bato-adv
bato-adv

اشتباهی که قطعا زشت و پیرتان می‌کند!

اشتباهی که قطعا زشت و پیرتان می‌کند!

بد جویدن نه تنها باعث لبخند غیر جذاب می‌شود، بلکه می‌تواند سلامت عمومی فرد را به خطر بیاندازد. در بعضی از موارد جدی، نه تنها استخوان فک و چانه به خطر می‌افتد، بلکه می‌تواند مشکلاتی در هضم و یا حتی در قلب و عروق فرد را نیز ایجاد کند و همچنین ممکن است که ویژگی‌های صورت در فرد بهم بریزد.

شاید هرگز به این فکر نکنید که بد جویدن غذا این چنین می‌تواند روی ظاهر و سلامت بدن شما تاثیر گذار باشد، اما بهتر است واقع بین باشید و بعد از مطالعه‌ی این مطلب علمی هر نوع غذا و خوراکی را به صورت صحیح یعنی با استفاده از هر دو طرف فک بجوید چرا که استفاده از یک سمت فک برای جویدن یا فشار بیش از حد به دسته‌ای از دندان‌ها برای جویدن غذا دقیقا همان اشتباهی است که باعث ایجاد نازیبایی در صورت مان شده است.

عوارض جویدن نادرست غذا روی صورت و چهره

۱. عدم تقارن صورت:

مقدار کمی ناقرینگی در صورت نمی‌تواند ظاهر بد را ایجاد کند، اما در صورت شدید شدن شاید کمی غیر طبیعی شود و اگر شخصی طرز جویدن نامناسب را داشته باشد، ناقرینگی شدید در بالای صورتش به وجود می‌آید مثلا اگر یک کودک دندانش را در سن پایین از دست دهد یا اگر یک جوان دندان هایش کامل نباشد، دهان او شکل غیر طبیعی به خود می‌گیرد:مثلا یک طرف صورت او پایین‌تر از قسمت دیگرش می‌باشد و ممکن است یک چشمش پایین‌تر از چشم دیگر باشد.

اگر مشکل از دست دادن دندان یا بد جویدن حل نشود، ناقرینگی صورت می‌تواند در طول زمان شدیدتر شود.

۲. انحنای ستون فقرات و نامتعادل بودن بدن:

اگر یک فرد جویدن نامناسب داشته باشد، می‌تواند با کمری گرد روبرو شود که روی فعالیت‌های فیزیکی او تاثیرگزار خواهد بود و این اتفاق برای کسانی بیشتر می‌افتد که سبک زندگی ناسالمی دارند و تاثیر این خمیدگی ستون فقرات زمانی مشخص می‌شود که فرد شدیدا خسته باشد.

۳. برآمدگی بالای دندان و چانه از عوارض جویدن نادرست غذا:

سه نوع از این مشکل وجود دارد.

کلس ۱: دهان به حالت عادی بسته می‌شود، اما یکی از ردیف دندان‌ها جای کافی را ندارد و با ردیف دیگر در خط موازی قرار نخواهند گرفت.

کلس ۲: ردیف بالایی دندان‌ها جلوتر از ردیف پایین هستند و بیرون زده می‌باشد و هنگام بسته شدن دهان روی یکدیگر قرار نمی‌گیرند.

کلس۳: لب‌ها روی هم هستند، اما چانه پایین به شدت جلو زده است.

۴. سردرد از عوارض جویدن نادرست غذا:

اگر دندان‌ها به خوبی بسته نشوند، باعث می‌شود که فرد برای جویدن غذا فشار زیادی را به دندان هایش وارد کند و گاهی اوقات این اتفاق باعث درد در عضلات چانه می‌شود که می‌تواند به شقیقه نیز سرایت کند و این درد فقط در هنگام جدیدن غذا ایجاد نمی‌شود. بخش سلامت دهان و دندان نمناک اشاره کرده است که اگر دندان‌های عقبی اجازه ندهند که چانه به طور طبیعی حرکت کند، عضلات چانه در این زمان‌ها کشیده می‌شوند و این موضوع باعث می‌شود که حس ناخوشایندی در شقیقه‌ها داشته باشید که به این مورد سردرد عصبی می‌گویند و در موارد شدید‌تر این اتفاق می‌تواند باعث شود که نتواند به خوبی دندان هایش را باز و بسته کند.

اگر می‌خواهید بینید که دندان‌ها باعث سردرد شما شده است یا خیر، آن‌ها را به محکمی روی هم پرچ کنید و اگر حس کردید که سردرد شما بدتر شد، حتما باید به ارتودنتیست مراجعه کنید.

