December 25 2024 - چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
یک ماموریت حفاری مشترک آمریکایی و عراقی در شهر موصل در شمال عراق، ۸ نقاشی دیواری با قدمت ۲۷۰۰ سال را کشف کرد که نمایانگر صحنههای نبرد از زمان پادشاهان آشور است.
باستان شناسان در شمال عراق به یک کشف هیجان انگیز دست یافته اند. آنها نقاشیهای دیواری آشوری را با کنده کاریهای صخرهای زیبا با قدمت حدود ۲۷۰۰ سال از زیر خاک بیرون آورده اند.
به گزارش فرارو، این مجسمهها توسط یک تیم حفاری آمریکایی-عراقی در موصل پیدا شد که برای بازسازی دروازه باستانی المسقی (المشقی) که توسط داعش در سال ۲۰۱۶ تخریب شد، کار میکرد.
عراق خانه برخی از قدیمیترین شهرهای جهان از جمله بابل است. اما سالها جنگ و آشوب شاهد غارت و تخریب بسیاری از اماکن باستانی به دست تکفیریها و به دلیل برخی اقدامات نظامی بوده است.
هشت نقش برجسته مرمری صحنههای حکاکی شده با ظرافتی از جنگ، تاکستانها و درختان خرما را نشان میدهد.
شورای آثار باستانی و میراث عراق در بیانیهای که توسط خبرگزاری فرانسه مشاهده شد، گفت که تاریخچه این آثار باستانی به سناخریب پادشاه آشوری باز میگردد که از ۷۰۵ تا ۶۸۱ قبل از میلاد بر شهر باستانی نینوا حکومت میکرد.
پادشاه سناخریب شهر نینوا، پایتخت امپراتوری آشور را ساخت و کاخی با ویژگیهای متمایز در آن ساخت. برای مثال، نقاشیهای دیواری کشفشده، سربازی را که آماده پرتاب تیر میشود، و همچنین درختان و گیاهانی مانند نخل را به تصویر میکشند که با جزئیات دقیق حکاکی شدهاند.
دروازه المسقی یکی از بزرگترین دروازههای تاریخی نینوا و نمادی از وسعت و قدرت این شهر بود. این دروازه در دهه ۱۹۷۰ بازسازی شد، اما شبه نظامیان داعش در سال ۲۰۱۶ آن را با بولدوزر منهدم کردند.
این گروه مسلح بسیاری از اماکن باستانی مربوط به دوران پیش از اسلام را در عراق تخریب و غارت کردند و آنها را به عنوان نمادهای بت پرستی توصیف کردند.
فاضل محمد خضر، رئیس تیم آثار باستانی عراق گفت که وقتی نقاشیهای دیواری مرمر در دروازه قرار گرفت، قسمتی از آن دفن شد. بخشهایی که در زیر زمین باقی ماندهاند و حکاکیهایی را که امروزه میبینیم در خود دارند، حفظ شدهاند. در مورد آنچه در بالای زمین قرار داشت، در طول قرنها پاک شد.
تیم حفاری که شامل کارشناسانی از دانشگاه عراقی موصل و دانشگاه آمریکایی پنسیلوانیا است، در حال کار بر روی بازگرداندن دروازه المسقی به حالتی است که قبل از تخریب توسط داعش بود.
تخریب اماکن باستانی در عراق تنها به دست شبهنظامیان، خرابکاران و قاچاقچیان محدود نمیشود، بلکه در سال ۲۰۰۳ نیروهای آمریکایی و متحدان آنها هنگامی که از این مکان به عنوان اردوگاه ارتش آمریکا در عراق استفاده کردند، به آثار بابل باستان آسیب رساندند.