سکه طلا روز معاملاتی چهارشنبه را با تغییرات مثبت پشت سر گذاشت. این در حالی است که سکه امامی روز مذکور در قیمت ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان مورد دادوستد قرار گرفت.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
به گزارش دنیای اقتصاد، بازار سهام آخرین روز معاملاتی هفته را بر مدار مثبت پشت سر گذاشت. بر این اساس نماگر اصلی بازار با رشد ۵/ ۴ درصدی همراه بود و در سطح یک میلیون و ۶۴۷ هزار واحد قرار گرفت. در این میان ارزش معاملات خرد به میزان ۷ هزار و ۳۲۱ میلیارد تومان رقم خورد.
این در حالی است که در جریان معاملات دیروز به میزان ۶۶۳ میلیارد تومان ورود پول حقیقی رخ داده است. بررسی آمارها نشان میدهد که در جریان معاملات امروز بیشترین مقدار ارزش معاملات خرد از ۱۵ شهریور سال ۱۴۰۰ و بیشترین بازدهی روزانه نماگر اصلی بازار از ابتدای سال رقم خورده است.
در این میان بنا بر نظر کارشناسان این حوزه با توجه به افزایش چند هفتهای قیمت دلار شاهد صعود قیمتها در بازارهای مالی موازی بوده ایم. این موضوع با تاخیر به بازار سرمایه هم سرایت کرده و موجب افزایش تقاضا در آن شده است. همچنین باید این مهم را در نظر گرفت که تاثیر اصلی دلار بر بورس زمانی است که نرخ دلار نیمایی به سمت بالا حرکت کند و فاصله آن با دلار آزاد کاهش پیدا کند.
سکه طلا روز معاملاتی چهارشنبه را با تغییرات مثبت پشت سر گذاشت. این در حالی است که سکه امامی روز مذکور در قیمت ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان مورد دادوستد قرار گرفت. بررسیها حکایت از این واقعیت دارد که نرخ دلار به سرعت افزایش یافته و در سطوح جدید قرار گرفته است. هنگامی که روند تاریخی این ارز آمریکایی را نگاه میکنیم، متوجه میشویم که هر زمان کانال جدید فتح شده اصلاح قیمتی یا زمانی با دلار همراه بوده است. از طرفی بررسیها نشان میدهد که حباب سکه امامی به نزدیک ۳ میلیون تومان رسیده است.
بر این اساس میتوان گفت حباب سکه همواره پایدار نمیماند و این موضوع در کنار نرخ ارز میتواند آلارم خطری برای خریداران سکه باشد. در این میان باید در نظر داشت که فلز گرانبهای جهانی به دنبال سیگنالهای فدرال رزرو مبنی بر احتمال کاهش سرعت نرخ بهره در مسیر صعود قرار گرفته است که در صورت تداوم آن نمیتوان افت چشمگیری برای سکه متصور بود.
قیمت طلای جهانی روز معاملاتی چهارشنبه را بر مدار منفی پشت سر گذاشت. بر این اساس فلز گرانبها روز گذشته را در قیمت ۱۸۰۴ دلار (تا ساعت ۱۶) به پایان رساند. به عقیده کارشناسان باتوجه به اینکه فعالیتهای تجاری در آستانه سال نوی میلادی بسیار محدود است و هیچ اطلاعات اقتصادی مهمی در این هفته منتشر نخواهد شد، بنابراین قیمت طلا تحول چندانی نخواهد داشت.
در خصوص چشمانداز آینده فلز زرد باید این موضوع را در نظر گرفت که بالا رفتن نرخ بهره هزینه نگهداری فلزات گرانبها از جمله طلا را افزایش داده و تقاضا برای آنها را پایین میآورد. در این میان فدرال رزرو در ماه دسامبر سرعت افزایش نرخ بهره را تا ۵۰ واحد کاهش داد در حالی که از ۴ ماه قبل نرخ بهره را ۷۵ واحد افزایش داده بود. بر این اساس میتوان گفت پایان چرخه افزایش نرخ بهره نزدیک است و همچنین گفته میشود سال آینده میلادی میتواند سال صعود قیمت طلای جهانی باشد.
اوراق تسهیلات مسکن مورد معامله در فرابورس آخرین روز معاملاتی هفته را عمدتا صعودی پشت سر گذاشت. در این میان تسه ۹۹۱۲ رشدی معادل ۷۳/ ۰ درصدی داشت. در پایان معاملات روز مذکور اوراق یاد شده در سطح ۱۲۴ هزار و ۹۲۵ تومان به معاملات خود خاتمه داد.
به عقیده برخی از کارشناسان این حوزه قیمت دلار همواره تاثیر زیادی بر تمام بازارهای مالی داشته است. بر این اساس روند صعودی این اسکناس آمریکایی به همراه افزایشدرصد تورم در سالهای اخیر قطار قیمتی در بازارهای موازی را نیز به حرکت درآورده است. با این وجود تاثیر آن را در دوره کوتاه تری بر بازارهایی مثل طلا و سکه میتوان مشاهده کرد.
این در حالی است که تاثیر دلار بر بازاری مانند مسکن زمان بیشتری میطلبد. باید توجه داشت در بازار مسکن که هزینه ورود بالاتر و زمان نقدشوندگی پایینتر است، حرکت کندتر و پرنوسان تری بروز پیدا میکند. با این حال تنها عامل تاثیرگذار بر بازار مذکور دلار نبوده و قیمت زمین و مصالح ساختمانی نیز در سالهای اخیر محرکی قوی برای تاثیرگذاری بر مسکن بوده است.
قیمت نفت روز معاملاتی چهارشنبه را با تغییرات منفی همراه بود. در این میان نفت خام برنت و نفت وست تگزاس اینترمدییت به ترتیب روز چهارشنبه در قیمتهای ۸۳ دلار و ۶۱ سنت و ۷۸ دلار و ۹۵سنت (تا ساعت ۱۶) مورد معامله قرار گرفتند. به عقیده کارشناسان اقدام چین در بازگشایی مرزهای خود در ماه آینده پس از سه سال محدودیتهای سختگیرانه برای رفت و آمد و کسب و کار، که با هدف مقابله با شیوع بیماری کووید انجام شده بود بازار را نسبت به افزایش تقاضای این کشور برای سوخت امیدوار کرد.
این در حالی است که گفته میشود تسهیل سیاست کووید-۱۹ توسط چین، تاثیر مثبت کوتاهمدتی به خصوص بر هواپیمایی بینالمللی خواهد داشت و برای عادی شدن کامل تقاضای چین، باید دوماه دیگر صبر کرد. در این میان انتشار خبر تصمیم روسیه برای ممنوعیت صادرات نفت به کشورهایی که مکانیزم سقف قیمت غربی را به اجرا گذاشته اند، عامل دیگری بود که از افزایش بهای طلای سیاه پشتیبانی کرد.