میرباقری گفت: بحث و سوالی که هم اکنون مطرح است این است که تمدن جدید غرب که الان موجود است، دارد تعارضات خود را حل میکند و در یک شکل پیچیدهتری میخواهد خودش را سامان دهد، یا اینکه این تمدن در حال فروپاشی است؟ مدرنیته در تلاش است تعارضات درونی خود را حل نمایند که مهمترین آنها انقلاب اسلامی و آثار آن در سطح جهانی است.
سیدمحمدمهدی میرباقری عضو مجلس خبرگان رهبری در هفدهمین همایش کشوری ستاد فرهنگی فجر انقلاب اسلامی که امروز با حضور جمعی از سرشاخهها و فعالان فرهنگی سراسر کشور در مجتمع یاوران مهدی (عج) قم برگزار شد، اظهار کرد: در اینکه در آستانه یک تحول در مقیاس جهانی قرار داریم بین اندیشمندان داخلی و خارجی اختلاف نظری وجود ندارد. بنابراین باید برای نقشآفرینی در آینده جهان آماده شویم.
به گزارش فارس، وی با اشاره به اینکه در خصوص این تحول بزرگ تحلیلهای متفاوتی و جود دارد اظهار کرد: قرائتی که رهبر انقلاب از این تحولات دارند این است که انقلاب اسلامی زیر پوست جامعه جهانی پیشرفتهای شگرفی کرده است و به نقطه پیروزی خود نزدیک شده به گونهای که نظم و ساختارهای موجود جهانی و لیبرال دموکراسی را دچار تزلزل کرده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: ما در مرحله تدوین قانون جدید برای جهان هستیم و باید خود را برای تدوین این قانون مهیا کنیم و سهم و تاثیر جدی داشته باشیم و فضا را برای نقشآفرینی بیشتر آماده کنیم.
میرباقری بیان داشت: تمدن موجود که به قول خودشان بروز آن از عصر روشنگری شدت گرفته است برای ایجاد یک تمدن فراگیر در جامعه جهانی مبتنی بر ایدئولوژی مدرنیته شکل گرفته است. تمدنی که غربیها دنبال آن هستند و آشکارا آن را عنوان میکنند ساخت یک تمدن مبتنی بر عقلانیت خودبنیاد بشری است که مبتنی بر تمنیات و تمایلات و اهواء بشری است، ایدئولوژیستهای آنها در این خصوص میگویند تمدن مطلوب آنها یک تمدن زمینی مبتنی بر عقلانیت خود بنیاد بشر بدون اتکا به وحی و هدایتهای الهی و با اعلام استغنا و بینیازی از انبیای الهی و با انزوای ادیان الهی است. غربیها ساختارهای این تمدن را ایجاد کردهاند، از انقلاب علمی، انقلاب فلسفی، انقلاب صنعتی و تغییر ساختارها تا محصولات و سازهها و .. تلاش کردند تا آن را گسترش بدهند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در خصوص فرایند غربیها برای ساخت تمدن مطلوب خود اظهار کرد: در جهان ابتدا امواج آن را فرستادند تحولات فرهنگی ایجاد کردند و بعد از آن، تحولات فرهنگی در یک دورهای نظم جدیدی را برای کل جهان طراحی کرده و سازمان و ساختار آن را محقق کردند یعنی برای آن، قانون اساسی هم نوشتند. مبتنی بر آن ایدئولوژی یک حرکت فرهنگی بزرگی ایجاد کردند به یک نقطه که رسید، برای آن، یک قانون واحد برای جهان نوشتند. دولت ملتها را به قوت شکل دادند و موازی آن، یک دولت مرکزی به عنوان سازمان ملل تشکیل دادند و پیمانهای بینالمللی را بر محور قدرتهای بزرگ شکل دادند و یک سلسله معاهدات بینالمللی هم محقق و مصوب کردند، در بعد اقتصادی به دنبال کنفرانس معروف، دلار را محور مناسبات مالی جهان قرار دادند و بعد هم بانک جهانی و صنعت جهانی مالی را شکل دادند.
میرباقری ادامه داد: برای کنترل نظامی جهان، پیمانهایی مثل ناتو و امثال آن را شکل دادند، سازمان تجارت جهانی را برای کنترل تجارت در مقیاس جهانی تاسیس کردند، فائو برای کنترل صنایع غذایی و کشاورزی و دامداری و سازمان یونسکو برای کنترل مناسبات فرهنگی و علمی و آموزشی در جهان شکل گرفت. الان هم تقریباً نظم حاکم بر جهان همین نظم است و در واقع یک قانون اساسی است که جهان دارد با آن اداره میشود، بنیان و بنیاد و اصول اساسی دنیای مدرن است.
وی اضافه کرد: در تمدن موجود غرب، قانون حاکم، جامعه بازار باز است که به حسب ظاهر همه در آن برابر هستند و در جامعه جهانی به حسب ثروت و قدرت خود سوداگری میکنند، اخلاقی که در این جامعه رشد پیدا میکند اخلاق گرگ صفتی و برتریجویی است. این را تبدیل کردند به یک نظام بینالملل. در چنین جامعه بازاری، آنهایی که توان بیشتری در میدان رقابت دارند کار را به دست خواهند گرفت و پیروز میدان خواهند بود. اخلاقی که این جامعه بر اساس آن شکل میگیرد، دیگر اخلاق ایثار و فداکاری و محبت نیست، اخلاق سوداگرانه است.
میرباقری گفت: بحث و سوالی که هم اکنون مطرح است این است که تمدن جدید غرب که الان موجود است، دارد تعارضات خود را حل میکند و در یک شکل پیچیدهتری میخواهد خودش را سامان دهد، یا اینکه این تمدن در حال فروپاشی است؟ مدرنیته در تلاش است تعارضات درونی خود را حل نمایند که مهمترین آنها انقلاب اسلامی و آثار آن در سطح جهانی است. پیشبینی آنها این است که تا 10 سال دیگر نظام موجود دولت و ملت دچار فروپاشی خواهد شدو برای دستیابی به این هدف، جنگهای بزرگی ایجاد خواهند کرد تا نقشآفرینان مخالف ایده خود را حذف نمایند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: انقلاب اسلامی در جهان، خودآگاهی ایجاد کرده و کار به جایی رسیده که تمدن غرب و نظم آن در آستانه فروپاشی قرار گرفته است. غرب سعی میکند با ایجاد موانعی همانند جنگ و تحریم، جلو انقلاب اسلامی را بگیرد و آخرینش، هم همین جنگ شناختی است. تحلیلگران غربی، فتنه جدید را پایان کار انقلاب اسلامی تلقی میکردند ولی مایوس شدند. تمدن غرب، چین و روسیه را رقیب خود میداند؛ اما انقلاب اسلامی را بدیل و جایگزین خود میداند و سعی میکند با هژمونی رسانهای تاثیر انقلاب اسلامی را کمرنگ جلوه دهد. غربگراها میگویند که بیخود تلاش میکنید. در نهایت، غربیها بر شرایط فایق می آیند و باید برای گذر از این چالش با غربیها کنار بیاییم. اما حضرت آقا نظرشان این است که ما در مرحله گذاریم و با عبور از این چالش به سمت عصر ظهور در حرکتیم و باید برای این مرحله قانون اساسی جهانی را مبتنی بر عقلانیت و معنویت تدوین کنیم و دراین زمینه کارآمدی خود را نشان دهیم.