bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۹۸۱۱۴
قیمت‌ها در مصر ساعتی افزایش می‌یابند

مصری‌ها چگونه با بحران غذایی مواجه می‌شوند؟ / با خلاقیت و نصف نان!

مصری‌ها چگونه با بحران غذایی مواجه می‌شوند؟ / با خلاقیت و نصف نان!

بریدن گوشه‌ها، کوچک کردن بخش‌ها، اختراع جایگزین‌ها؛ خانواده‌های مصری در میانه افزایش بی سابقه قیمت‌ها در زمستان سال جاری با مشاهده محدودیت‌ها خلاقیت شان را برای برآورده ساختن نیاز‌های تغذیه‌ای اعضای خانواده شان به کار می‌گیرند.

تاریخ انتشار: ۱۷:۵۳ - ۱۶ دی ۱۴۰۱

فرارو- مصری‌ها در مواجهه با افزایش هزینه‌های مواد غذایی و یکی از بالاترین نرخ‌های تورم در جهان به دلیل کمبود‌های ناشی از جنگ اوکراین و کاهش ارزش پوند (واحد پول ملی) کشورشان تلاش می‌کنند تا با افزایش قیمت ساعت به ساعت آن چه را که قدرت خریدش را ندارند جبران کنند.

به گزارش فرارو به نقل از کریستین ساینس مانیتور؛ راه حل‌های آنان متنوع هستند: از مرغ‌های خانگی و کوچک‌تر شدن قرص‌های نان گرفته تا ضیافت‌های سبک‌تر و کوچک‌تر و گیاهخواری.

در نتیجه، خانواده‌های مصری در حال کاهش سهم مواد غذایی خود و بکارگیری ابتکار عمل و خلاقیت برای مدیریت وضعیت هستند تا اطمینان کسب کنند که در بحبوحه افزایش قیمت مواد غذایی به دلیل جنگ اوکراین و نرخ تورم فزاینده قادر به تغذیه خواهند بود.

"احمد" که یک نجار است می‌گوید:" بسیاری از مردم در قاهره روز به روز زندگی می‌کنند. با تورم و افزایش قیمت‌ها این بدان معناست که هر روز مواد غذایی کم تری به خانه می‌آوریم".

یکی از مشهودترین تاثیرات اقتصادی جهانی جنگ روسیه در اوکراین را می‌توان در مصر مشاهده کرد. به طور خاص می‌توان آن را در "عیش" نان مصری ماده غذایی حیاتی خانوار‌های مصری دید.

پیش از جنگ اوکراین مصر بزرگترین وارد کننده گندم جهان بود و ۸۰ درصد گندم خود را از اوکراین و روسیه تهیه می‌کرد. اکنون با وقوع جنگ در اوکراین مصر مجبور شده از کشور‌های دریای سیاه با چندین برابر قیمت بیش‌تر گندم تهیه کند: از ژانویه ۲۰۲۲ تا دسامبر قیمت آرد از ۴۷۰۰ پوند مصری بازای هر تن به بیش از ۱۱۰۰۰ پوند افزایش یافت.

نان عیش کوچک یا پیتا که زمانی ۹۰ گرم وزن داشت به نصف کاهش یافته و آن چه که پیش‌تر نان "بزرگ" ۱۸۰ گرمی قلمداد می‌شد اکنون به ۸۵ گرم کاهش یافته است. بسیاری از مصری‌های متکی به نان به معنای واقعی کلمه اکنون نصف آن چیزی را که پیش‌تر می‌خوردند مصرف می‌کنند. در تلاش برای مقرون به صرفه نگه داشتن مواد اولیه، نانوایان مصری در حال کاهش وزن نان تولیدی بوده اند.

"محمد" نانوایی در "منشیة ناصر" یکی از محله‌های کارگر نشین قاهره در حالی که خمیر درست شده با آرد با قیمت دولتی را درون تنور نانوایی خود قرار می‌دهد به "کریستین ساینس مانیتور" می‌گوید:"همه گلایه می‌کنند. مشتریان می‌دانند که اندازه نان کوچک‌تر شده، اما قیمت یکسان و مانند گذشته است. با این وجود، چه کاری می‌توانیم انجام دهیم"؟

محمد می‌گوید او و دخترش مجبور به تحمل ریاضت شده اند و در صورتی که پیش‌تر دو بار در هفته گوشت قرمز و مرغ می‌خوردند اکنون تنها دو بار در ماه گوشت مصرف می‌کنند. او می‌گوید:"این تمام کاری است که می‌توانیم انجام دهیم".

برخی از مصری‌ها سعی کرده اند جوجه‌های خود را در خانه پرورش دهند تا به همسایگان شان بفروشند، اما افزایش هزینه‌های خوراک دام وارداتی باعث شده چنین سرمایه گذاری‌هایی سودآور نباشند. افزایش هزینه خوراک وارداتی و از بین رفتن ذرت اوکراینی منجر به افزایش قیمت مرغ و گوشت گاو شده است. بسیاری از خانواده‌ها وعده‌های غذایی روزانه گوشت مرغ یا گاو را به یک بار در هفته یا یک بار در ماه کاهش داده اند.

