فرارو- محققان دانشگاه تسوکوبا ژاپن با اندازه گیری شاخصهای استرس و ترس در طول درمانهای پزشکی شبیهسازی شده، دریافتند که استفاده از یک ربات نرم دستی میتواند درد بیماران را در حین اقدامات ناخوشایند پزشکی مانند تزریقات کاهش دهد.
به گزارش فرارو به نقل از rahnamato، در طول کمپین تشویق واکسیناسیون کووید-۱۹ مقامات بهداشت عمومی متوجه شدند که ترس برخی مردم از تزریق، سبب کاهش نرخ واکسیناسیون شده است. محققین ژاپنی اکنون به راه حل جدیدی برای کاهش اضطراب و درد بیماران در حین اقدامات پزشکی دست پیدا کرده اند.
در بررسیهای انجام شده مشخص شد شرکت کنندگانی که این ربات نرم را میفشارند، درد کمتری را نسبت به آزمایشاتی که بدون این ربات انجام داده اند، تجربه میکنند.
پروفسور فومیهید تاناکا (Fumihide Tanaka) نویسنده ارشد این مقاله میگوید: «نتایج ما نشان میدهد که استفاده از رباتهای نرم پوشیدنی سبب کاهش درد و احساس ترس در طول درمانهای پزشکی از جمله واکسناسیون خواهد شد.» ربات نرم و پوشیده از خز که دانشمندان آن را Reliebo نامیده اند، حاوی کیسههای هوای کوچکی است که میتوانند در پاسخ به حرکات دست افراد، باد شوند.
محققان اثربخشی این ربات را تحت شرایط مختلف و براساس فشردن دست شرکت کننده مورد آزمایش قرار دادند. آنها همچنین سطح اکسی توسین و کورتیزول (که نشان دهنده استرس هستند) را از نمونه بزاق بیماران اندازه گیری کردند.
آنها میزان درد ذهنی بیماران را نیز مقیاس بندی کرده و یک آزمون نظرسنجی برای ارزیابی ترس بیماران از تزریق و وضعیت روانی قبل و بعد از آزمایش انجام دادند. محققان دریافتند که نگه داشتن ربات بدون در نظر گرفتن شرایط آزمایش به تسکین بیماران کمک میکند.
نسخههای بعدی این ربات حتی ممکن است به فناوریهای AR (واقعیت افزوده) برای کمک به ایجاد ارتباط با بیمار یا منحرف کردن حواس او از درک درد مجهز شود.