bato-adv
bato-adv
تاثیر فروش ارز سهمیه‌ای بر قیمت دلار، یورو، درهم، لیر و انواع سکه طلا

راهنمای شکستن شاخ غول در عرض شش روز

راهنمای شکستن شاخ غول در عرض شش روز

کاهش گام به‌گام قیمت دلار و یورو در بازار متشکل ارزی، دلال‌ها را وادار کرده با بغض و ناراحتی، نرخ دلار و یورو را در بازار آزاد حدود هزار و ۲۰۰ تومان پایین بیاورند. قیمت سکه امامی نیز پس از شروع عرضه اوراق در بورس بیش از ۵۰۰ هزار تومان ریزش داشت

تاریخ انتشار: ۲۲:۴۲ - ۲۰ آبان ۱۴۰۱

فرارو- قیمت انواع سکه و ارز در ابتدای هفته سوم آبان ۱۴۰۱، با اشتیاق زیاد روی مدار صعودی قدم برداشت، اما مداخله بانک مرکزی جریان بازار را عوض کرد. از سرگیری پرداخت سهمیه دو هزار یورویی ارز، در قالب فروش حضوری شعب منتخب و ثبت درخواست غیرحضوری در صرافی‌های محل سکونت متقاضیان، در کنار برنامه عرضه اوراق سکه در بورس کالا، این پیام مستقیم را به بازار آزاد ارسال کرد که کوتاه بیاید! با این حال حداقل یکی،دو روز شاهد شکل‌گیری مقاومت‌هایی لحظه‌ای بودیم. مثلا سکه امامی و سکه طرح قدیم تا دوشنبه به روند صعودی خود ادامه دادند، اما آن‌ها هم نهایتا سر تسلیم فرود آوردند تا در روز پنجشنبه ۱۹ آبان، شاهد کاهش ۵۴۷ هزار تومانی سکه تمام بهار آزادی طرح جدید و افت ۷۹۸ هزار تومانی قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم باشیم.

بررسی‌های فرارو همچنین نشان می‌دهد با کاهش گام به‌گام قیمت دلار و یورو در بازار متشکل ارزی که ملاک فروش ارز سهمیه‌ای به‌حساب می‌آیند، دلال‌ها با بغض و ناراحتی و تقریبا از سرناچاری مجبور شدند قیمت دلار و یورو را در بازار آزاد به‌ترتیب هزار و ۱۲۳ تومان و هزار و ۲۰۶ تومان کاهش دهند. متقاضیان واقعی ارز البته همچنان می‌توانستند با یک نه بزرگ، روانه شعب منتخب بانکی یا صرافی‌های معتبر شوند و برای خرید دلار و یورو بر اساس آخرین نرخ بازار متشکل ارزی، به‌ترتیب ۳۳ هزار و ۹۲۴ تومان و ۳۴ هزار و ۵۳۰ تومان پول پرداخت کنند. به‌نظر می‌رسد روند کاهش قیمت دلار در هفته پیش رو، همچنان تداوم داشته باشد.

وضعیت قیمت‌ها در بازار ارز

قیمت دلار بازار آزاد در ابتدای هفته گذشته بیشتر از چیزی که توقع داشتیم بالا رفت. چون این رشد به‌شکل ناگهانی شکل گرفت و پردامنه بود، به‌نظر می‌رسید بازار ارز نیازمند مداخله بانک مرکزی است. همین اتفاق هم افتاد. از شنبه و یکشنبه هفته قبل یعنی روز‌های ۱۳ و ۱۵ آبان، یکبار دیگر پرداخت سهمیه دو هزار یورویی ارز در صرافی‌ها و شعب منتخب بانکی از سرگرفته شد. طبق قانون مردم می‌توانند با کارت ملی سهمیه سالانه خود را دریافت کنند.

نرخ فروش ارز در این شیوه پایین‌تر از نرخ معمول بازار آزاد است و به‌شکل روزانه براساس میانگین قیمت معاملات بازار متشکل ارز اعلام می‌شود. متقاضیان در آخرین روز هفته منتهی به ۲۰ آبان می‌توانستند به این شیوه دلار را حدود ۳۳ هزار و ۹۲۴ تومان و یورو را ۳۴ هزار و ۵۳۰ تومان بخرند. بازار آزاد در واکنش به این برنامه عرضه دلار و یورو، چاره‌ای جز عقب‌نشینی پیش روی خود نمی‌بیند. دلار که در ابتدای هفته تا ۳۶ هزار و ۱۸۲ تومان پیش رفته بود تا ۳۵ هزار و ۵۹ تومان کوتاه آمد که به‌معنای کاهش تقریبا هزار و ۱۲۳ تومانی است. یورو هم تقریبا هزار و ۲۰۶ تومان ارزان شده و از ۳۶ هزار و ۱۳۵ تومان به ۳۴ هزار و ۵۳۰ تومان رسید.