مصریان طبقه کارگر برای برپایی یک ضیافت شام و نشان دادن مهمان نوازی خود اکنون به جای پختن مرغ خورش عدس درست می‌کنند. با این وجود، حتی عدس که "گوشت فقرا" محسوب می‌شود نیز به دلیل افزایش قیمت سوخت و افزایش هزینه حمل و نقل با افزایش قیمت همراه بوده و از ۱۰ پوند چند سال پیش به ۶۰ پوند بازای هر کیلوگرم در حال حاضر افزایش یافته است.

خواربارفروشی‌ها و قصابی‌ها در قاهره تابلو‌های دست نویسی را روی ویترین خود آویزان می‌کنند که در آن این درخواست مشاهده می‌شود: "لطفا در مورد تخفیف سوال نپرسید و چانه نزنید".

با این وجود، مشکلات اقتصادی مصر صرفا ناشی از جنگ روسیه علیه اوکراین و بحران انرژی نیست. کاهش ارزش پوند مصر در اوایل دسامبر به این معنی بود که ارزش پول مصر در طول سال ۲۰۲۲ میلادی به میزان ۳۶ درصد کاهش یافت و قیمت همه کالا‌ها را تحت تاثیر قرار داد. تورم سالانه مصر در نوامبر به ۱۸.۷۵ درصد رسید. "یوسف الشرقاوی" یک خواروبار فروش در قاهره می‌گوید:"این وضعیت به طور کامل نحوه عملکرد بازار، میزان خرید مردم، میزان سفارش ما از تامین کنندگان و نحوه آماده سازی تامین کنندگان را تغییر داده است. این وضعیت بر همه ما تاثیر گذاشته است".

اقتصاد مصر

اکنون خریداران مصری به جای خرید یک کیلو سیب یا یک کیلو سیب زمینی به تعداد میوه و صیفی جات را خریداری می‌کنند. یک مشتری زن مصری با خنده به شرقاوی می‌گوید: "ببینید قیمت‌های شما ما را وادار می‌کند چه کار کنیم"؟

بسیاری از خانواده‌ها مانند خانواده او اکنون برای تامین پروتئین مورد نیازشان به پنیر و تخم مرغ متکی هستند. برخی از والدین مصری می‌گویند که به طور مرتب گرسنه به رختخواب می‌روند تا مطمئن شوند که فرزندان شان غذا می‌خورند. به عنوان یک راه حل، برخی از مصری‌های کارآفرین شروع به پرورش مرغ در قفس‌های موقت روی پشت بام آپارتمان‌های خود کردند.

با حذف واسطه‌ها و هزینه‌های حمل و نقل آنان می‌توانند مرغ را با قیمت کم تری به همسایگان خود بفروشند. با این وجود، افزایش ۶۷ درصدی قیمت خوراک دام وارداتی در ماه اکتبر بسیاری از این سرمایه گذاری‌ها را غیرقابل اجرا ساخت. برخی از ساکنان در تلاش به منظور یافتن خریدار برای جوجه‌های پرورش یافته در خانه جوجه‌های خود را معدوم می‌کنند. "فهد ابو احمد" می‌گوید در ۱۰ سالی که در تجارت مرغ فعالیت داشته هرگز وضعیتی مشابه وضع کنونی را شاهد نبوده است.

او می‌گوید: "این مرغ همانجا می‌نشیند و گران‌تر می‌شود". او اشاره می‌کند که قیمت هر کیلوگرم مرغ ظرف مدت چند ساعت ۱۴ درصد افزایش یافته است. او در حالی که مودبانه پیشنهاد یک خریدار را رد می‌کند می‌گوید:"پیش‌تر مرغداری کاری مطمئن بود و پولی ارزان و آسان را از آن بدست می‌آوردید و همگان خوشحال بودند. اکنون، اما ما نمی‌توانیم پولی را که برای پرداخت به جوجه کش‌ها برای محموله بعدی نیاز داریم جمع آوری کنیم".

حتی مصری‌های روستانشین در مناطق کشاورزی که معمولا از افزایش قیمت‌های شهری دورتر هستند به دلیل افزایش هزینه‌های سوخت مورد استفاده برای پمپاژ آب، آبیاری و حمل و نقل محصولات مجبور به کاهش هزینه‌ها شده اند. گرما نیز باعث تخریب محصولات آنان شده است.

محمد کشاورزی که در حومه اقصر زندگی می‌کند می‌گوید: "مردم جوجه‌های شان را می‌کشند و قیمت انبه و خرما افزایش می‌یابد حتی اگر محصول زیر کشت در خاک مان باشد. اگر سبزیجات و نان دولتی وجود نداشتند بسیاری از ما نمی‌توانستیم راهی برای غذا دادن به فرزندان مان پیدا کنیم".

دولت مصر اعلام کرده که بخش عمده‌ای از وام ۳ میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول که در اواسط ماه دسامبر تضمین شده صرف شبکه‌های تامین اجتماعی خواهد شد تا آسیب پذیر‌ترین مصری‌ها را از افزایش قیمت‌ها مصون نگه دارد.

مصطفی در حالی که بعد از نماز ظهر از مسجد قاهره بیرون می‌رود می‌گوید: "ممکن است غذای زیادی نداشته باشیم، اما ما خدا را داریم و خداوند کریم است".

برچسب ها: اقتصاد مصر
bato-adv
bato-adv
bato-adv