bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۰۱۷۵۶

انواع پیراشکی برای شام

انواع پیراشکی برای شام
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۲۸ دی ۱۴۰۱

اگر به دنبال یک غذای لذیذ هستید، قطعا پیراشکی ها بهترین انتخاب هستند. پیراشکی جدا از متنوع بودن، برای انواع وعده های غذایی مانند ناهار، شام و حتی شام نیز مناسب هستند. برای تهیه پیراشکی روش های مختلفی وجود دارد و می توانید این غذای خوشمزه را در فر یا ماهیتابه تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه انواع پیراشکی با گوشت، مرغ و سبزیجات را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه خمیر پیراشکی

طرز تهیه خمیر پیراشکی

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی
آرد سفید    ۱٫۵ تا ۲ فنجان
تخم مرغ    ۳ عدد
آب ولرم    نصف پیمانه
روغن مایع    ۴ قاشق غذاخوری
مایه خمیر فوری    ۱ قاشق غذاخوری
شکر    ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه خمیر پیراشکی
مرحله اول
ابتدا باید مایه خمیر را آماده کنید، برای این منظور خمیر را با شکر و نصف پیمانه آب ولرم در ظرف دربسته مخلوط نموده سپس درب ظرف را بسته و در جای نسبتا گرم بگذارید تا روی خمیر حباب ایجاد شود و اصطلاحا عمل بیاید. 
مرحله دوم
پس از حدود 10 دقیقه از فرآوری مایع خمیر، آن را در یک کاسه عمیق و پهن بریزید. سپس یک عدد تخم مرغ را با مقدار کمی نمک و روغن مایع به خمیر اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله سوم
حالا آرد را کم کم اضافه کنید و با دست ورز دهید تا خمیر کمی چسبنده شود. اگر آرد زیاد اضافه کنید خمیر خشک و سفت می شود. در آخر خمیر ما باید نرم و کمی چسبنده باشد.
مرحله چهارم
بعد از اینکه خمیر جمع شد، با دست به مدت 15 دقیقه ورز دهید، سپس یک ظرف بزرگ را کمی روغن بزنید و خمیر را در ظرف قرار دهید تا استراحت کند. روی خمیر را با پلاستیک بپوشانید و یک ساعت در مکان گرم بگذارید.
مرحله پنجم
بعد از یک ساعت خمیر را کمی ورز دهید تا هوای اضافی داخل آن گرفته شود و سپس با وردنه به قطر نیم سانتی متر روی سطح صافی پهن کنید. حالا خمیر پهن شده را قالب بزنید که این کار رو میتوانید با استفاده از قالب گرد یا هر ظرف گرد با لبه تیز، انجام دهید.
مرحله ششم
روی هر خمیر قالب زده شده مقداری از مایه گوشت قرار دهید. سپس روی گوشت کمی پنیر پیتزا بریزید و لبه خمیر را روی مایه گوشت برگردانید، به شکلی که مایه گوشت بین یک نیم دایره خمیر باشد.
مرحله هفتم
حالا لبه های خمیر را با چاقو یا چنگال فشار دهید تا به هم بچسبند. بعد از اینکه همه پیراشکی ها را آماده کردید، سینی فر را کمی چرب کرده و با کمی فاصله پیراشکی ها را روی سینی فر قرار دهید.
مرحله هشتم
برای براق شدن روی پیراشکی هم از مخلوط یک زرده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری روغن مایع استفاده کنید. پس از مالیدن رومال، برای مجلسی تر شدن غذا، میتوانید روی پیراشکی ها مقداری کنجد یا تخم خرفه هم بپاشید.
مرحله نهم
فر را از قبل به مدت 15 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و سپس به مدت 20 دقیقه پیراشکی ها را در فر بپزید. وقتی پیراشکی ها آماده شدند، گریل را به مدت دو دقیقه روشن کنید تا روی پیراشکی ها  طلایی شوند.
مرحله دهم
در صورت تمایل میتوانید کوفته ها را در روغن سرخ کنید. برای این کار روغن مخصوص سرخ کردنی را در تابه ای عمیق بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید سپس با حوصله پیراشکی ها را در روغن سرخ کنید و با سس دلخواه سرو کنید.

طرز تهیه پیراشکی گوشت

طرز تهیه پیراشکی گوشت

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده    ۲۵۰ گرم
فلفل دلمه ای    ۱ عدد
پیاز    ۱ عدد
قارچ    ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی    ۱ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش    ۱ قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا ( اختیاری )    ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه    به مقدار کافی
زردچوبه و روغن    به مقدار کافی
طرز تهیه پیراشکی گوشت

مرحله اول
ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه مقداری روغن در یک تابه مناسب تفت دهید تا پیاز طلایی و سبک شود. در ادامه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا یکدست شوند.
مرحله دوم
بعد از آن گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با پیاز چند دقیقه تفت دهید تا گوشت چرخ کرده خوب سرخ شود. بعد قارچ ها را ورقه ای یا مکعبی خرد کرده و به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله سوم
برای جلوگیری از سیاه شدن قارچ ها آبلیمو اضافه کنید. وقتی آب قارچ ها کشیده شد، فلفل دلمه ای را به قطعات کوچک خرد کنید و همراه با سایر مواد برای چند دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
مرحله چهارم
در این مرحله وسط تابه را با با کنار کشیدن مواد مواد خالی کنید و رب گوجه فرنگی را در وسط تابه تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. حالا مقداری نمک اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس تابه را کنار بگذارید تا مواد خنک شوند.

طرز تهیه انواع پیراشکی در سایت رضیم

طرز تهیه پيراشكی مرغ

طرز تهیه پیراشکی مرغ حرفه ای و خوشمزه با خمیر جادویی

مواد میانی پیراشکی مرغ
سینه مرغ    ۱ عدد
قارچ    ۱۰۰ گرم
سوسیس    ۱ عدد
پیاز    ۱ عدد متوسط
پنیر پیتزا    ۲ قاشق غذاخوری
فلفل دلمه ای    ½ یک فلفل متوسط
رب گوجه فرنگی    ۱ قاشق غذاخوری
سیر    ۱ حبه
نمک و فلفل سیاه    به مقدار کافی
زردچوبه و روغن    به مقدار کافی

دستور تهیه پیراشکی مرغ:
مرحله اول
برای تهیه کوفته مرغ ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در تابه ای مناسب با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شود. سپس سوسیس را نیز نگینی خرد کرده و به پیاز اضافه کنید.
مرحله دوم
سوسیس را خوب تفت دهید تا کاملا سرخ شود، سپس قارچ و فلفل دلمه ای را ریز خرد کرده و به تابه اضافه کنید. حالا مواد را چند دقیقه تفت دهید تا قارچ آب بیاندازد و آب اضافی آن کاملا تبخیر شود.
مرحله سوم
سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا طعم خام رب گوجه فرنگی خارج شود، سیر له شده را اضافه کنید و سپس مرغ چرخ کرده را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله چهارم
در آخر مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا ادویه ها و مواد کاملا یکدست شوند. حالا مواد را کنار گذاریم تا خنک شود و شروع به تهیه خمیر پیراشکی می کنیم.

bato-adv
bato-adv