راهنمای شکستن شاخ غول در عرض شش روزقیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در معاملات ۱۹ آبان، معادل ۵۴۷ هزار تومان نسبت به ابتدای هفته ارزان شد

کاهش قیمت دلار و یورو، سیگنال مشخص به سایر اسکناس‌های پرکاربرد که معمولا دنباله‌رو شاخ‌های بازار هستند، ارسال کرد: کوتاه بیایید! در پایان هفته منتهی به ۲۰ آبان، قیمت درهم امارات در بازار آزاد به ۹ هزار و ۵۴۵ تومان رسید. این عدد نسبت به اوج قیمت درهم در روز یکشنبه ۱۵ آبان، تقریبا ۳۳۰ تومان کمتر است. قیمت لیر ترکیه هم در هفته سوم آبان تلاش می‌کرد خود را به رکورد دو هزار و ۳۰ تومان برساند که ناکام ماند و ناچار شد از جایگاه هزار و ۹۹۰ تومان تا هزار و ۸۹۰ تومان عقب‌نشینی کند.

وضعیت قیمت‌ها در بازار سکه طلا

قیمت سکه غیر از عقب‌نشینی دلار، از توزیع اوراق سکه در بورس کالا هم تاثیر گرفت تا نوسان منفی پردامنه‌تری را تجربه کند. شنبه ۱۴ آبان، قیمت پایانی سکه طلا ۱۶ میلیون و ۳۹۷ تومان بود. روند صعودی قیمت سکه تا روز یکشنبه به‌شکلی بی‌رحمانه ادامه پیدا کرد تا جلوی قیمت سکه امامی، عدد ۱۶ میلیون و ۴۴۹ هزار تومان نقش ببندد. با این حال در معاملات پایانی هفته منتهی به ۲۰ آبان، سکه را ۵۴۷ هزار تومان پایین‌تر از این قله مشاهده کردیم؛ دقیقا در سکوی ۱۵ میلیون و ۹۰۲ هزار تومان.

سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم در طول معاملات هفته سوم آبان حدود ۷۹۸ هزار تومان ارزان شده است. شنبه ۱۴ آبان، خریداران سکه طرح قدیم با پیشنهاد ۱۵ میلیون و ۴۹۹ هزار تومان روبرو بودند. در روز دوشنبه این عدد حتی تا ۱۵ میلیون و ۶۹۹ هزار تومان پیش رفت، اما روز پنجشنبه ۱۹ آبان، قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نهایتا به ۱۴ میلیون و ۹۰۱ هزار تومان رسید.

وضعیت برای نیم‌سکه و ربع سکه طور دیگری رقم می‌خورد. احتمالا، چون هنوز تقاضا برای خرید این نوع سکه‌ها زیاد است. از طرف دیگر در برنامه عرضه سکه توسط بورس، سکه‌های کوچک جایگاهی ندارند. بگذریم. به‌هرحال بالاترین قیمت سکه در هفته قبل هشت میلیون و ۹۵۰ هزار تومان بود. آن‌هم در شرایطی که یک ماه پیش همین سکه را هشت میلیون و ۱۵۰ هزار تومان و در ابتدای سال هفت میلیون و ۲۵۰ هزار تومان می‌فروختند. قیمت منطقی سکه نیم‌بهار آزادی در پایان هفته سوم آبان به هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید؛ که به‌معنای عقب‌نشینی دست‌کم ۱۵۰ هزار تومانی است. قیمت سکه ربع بهار آزادی هم در پایان هفته سوم آبان در حالی پنج میلیون ۸۰۰ هزار تومان به‌فروش رسید که یک‌ماه قبل برای خرید آن پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تومان نیاز داشتید. در ابتدای هفته سوم آبان، سکه را پنج میلیون و ۸۵۰ هزار تومان می‌فروختند.

قیمت هرگرم طلای ۱۸ عیار در هفته قبل تلاش کرد خود را به رکورد‌های تاریخی یعنی یک میلیون و ۵۰۸ هزار و ۲۰۰ تومان یا یک میلیون و ۴۸۶ هزار و ۱۰۰ تومان نزدیک کند، اما نهایتا ناکام ماند و به ناچار در پایان هفته منتهی به ۲۰ آبان روی سکوی یک میلیون و ۴۶۶ هزار تومان آرام گرفت.

