روزنامه شرق نوشت: هشتگ نه به اعدام؛ این یکی در روزهای اخیر در فضای مجازی حسابی پرکاربرد شده و بسیاری با توجه به حکمی که اخیرا از سوی دستگاه قضا صادر و اجرا شده، خواستار توقف احکام مشابه شدهاند. فارغ از مباحث حقوقی شکلگرفته در این مورد، در ۴۸ ساعت اخیر، بسیاری از بازیکنان مطرح فوتبال ایران که عضوی از تیم ملی یا باشگاههای سرشناس لیگبرتری هستند نیز این هشتگ را خاصه در اینستاگرام استفاده کردهاند. هدف غالب آنها هم امیر نصرآزادانی است که با انتشار تصویری از او و درج هشتگ نه به اعدام، خواسته بودند تا این بازیکن فوتبال نهتنها اعدام نشود بلکه از زندان هم آزاد شود. امیر نصرآزادانی یکی از بازیکنان فوتبال دهه ۷۰ است که کارش را از تیم جوانان باشگاه سپاهان در اصفهان شروع کرد. بسیاری با توجه به سبک فوتبالش و دعوتشدنش به تیم ملی جوانان ایران، برای او آینده درخشانی را متصور بودند.
امیر از تیم جوانان سپاهان به تیم بزرگسالان راهآهن رسید تا مسیر حرفهایاش در فوتبال ایران را سپری کند. شاید بیش از هرکجا و تیم دیگری، بازیاش در تراکتور به چشم آمد. او که به همراه چندین ستاره دیگر فوتبال ایران برای سپریکردن دوران سربازیاش راهی تراکتور شده بود، در این تیم جا افتاد و چهبسا اگر مصدومیت گریبانش را نمیگرفت، میتوانست توفیق بیشتری هم داشته باشد. بااینحال، بعد از اتمام دوران سربازی، او راهی گلریحان البرز شد و دیگر رفتهرفته از سطح اول فوتبال ایران دور شد. اسم او دیگر در میادین فوتبالی چندان شنیده نشد تا روزی که خبر بازداشت وریا غفوری مطرح شد که یکباره نام امیر نصرآزادانی هم سر زبان افتاد. اوایل آذر بود که خبر رسید نصرآزادانی نیز بازداشت شده است؛ گو اینکه بعدها مشخص شد او تقریبا یک هفته زودتر از وریا غفوری و در جریان اعتراضات شهر اصفهان بازداشت شده است. کمی بعد عنوان شد پای امیر نصرآزادانی در پرونده کشتهشدن سه نفر از نیروهای امنیتی به میان آمده و برخلاف سایر چهرههای فوتبالی قرار نیست به این زودیها آزاد شود.
این اخبار همگی مربوط به هفته پیش بود تا اینکه در ۴۸ ساعت اخیر، اقدام هماهنگ بازیکنان فوتبال در پی حمایت از نصرآزادانی، این موضوع را تداعی کرد که حکم او صادر شده و به جرم محاربه قرار است اعدام شود. با همین نگاه بود که بسیاری از چهرههای فوتبالی از جمله مسعود شجاعی، سهراب بختیاریزاده، سیامک نعمتی، مجید حسینی، میلاد سرلک، پژمان منتظری، سیاوش یزدانی، مهدی قایدی، محمد نصرتی، علی کریمی، مهدی مهدویکیا، سردار آزمون، علیرضا بیرانوند و... خواستار توقف حکم اعدام شدند. مهدویکیا که در سالهای اخیر همواره در زمینه تشویق نوجوانان و جوانان به فوتبال گامهایی اساسی برداشته، با انتشار پستی از امیر نصرآزادانی بهعنوان یکی از چهرههای مستعد سالهای گذشته نام برد و نوشت: «۹ سال پیش برای آمادگی بهتر تیم ملی نوجوانان که قرار بود به جام جهانی اعزام شوند، تیم را برای چند بازی تدارکاتی به آلمان دعوت کردم. چه تیمی، چه نوجوانان رعنایی؛ امیر یکی از بازیکنان همان تیم بود. چه کار کردیم با جوانانمان؟ چه میکنیم با این جوانها؟ اعدام جوانهای این مملکت چاره کار نیست که اگر بود، دیگر اعدامی وجود نداشت».