۵. اشتباه جویدن غذا و مشکلات مربوط به حالت صورت و پیری زودرس:

رشد جمجمه در کودکی و جوانی متوقف نمی‌شود و بعضی از تعییرات آن ممکن است در جوانی نیز رخ بدهد و جویدن نامناسب می‌تواند کل صورت فرد و حالت گونه ها، گوشه‌های لب‌ها را تحت تاثیر قرار دهد و صورت شما حالتی افتاده پیدا می‌کنند.

فقدان یا وجود دندان عقل نیز می‌تواند باعث به وجود آمدن این مشکلات شود و بسیاری از سلبریتی‌ها دندان عقل خود را می‌کشند تا گونه هایشان برجسته‌تر نشان دهد، اگرچه که در بیشتر موارد این کار باعث لاغر شدن صورت نخواهد شد.

این تغییرات در صورت می‌تواند باعث ایجاد چین و چروک در صورت فرد شود و ممکن است که این اتفاق در یک طرف صورت بیشتر مشخص باشد.

۶.اشتباه جویدن غذا و خطر دندان‌های آسیب دیده:

اگر سطح دندان شما از حرکت طبیعی چانه جلوگیری می‌کند، مینای آن ضعیف‌تر می‌شود و دندان را برای حضور باکتری در خود مستعد می‌کند و هنگام جویدن غذا، خطر شکسته شدن دندان نیز برای فرد در این حالت وجود خواهد داشت پس بهتر است که دندان آسیب دیده را ترمیم کنید و این کار راحت‌تر از آن است که حتی فکرش را هم می‌کنید.

۷.هضم و گوارش ضعیف با بد جویدن غذا:

اگر فردی با چنین مشکلاتی روبرو باشد و نتواند غذا را به خوبی بجود، غذا به خوبی در معده او جای نمی‌گیرد و باعث می‌شود که هضم و گوارش صحیحی نداشته باشد و این مشکلات می‌تواند باعث رفلاکس اسید معده، نفخ شکم، اسپاسم و باد شکم شود. به علت اینکه نمی‌توان دندان را به خوبی مسواک زد، باکتری در دندان باقی می‌ماند و باعث می‌شود که سیستم گوارش دچار مشکل شود.

۸.مشکلاتی در صحبت کردن با جویدن نادرست غذا:

مطالعات نشان می‌دهد که مشکلات جویدن می‌تواند در تولید کردن صدا توسط فرد نیز مشکل ایجاد کند. قسمت بالای چانه در این حالت دچار آسیب می‌شود و نمی‌توان صدا‌ها را توسط آن تولید کرد و باعث می‌شود که فرد صدا‌ها و حروف را نا واضح ادا کند.

۹. مشکلات قلبی و تنفسی با بد جویدن غذا:

در مورد سوالی که یکی از کاربران با بخش سلامت نمناک مطرح کرده بود باید در این قسمت پاسخ دهیم که اگر این مشکل یعنی جویدن نادرست غذا و ساختار نامناسب دندانی درمان نشود، می‌تواند نتایجی مثل اسپاسم ماهیچه، مشکلات تنفسی در طول خواب، سایش دندان، بیماری‌های انسداد ریه و حتی مشکلاتی در سیستم ایمنی فرد شود.

محققان به وجود رابطه‌ای بین این مشکل و نزدیک بینی دست پیدا کرده اند و موارد شدید مشکلات جویدنی می‌تواند باعث مشکلات قلبی و فشار خون بالا شود و گاهی اوقات بین دندان‌های این بیماران لوازمی را قرار می‌دهند که بتوانند راحت‌تر دهان خود را ببندند و از فشار وارد شده روی دندان‌ها بکاهند.

۱۰.افزایش حساسیت دندان:

اگر چانه به خوبی سر جای خود بسته نشود و یا به تلاش زیادی برای جویدن غذا نیاز داشته باشد، می‌تواند باعث آسیب به استخوان نزدیک دندان شود و در نتیجه لثه‌ها شکل طبیعی خود را از دست می‌دهد و پوست آن‌ها نازک می‌شود و این اتفاق باعث می‌شود که دندان‌ها نسبت به دما، شیرینی، نمک و حتی برخورد فیزیکی مثل مسواک حساسیت بالایی پیدا کنند.

۱۱.کلیک کردن و درد چانه:

در این حالت، مفصل فرد در قسمت چانه مشکل دارد و به همین دلیل بعضی از این افراد ممکن است درد مفصل را احساس کنند یا صدا‌هایی مثل کلیک کردن را در این قسمت بشنوند که این صدا‌ها معمولا هنگام حرکت چانه رخ می‌دهد و هیچ درمان جدی برای این مشکل نیاز نیست، اما بهتر است که برای راحتی فرد این مشکل را برطرف کرد.

منبع: برترین‌ها

bato-adv
bato-adv