مقایسه قیمت انواع سکه و ارز در بازار آزاد- هفته سوم آبان

نوع سکه و ارز بالاترین قیمت هفته سوم آبان قیمت در انتهای هفته سوم آبان میزان کاهش قیمت
دلار آمریکا ۳۶ هزار و ۱۸۲ تومان ۳۵ هزار و ۵۹ تومان هزار و ۱۲۳ تومان
یورو ۳۶ هزار و ۱۳۵ تومان ۳۴ هزار و ۹۲۹ تومان هزار و ۲۰۶ تومان
درهم امارات ۹ هزار و ۸۷۸ تومان ۹ هزار و ۵۴۵ تومان ۳۳۰ تومان
لیر ترکیه هزار و ۹۹۰ تومان هزار و ۸۹۰ تومان ۱۰۰ تومان
سکه امامی ۱۶ میلیون و ۴۴۹ هزار تومان ۱۵ میلیون و ۹۰۲ تومان ۵۴۷ هزار تومان
سکه تمام‌بهار طرح قدیم ۱۵ میلیون و ۶۹۹ هزار تومان ۱۴ میلیون و ۹۰۱ هزار تومان ۷۹۸ هزار تومان
سکه نیم‌بهار آزادی هشت میلیون و ۹۵۰ هزار تومان هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان ۱۵۰ هزار تومان
سکه ربع‌بهار آزادی پنج میلیون و ۸۵۰ هزار تومان پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان ۵۰ هزار تومان
سکه گرمی سه میلیون و ۳۰۵ هزار تومان سه میلیون و ۳۰۰ هزار تومان  پنج هزار تومان

 

بیشتر بدانید | روش ثبت غیرحضوری درخواست خرید ارز سهمیه‌ای

صرافی‌های عضو بازار متشکل ارزی بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، موظف به فروش ارز تحت‌عنوان ارز سهمیه‌ای هستند. طبق قانون هر ایرانی می‌تواند سالانه دو هزار یورو یا معادل آن دلار دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت سهمیه خود باید از طریق لینک my.ice.ir اقدام کنند. متقاضی خرید ارز پس از ثبت کدملی و شماره موبایل، اطلاعات هویتی و درخواست خرید خود را ثبت می‌کند. در ادامه متقاضی با انتخاب نوع ارز، باید استان و شهر مورد نظر را جهت دریافت ارز وارد کند. سامانه برخط نزدیک‌ترین صرافی‌های فعال و با ظرفیت خالی را معرفی خواهد کرد. پس از انتخاب یک صرافی توسط متقاضی، اطلاعات درخواست برای صرافی منتخب ارسال می‌شود. در صورت تایید صرافی، پیامکی حاوی اطلاعات صرافی و تاریخ و ساعت مراجعه برای متقاضی ارسال می‌شود. این پیامک حداکثر تا ۳۰ دقیقه پس از ثبت درخواست برای تقاضا‌های ثبت شده در بازه زمانی ۱۰ تا ۱۶ ارسال خواهد شد و در صورتی که خارج از بازه زمانی مذکور تقاضایی ثبت شده باشد، متقاضی باید در بازه زمانی ۱۰ تا ۱۰ و ۳۰ دقیقه روز بعد منتظر دریافت این پیامک باشد. متقاضی پس از دریافت اطلاعات صرافی و تاریخ و ساعت مراجعه، باید شخصا با همراه داشتن کارت ملی و دو کارت بانکی به نام شخص، در زمان تعیین شده به صرافی مراجعه و ارز مورد نیاز را خریداری کند.

شرایط فروش دلار سهمیه‌ای ساده است و بر خلاف خرید ارز مسافرتی، نیازی به ارائه پاسپورت و بلیت سفر نیست. هر فرد بالای ۱۸ سال می‌تواند با در دست داشتن کارت ملی خود از طریق صرافی‌های معتبر، یکی از ۳۱ شعبه منتخب بانکی یا ثبت‌نام غیرحضوری در سامانه بازار متشکل ارزی، تا سقف دو هزار یورو (یا معادل دلاری آن) ارز سهمیه‌ای بگیرد. این سهمیه تنها یکبار در سال پرداخت می‌شود و بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر اختلاف آن با دلار بازار آزاد بین هزار و ۵۰۰ تا دو هزار تومان است. اگر کسی تمام سهمیه دو هزار خود را دریافت کند، حدود سه میلیون تومان کمتر از بازار آزاد هزینه پرداخت می‌کند. فروش ارز در این سرفصل متفاوت از ارز مسافرتی است. افرادی که قصد انجام سفر خارجی دارند همچنان می‌توانند در سفر هوایی به کشور‌های نیازمند دریافت ویزا ۵۰۰ یورو و در سفر هوایی به کشور‌های بی‌نیاز از دریافت ویزا، تا سقف ۳۰۰ یورو ارز مسافرتی دریافت کنند. قیمت ارز مسافرتی مانند ارز سهمیه‌ای، بر اساس نرخ توافقی بازار متشکل ارزی تعیین خواهد شد.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۱
چندین خط در این خصوص نوشتین و یجورایی بعنوان موفقیت بالا نشان داده اید ولی تا جایی که حافظه ام یاری میکنه یکی دو تا از روسای بانک مرکزی قبلی با سیاستهای مشابه متهم به ارزپاشی و از بین بردن دارایی های طلای ملت شده اند و تا چند سال تقاص پس میدادند حالا چرا عمل یکسان نتیجه دیگری از نظر حکومت میده را جز سوگلی بودن دولت و اقمارش نمیدانم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۱
دلالان بروند بمیرند که مردم ایران را به خاک سیاه نشاندند و بدتر از تحریم خارجی هستند
انتشار یافته: ۲
bato-adv
bato-adv
bato-adv