مورد دوم، ولی داستان علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی ایران است. او سال پیش، قبل از سفر تیم ملی کشتی به آمریکا، در ویدئویی بحثبرانگیز از این گفت که سردادن شعار مرگ بر آمریکا به تنهایی کفایت نمیکند و باید عملی چنین موضوعی را اثبات کرد. همین صحبتها باعث شد نهایتا آمریکا، با وجود آنکه دبیر پیشتر گرینکارت این کشور را داشته، به رئیس فدراسیون کشتی ویزا ندهد
تیم ملی کشتی آزاد ایران آماده میشود تا در آذرماه جهت شرکت در رقابتهای جام جهانی به آمریکا سفر کند و در این دوره از رقابتها حاضر شود. این بحثی اولیه است که استارت آن در حاشیه رقابتهای چند هفته گذشته در بلگراد زده شده و قرار بر این است تا تیم ملی کشتی ایران در این تورنمنت شرکت کند.
طبیعی است که ایران به عنوان «یکی» از قدرتهای کشتی دنیا، به بالاتربردن کیفیت جام جهانی کمک میکند، ولی در این بین دو مسئله اساسی وجود دارد که نمیتوان حضور ایران را با وجود درخواست آمریکاییها برای شرکت در این مسابقات قطعی دانست. اولین موضوع مسئله ویزاست. در یک سال گذشته، آمریکا و چند کشور اروپایی برای صدور روادید برای ورزشکاران ایرانی وسواس زیادی به خرج داده و بعضا از این موضوع طفره رفتهاند.
ورزشکاران ایرانی در ماههای گذشته، تورنمنتهای مهمی را به دلیل آنکه ویزا از طرف کشور مقصد صادر نشده از دست دادهاند. درباره کشتی که مسئله حساسیت ویژهای هم دارد. ایران قرار بود بهمن سال گذشته برای انجام یک دیدار تدارکاتی راهی آمریکا شود، ولی از آنجا که این کشور برای تعدادی از مسئولان، مربیان و بازیکنان ایران ویزا صادر نکرد، نهایتا تیم ملی کشتی از حضور در این کشور سرباز زد. حالا، ولی عنوان میشود از آنجا که رقابتهای جام جهانی، رقابتهای رسمی و نه دوستانه است، آمریکا موظف به صدور ویزا برای کشتیگیران ایران است.
البته که در این مورد نمیتوان چندان مطمئن بود، چون بسیاری از همین مسابقات رسمی و جهانی که در ۱۲ ماه اخیر به میزبانی آمریکا برگزار شده، با سیاست سختگیرانه میزبان همراه شده و آنها برای ورزشکاران ایرانی فارغ از درجه و سطح مسابقات، ویزا صادر نکردهاند. پس اولین مسئله میتواند همین موضوع باشد.
مورد دوم، ولی داستان علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی ایران است. او سال پیش، قبل از سفر تیم ملی کشتی به آمریکا، در ویدئویی بحثبرانگیز از این گفت که سردادن شعار مرگ بر آمریکا به تنهایی کفایت نمیکند و باید عملی چنین موضوعی را اثبات کرد. همین صحبتها باعث شد نهایتا آمریکا، با وجود آنکه دبیر پیشتر گرینکارت این کشور را داشته، به رئیس فدراسیون کشتی ویزا ندهد. دبیر هم که از قبل گفته بود اگر حتی برای یک نفر ویزا صادر نشود، تیم را به آمریکا نمیفرستد، چنین کرد و بازی دوستانه تیم ملی کشتی آزاد آمریکا با ایران برگزار نشد.
تفاوت این دفعه، ولی خبری است که رسانههای نزدیک به دولت منتشر کرده و خبر دادهاند که این بار علیرضا دبیر قصدی برای سفر به آمریکا ندارد. دلیل این کار احتمالا تسهیل برای صدور روادید به دیگر ورزشکاران رشته کشتی است هرچند این موضوع هنوز به تأیید نهایی نرسیده است. البته که همین روز گذشته مسئولان فدراسیون کشتی گفتهاند موضع فدراسیون در مقوله صدور ویزا تغییری نسبت به سال پیش نداشته و اگر آمریکا، برای یک نفر هم ویزا صادر نکند، تیم را اعزام نخواهند کرد. اگر خبر منتشرشده درباره علیرضا دبیر و انصراف او از سفر به آمریکا صحت داشته باشد، بدیهی است که حساسیتی از جانب او وجود نخواهد داشت، ولی مسئله اینجاست که دبیر تنها نفری نبود که آمریکا سال پیش برایش ویزا صادر نکرد. اینکه چنین رویهای اینبار هم تکرار شود یا خیر، مسئلهای است که احتمالا روزهای آتی پاسخش پیدا میشود.