علیرضا بیرانوند، سنگربان شماره یک تیم ملی ایران در جام جهانی اخیر، بدون اینکه اسمی از نصرآزادانی بیاورد، با انتشار یک استوری و نوشتن متنی کوتاه، خواستار توقف حکم اعدام شد. او هم نوشت: «جوانان کشور، آیندهسازان و سرمایههای ایران هستند. اعدام هرکدام از این عزیزان باعث رنجش مردم و ایجاد ناامیدی است. اعدام نکنید». با داغشدن ماجرای اعدام امیر نصرآزادانی، عصر روز گذشته، رئیس کل دادگستری استان اصفهان به انتشار اخبار مربوطه درباره حکم محاربه نصرآزادانی واکنش نشان داد. این واکنش که بهطور مشترک در بسیاری از خبرگزاریهای رسمی منتشر شد، دلیل، تاریخ و حکمی را که برای نصرآزادانی در نظر گرفته شده است، توضیح داد. در توضیحات ارائهشده مشخص شد بازیکن سابق تراکتور روز ۲۷ آبان بازداشت شده و حکمی که برایش در نظر گرفته شده، «بغی» و «معاونت در محاربه» است. حجتالاسلام جعفری، رئیس کل دادگستری استان اصفهان، درباره نصرآزادانی چنین گفت: «روز ۲۵ آبان در جریان ناآرامیها در اصفهان سه نفر از نیروهای امنیتی به شهادت رسیدند که متهمان پرونده دستگیر شدند. این پرونده ۹ متهم دارد که یکی از آنها امیر نصرآزادانی است و کیفرخواست متهمان صادر شده است.
امیر نصرآزادانی بر اساس کیفرخواست صادرشده، متهم ردیف پنجم پرونده است و از ۲۷ آبان در بازداشت به سر میبرد. بر اساس کیفرخواست صادرشده، این فرد متهم به بغی است. او با عضویت در گروه مسلحانه بهصورت شبکهای و سازمانیافته به قصد مقابله با اساس نظام جمهوری اسلامی با سه نفر دیگر اقدام به اغتشاش مسلحانه در تاریخ ۲۵ آبان کرده که در نتیجه این اقدام بهوسیله یکی از اعضای گروه، سه نفر از مأموران تأمین امنیت در اصفهان به شهادت رسیدند. عناوین اتهامی دیگر امیر نصرآزادانی عضویت در دستههای غیرقانونی به قصد بر همزدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی منتهی به جرائم ضد امنیت که معاونت در محاربه محسوب میشود، است. تا به امروز کیفرخواست برای متهمان پرونده صادر شده و هنوز حکمی برای متهمان پرونده صادر نشده است.
متهم نسبت به اقدامات مجرمانه خود بهصراحت اقرار کرده است. فیلم دوربینهای محل نیز وجود دارد و مستندات کافی مبنی بر حضور این فرد در گروه مسلحانه وجود دارد و کیفرخواست بر اساس همین موارد صادر شده است. این پرونده ۹ متهم دارد که رسیدگی به پرونده چهار متهم در صلاحیت محاکم عمومی است و کیفرخواست پنج نفر از متهمان ازجمله امیر نصرآزادانی به دادگاه انقلاب ارسال شده است و در حال حاضر وکلای پرونده در مهلت قانونی درحال مطالعه پرونده هستند که اگر ایرادی به کیفرخواست داشتند، اعلام کنند. فضاسازیها و جوسازیهای مسموم درباره پروندهها، در اراده قضات رسیدگیکننده به پروندهها هیچ تأثیری ندارد و احکام بر اساس موازین قانونی و با قاطعیت صادر میشود و طبق قانون نسبت به اجرای احکام اقدام میشود».