عکسهای جدیدی از روز سقوط بازار سهام در سال ۱۹۲۹ منتشر شده است که نشان میدهد مردان و زنان وحشتزده به این واقعیت دست پیدا کردهاند که بیشتر پولی که سرمایهگذاری کردهاند دیگر از بین رفته است.
تقریباً ۱۰۰ سال پس از سقوط بازار سهام در سال ۱۹۲۹، که به سقوط وال استریت نیز معروف است، تصاویر رنگی جدیدی منتشر شده است که عذاب و ویرانی مردم آمریکا را به نمایش میگذارد، زیرا آنها متوجه شدند که بازار سهام سقوط کرده است و آنها بیشتر سرمایه خود را از دست داده اند.
به گزارش فرارو، در ۲۹ اکتبر ۱۹۲۹ - ۹۳ سال پیش – ایالات متحده آمریکا شدیدترین سقوط بازار سهام را که تا به حال دیده بود تجربه کرد، که باعث شکست هزاران نفر شد و رکود بزرگی را رقم زد.
در سالهای پس از جنگ جهانی اول، معروف به دهه ۲۰ خروشان، آمریکا شکوفا شد، مردم از زمینهای کشاورزی به شهرها هجوم آوردند، صنعت خودرو در حال رونق بود، موسیقی جاز محبوبیت پیدا کرد، مردم شروع به پوشیدن لباسهای متفاوت کردند و سبک زندگی جدیدی از ثروت، رفاه، خوش بینی، تجمل گرایی و مهمانی گری سرتاسر آمریکا را فرا گرفت.
در همان زمان، اقتصاد آمریکا در حال رونق بود. بر اساس آمار منتشر شده کل ثروت این کشور بین سالهای ۱۹۲۰ و ۱۹۲۹ بیش از دو برابر شد - و بسیاری از افراد ثروت جدید پیدا شده خود را برداشته و در بازار سهام سرمایهگذاری کردند. با این حال، در آگوست ۱۹۲۹، زمانی که بانک فدرال رزرو نیویورک نرخ بهره را از پنج به شش درصد افزایش داد، اوضاع تغییر کرد که باعث وحشت سرمایهگذاران شد.
انبوهی از مردم برای برداشت وجوه خود به بانکها هجوم بردند، اما سرمایه گذاران نتوانستند پول خود را برداشت کنند، زیرا مقامات بانک آن را در بازار سرمایه گذاری کرده بود.
در ۲۸ اکتبر، میانگین صنعتی داوجونز نزدیک به ۱۳ درصد سقوط کرد و روز بعد، ۱۲ درصد دیگر سقوط کرد، رویدادی که به عنوان یکی از بدترین سقوطهای اقتصادی در تاریخ ایالات متحده شناخته شد.
میلیاردها دلار از دست رفت و سرمایه هزاران سرمایه گذار را از بین برد. پس از آن رویداد، آمریکا به سمت رکود بزرگ، عمیقترین و طولانیترین رکود اقتصادی در تاریخ، رو به پایین رفت.
عکسهای جدیدی از روز سقوط بازار سهام در سال ۱۹۲۹ منتشر شده است که نشان میدهد مردان و زنان وحشتزده به این واقعیت دست پیدا کردهاند که بیشتر پولی که سرمایهگذاری کردهاند دیگر از بین رفته است.
برخی از عکسها جمعیتی نگرانکننده را در خارج از بانکهای مختلف در سراسر آمریکا در روز سقوط نشان میدهند، در حالی که برخی دیگر عواقب بعد از این رویداد را به تصویر میکشند.
یک تصویر نشان میدهد که والتر هادسون رئیس بانک، تلاش میکند تا جمعیت وحشت زدهای را که در سال ۱۹۳۲ در بانک او حضور دارند، آرام کند.
در آن زمان بسیاری از مردم خانههای خود را از دست دادند. خانوادهها در جستجوی کار از هم جدا شدند؛ و مردم اغلب گرسنه بودند. کارخانهها تعطیل شدند، آسیابها و معادن متروکه شدند و تجارت و نیروی کار به طور یکسان هر دو با مشکل جدی مواجه بودند.
در اوج رکود در سال ۱۹۳۳، ۲۴.۹ درصد از کل نیروی کار آمریکا - ۱۲ میلیون نفر - بیکار بودند.