرفته استفاده می شود .
حداکثر مجاز آرسنیک در آب شرب 10 میکروگرم بر لیتر است . حذف آرسنیک در مقیاس وسیع بسیار مشکل و هزینه بر است و با روشهای متداول تصفیه امکان پذیر نمی باشد.
جهت تصفیه به تجهیزات پیشرفته از جمله عشا اسمز معکوس (RO) نیاز است که قیمت تمام شده آب بسیار گران می شود .
یکی از راهکارها که چندان هم علمی نیست اختلاط آب منابع مختلف با هم است مثلا آب زیرزمینی همدان با آب انتقالی از سد مخلوط گردد و در نهایت غلظت آرسنیک کمتر از حد استاندارد گردد.
شمیراناتی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
والا همین امروزش خیابونهای طهرون پر شده از ماشین های ایران 18 نمره همـدان خشکسالی هم که بشه دیگه واویلا!!بدبختی همه ملت ایران آمال و آرزوشون تهــرانه
نازی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
تا جایی که ما میدونیم وتو همدان زندگی می‌کنیم قبل از بی آبی کل تهرانی ها هجوم میارن همدان الانم اینقدر که میگن بی آبی نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
لطفا از خودت حرف درنیار!
من همدانی هستم. آرزوی تهران رو هم نداشتم بلکه به دلیل وجود دانشگاه های برتر توی این شهر واسه لیسانس و فوق لیسانس تهران رو انتخاب کردم اما توی این 6 سال اینقدر شرایط زیستی و فرهنگی و آب و هوایی تهران ناجور بود که با اینکه رتبه برتر دانشگاه تهران بودم و استعداد درخشان، دو سال پیش دکترا رو برگشتم همدان دانشگاه بوعلی سینا.
والا به خدا اگر ماهی 1 میلیاردم به من بدن اما بگن دیگه تا آخر عمرت مجبوری تهران زندگی کنی میگم نه نمی خوام.
اینم که از شهرای دیگه میان تهران بیشتر به دلیل کارای اداری و درمانیه و گاها اقتصادی (که این روزا البته توجیه اقتصادی هم نداره) چون به دلیل بی تدبیری مسئولین متاسفانه همه این مراکز رو توی تهران راه اندازی کردن که به نوعی تمرکز و انحصارگرایی انجامیده، پس بهتره بگیم از روی اجباره نه آمال و آرزو.
اگر امکانات دانشگاه های تهران رو توی دانشگاه های کلان شهرای دیگه پخش می کردن کسی مثل من مجبور نمی شد بیاد تهران، که البته بعد از چند سال تجربه به این نتیجه رسیدم که واقعا به سختی زیستی و فرهنگی و اقتصادیش نمی ارزه. پس من برای تحصیل توی فلان دانشگاه اومدم تهران نه زندگی کردن توی این شهر. این دو تا خیلی با هم فرق می کنه. مثلا اگر دانشگاه کمبریج یه شعبه توی فلان روستا بزنه افرادی که میرن اونجا هدفشون اون دانشگاهه نه زندگی توی اون روستا.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
از دادستان محترم همدان عاجزانه خواهشمندم با جدیت پیگیر آب شرب همدان باشه اگه بین مسئولین کسی هست که غیرت داره و همدان و مردم براش مهمه فقط دادستان همدان که همیشه بعنوان مدعی العموم خوب ورود پیدا کرده به مسائل، اینبارم عاجزانه تقاضامندم در مورد آرسنیک موجود در آب سد تالوار به جد قضیه رو پیگیری کنه و مردم رو در جریان قرار بده. چون استاندار با مردم رو راست نیست یک فرد دروغگو و بی مسئولیته
جهان
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
فعلا با این آب دستاشونو بشورن، فقط برای نوشیدن احتیاط کنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
آیا اونموقعی که آب به مقدار کافی پشت سد بود اما برای تاولید محصولات کشاورزی تماما به هدف صادرات به عراق کل آبها مصرف شد نباید فکر چنین روزی هم میشد ؟ همه چی فدای صادرات به عراق . سفره ها هم که در اثر این صادرات خالی و قیمتهای داخلی هم سر بفلک زده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
جام شوکران در راه همدان؟
متأسفانه جام شوکران برای کل ایران در همه زمینه ها رقم خورده هست.
- دیگر مردم سفره پهن نمی کنند
- دیگر بوی قورمه سبزی و قیمه و آبگوشت و... در کوچه و پس کوچه ها و خیابانها به مشام نمی رسد.
- دیگر بوی کباب و دود کباب وجود ندارد.
دیگر خانواده ها از زور گرانی، قادر نیستند به دیدار همدیگر بروند.
- و ... .
جام شوکران اینست که مردم نتوانند درست تغذیه کنند و درست بپوشند و در آرامش نباشند و در استرس باشند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
این مسئولان و مدیران کل مرتبط به موضوع آب همدان آیا از قبل نمیدونستن در آینده نزدیک آب شرب همدان از محل سد اکباتان تموم میشه؟ آیا میشه پذیرفت آقایان واقعاً دارن وظایفشون رو انجام میدن؟ این که دیگه زلزله نیست یهو اتفاق بیفته و مسئولان غافلگیر بشن. تازه متوجه شدن سد تالوار آلوده به آرسنیکه و به هول و ولا افتادن که درستش کنن. واقعاً باید به حال این ملت و مملکت با این مدیران بی تعهد و بیحال و بی مسئولیت خون گریه کرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
حقابه زاینده رود را هم بدهید
#اصفهان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
حقی نداره تا حق آبه خوزستان داده نشده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
جالبه سد تالوار بین سه تا استان کردستان زنجان و همدان مشترکه و اگه اب این استانها هم مثل همدان بشه تکلیف چیه؟؟؟
bato-adv
bato-adv
bato-adv