bato-adv
کد خبر: ۵۹۱۸۰۱

آژیر وضعیت قرمز در بیمارستان‌ها

آژیر وضعیت قرمز در بیمارستان‌ها
کمبود اقلام پزشکی مصرفی در حوزه قلب و عروق، مغز، ارتوپدی، چشم و... منجر به تهدید جان بیمار خواهد شد. این در حالی است که تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان این قبیل کالا‌های پزشکی، در دسترس هستند و هیچ مشکلی برای تأمین نیاز بیمارستان‌ها ندارند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۹ - ۲۰ آذر ۱۴۰۱

بیمارستان‌های کشور در چند هفته اخیر با کمبود تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی مواجه شده‌اند و به نظر می‌رسد اگر مسئولان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو دیر بجنبند، تجهیزات پزشکی هم به سرنوشت کمبود دارو دچار خواهد شد.

به گزارش شرق، اظهارات و مصاحبه‌های رؤسای انجمن‌های پزشکی و گزارش‌های میدانی از سطح بیمارستان‌های کشور، از بروز کمبود در تأمین تجهیزات پزشکی مصرفی حکایت دارد. این درحالی است که وزارت بهداشت همچنان درگیر رفع کمبود‌های دارویی است و اوضاع هنوز عادی نشده است. ازاین‌رو وزیر بهداشت نباید نسبت به تأمین کمبود اقلام پزشکی مصرفی در بیمارستان‌ها بی‌اعتنا باشد؛ زیرا اگر امروز به فکر رفع کمبود‌ها نباشد، فردا دیر خواهد بود و احتمال دارد که بحران کمبود دارو در حوزه تجهیزات پزشکی هم تکرار شود.

اما سؤالی که وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو باید برای آن پاسخ قانع کننده‌ای داشته باشند، این است که تضاد منافع در حوزه تجهیزات پزشکی، تا چه اندازه به کمبود‌ها دامن زده است. اساسا گفته می‌شود بوروکراسی حاکم بر اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، نقش اساسی در بروز کمبود‌ها دارد؛ زیرا خیلی از تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان تجهیزات پزشکی، از تبعیض‌ها در روند صدور مجوز‌ها و حمایت‌ها، گلایه دارند و معتقدند سیاست‌های حاکم بر اداره کل تجهیزات پزشکی نیازمند اصلاحات اساسی است.

آقای وزیر! تا دیر نشده بجنبید و اجازه ندهید بیماران به خاطر نبود ملزومات پزشکی در بیمارستان‌ها، دچار ترس و دلهره شوند. سلامت مردم شوخی‌بردار نیست و نمی‌توان نسبت به آن بی‌اعتنا بود؛ زیرا سلامت اگر از کف برود، به‌سختی بازخواهد گشت و شاید هرگز بازنگردد؛ بنابراین بهتر است به فکر پیشگیری باشیم تا دچار بحران نشویم. کمبود تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی، کم از دارو ندارد؛ زیرا همان‌قدر که یک قلم دارو می‌تواند جان بیماری را نجات دهد، یک قلم تجهیزات پزشکی هم می‌تواند نجات‌دهنده بیمار بستری در بیمارستان باشد.

کمبود اقلام پزشکی مصرفی در حوزه قلب و عروق، مغز، ارتوپدی، چشم و... منجر به تهدید جان بیمار خواهد شد. این در حالی است که تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان این قبیل کالا‌های پزشکی، در دسترس هستند و هیچ مشکلی برای تأمین نیاز بیمارستان‌ها ندارند؛ اما برخورد‌های تبعیض‌آمیز با آنها، شرایط را قدری سخت و دشوار کرده است. رئیس سازمان غذا و دارو! تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان تجهیزات پزشکی در کشور، نیاز به حمایت دارند تا با دلگرمی بیشتری پای کار باشند.

این افراد نسبت به سیاست‌های حاکم بر اداره کل تجهیزات پزشکی، گلایه دارند و معتقدند باید از نظرات و دیدگاه‌های آن‌ها در سیاست‌گذاری‌های حوزه تجهیزات پزشکی بهره‌مند شد؛ زیرا برای تعیین سیاست‌ها و خط‌مشی امور، باید از اندیشه‌های افراد مجرب و متخصص حوزه تجهیزات پزشکی استفاده کرد. رئیس سازمان غذا و دارو نباید اجازه دهد شائبه‌های تضاد منافع، حوزه تجهیزات پزشکی را تحت‌الشعاع قرار دهد؛ زیرا شنیده می‌شود که مافیا در این حوزه نیز جولان می‌دهد و همین موضوع، چالش اصلی سازمان غذا و دارو در حوزه تجهیزات پزشکی است.

صدای کمبود تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی در بیمارستان‌ها به گوش می‌رسد. در‌واقع، اعلام وضعیت قرمز در حوزه تجهیزات پزشکی، باید مدیران وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را هوشیار کند تا اتفاق کمبود‌های دارویی در حوزه تجهیزات پزشکی تکرار نشود.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین