رئیسی با بیان اینکه، با مشارکت خوب مردم بحران کرونا مهار شد، گفت: دشمنان شرایطی مهیا کردند که ما نه تولید داشته باشیم و نه تجارت، اما به برکت راهنماییهای رهبر فرزانه انقلاب و حضور شما در شرایطی هستیم که تحریمها خنثی شده است.
سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور در چارچوب دومین دور سفرها و برای بازدیدهای میدانی از شهرستانهای استان تهران امروز پنجشنبه سیزدهم بهمن ۱۴۰۱ وارد ری شد تا نشان دهد دولت بر عهد خود با مردم برای حضور در میدان و عمل به وعدههایش پایبند است.
به گزارش ایرنا؛ رئیسجمهور را در این سفر وزیر آموزش و پروش، رئیس دفتر و معاون اجرائی رئیس جمهور همراهی میکردند.
افتتاح چند طرح، بازدید از پروژههای در حال احداث، شرکت در جلسه شورای اداری، دیدار عمومی با مردم و زیارت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از جمله برنامههای سفر یک روزه رئیس جمهور به شهرستان ری بود.
رئیسی پیش از این در قالب بازدید میدانی از شهرستانهای استان تهران به شهرستانهای ورامین، قرچک، پردیس، پیشوا شهر قدس، ملارد، شهریار، پاکدشت، رباط کریم، اسلامشهر و بهارستان سفر کرده بود.
در ادامه، رئیسی در آیین افتتاح ۱۱۰۰ طرح آموزشی سراسر کشور که در فشافویه شهرستان ری به صورت برخط برگزار شد، گفت: خیران مدرسهساز در آموزش و پرورش اقدامات ماندگار و مهمی انجام دادهاند. مهمتر این که این مدارس به کارخانههای عظیم انسانسازی تبدیل شوند که در این زمینه معلمان نقش محوری در تربیت انسانهای آیندهساز بر عهده دارند.
وی با یادآوری زحمات شهیدان رجایی، باهنر و مرحوم پرورش در سراسر کشور با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اقدامات خوبی در عرصه آموزش و پرورش انجام شده، اما کافی نیست، خاطرنشان کرد: مسئولان آموزش و پرورش و خیران در راستای شکلگیری آموزش و پرورش تراز انقلاب اسلامی وظایف مهمی بر عهده دارند و فراهم کردن زمینههای پرورش انسانهای فرهیخته، موثر، مومن و انقلابی در کشور هدف نهایی این مسیر است.
رئیسی با اشاره به افتتاح یکهزار و یکصد طرح آموزشی و پرورشی افزود: با همکاری دولت و خیران میتوان در برخی مناطق که کمبود فضای آموزشی و پرورشی وجود دارد، در زمان کوتاهی بسترهای مناسب برای تربیت دانشآموزان را فراهم کرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: مشارکت خیران در ساخت مدرسه برای پرورش آیندهسازان کشور و تحویل آنها به جامعه، مصداق بارز باقیات الصالحات و صدقه جاریه است.
رئیسی سپس در جمع نمازگزاران مسجد حسین بن علی (ع) شهر ری حاضر شد و گفت: مساجد نقش مهمی در شکلگیری و پیروزی انقلاب اسلامی داشتند.
رئیس جمهور اظهار داشت: تا زمانی که مساجد ما پابرجاست و از مأذنهای آن بانگ توحید و شهادت بر نبوت پیامبر (ص) و امامت امیرالمومنین (ع) و اولادش به گوش میرسد، یقین بدانید دشمن در به ثمر نشاندن توطئهها و نقشههای خود علیه این ملت و کشور موفق نخواهد شد.
طرح توسعه اورژانس و اتاقهای عمل این بیمارستان سال ۱۳۹۵ و عملیات عمرانی بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی جایگزین بیمارستان قدیمی سال ۱۳۹۷ آغاز شد که هم اکنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
اورژانس این بیمارستان در یک هزار و ۵۰۰ متر زیر بنا احداث میشود که هم اکنون با مشکلاتی نظیر نبود فضای کافی درمان بیماری، نبود فضای بستری تحت نظر، تداخل فضای ورودی با ساختمان بستری، تداخل فضای تریاژ با ورودی، نبود اتاق معاینه، خارج بودن فضای صندوق، پذیرش و داروخانه از محدوده اورژانس، تخریب سرویس بهداشت به علت تداخل با ساختمان توسعه اورژانس، خارج بودن فضای تصویر برداری از محدوده اورژانس، استاندارد نبودن اتاق ابزوله عفونی و نبود فضای شستشوی تجهیزات و تخت، نبود فضای درمان و بستری برای اطفال، نبود اتاق دارو و کار تمیز، نبود اتاق سرم تراپی برای خانمها و آقایان و نبود قضای تزریقات مواجه است.
رئیسی سپس به محل احداث تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران رفت و در جریان پیشرفت و روند احداث آن قرار گرفت.
پیشتر فاز نخست این تصفیه خانه به بهره برداری رسیده بود و فاز دوم این طرح تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت داشته است.
هدف از احداث تصفیه خانه جنوب تهران، تصفیه و انتقال فاضلاب شهر تهران برای استفاده در بخش صنعت و کشاورزی عنوان شده است.
تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران، به عنوان یکی از پیشرفتهترین تصفیهخانه فاضلاب کشور در مجموع برای ۸ واحد، هر واحد به ظرفیت ۵۲۵ هزار نفر تعریف شده و در حال حاضر ۶ واحد از آن احداث و به بهره برداری رسیده است و جمعیتی در حدود ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر را تحت پوشش قرارداده است.
رئیسجمهور در حاشیه بازدید از روند تکمیل بزرگترین تصفیهخانه فاضلاب ایران، با کارگران این مجموعه گفتوگوی صمیمانهای داشت.
رئیسی در پاسخ به گلایه کارگران در عدم پرداخت به موقع حقوق، به مدیران مجموعه دستور داد تا پرداخت حقوقهای معوقه کارگران در اسرع وقت انجام شود.
رییسی در ادامه بازدید از طرحهای شهرستان ری، از مجتمع انبارهای چای امین آباد بازدید و دستورات لازم برای ساماندهی این مرکز را صادر کرد.
مجتمع انبارهای امین آباد معروف به انبار چای، در دهه ۴۰ تاسیس شده و در سال ۱۳۹۰ در اجرای مصوبه هیات تسویه، سازمان چای که از نهادهای زیر مجموعه وزارت بازرگانی سابق بوده منحل و اموال و داراییهای آن از جمله این مجتمع به نام سازمان مرکزی تعاون روستایی منتقل شده است.
رئیسی همچنین امروز در منطقه عملیاتی اجرای کمربندی دوم تهران در بخش قلعه نو این شهرستان حاضر شد و در جریان کم و کیف اجرای آن قرار گرفت.
طرح کمربندی دوم تهران در سال ۱۳۸۶ آغاز شد، مسیری که به طول ۲۸ کیلومتر در ۶ لاین، جاده بزرگراه امام رضا (ع) در شرق تهران را به اسلامشهر در جنوب غرب پایتخت متصل میکند و از مسیر جاده قدیم آزاد راه قم عبور میکند.
در ادامه رئیسی با حضور در جمع مردم شهرری در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) گفت: مهمترین ظرفیت جمهوری اسلامی در شرایط کنونی نیروی متراکم و وفادار به انقلاب و ارزشها هستند که باید این ظرفیتها شناحته شود.
رئیس قوه مجریه افزود: امروز ما معتقدیم باوجود تمام مشکلات، شرایط به نحوی پیش خواهد رفت که مشکلات درست خواهد شد و آینده را روشن میبینیم
وی خاطرنشان کرد: امام راحل پرچم استقلال، آزادی و مردم سالاری دینی را برپایه دین و ارزشهای الهی برافراشت، این همان پرچم اقتدار، عزت وافتحار برای کشور و نظام جمهوری اسلامی است.
رئیس جمهور ادامه داد: امروز ملت ایران هویت دینی خود را به برکت خون شهدا بازیافته، ملت ایران اراده کرده است که خود سرنوشت خود را رقم بزند و روی پای خود بایستد.
رئیسی تاکید کرد: امروز ملت بزرگ ایران ملتی سرافراز و افتخار دارد که در مقابل قدرتهای بزرگ ایستاده است.
رئیسجمهور خطاب به دشمنان گفت: شما دچار اشتباه محاسباتی شدهاید و در مسائل منطقه ما فتنه گری میکنید، مردم ما شما را خوب میشناسند.
وی یادآور شد: شرایط سخت را با همکاری و پشتکار و آگاهی پشت سر خواهیم گذاشت.
رئیسی با بیان اینکه، با مشارکت خوب مردم بحران کرونا مهار شد، گفت: دشمنان شرایطی مهیا کردند که ما نه تولید داشته باشیم و نه تجارت، اما به برکت راهنماییهای رهبر فرزانه انقلاب و حضور شما در شرایطی هستیم که تحریمها خنثی شده است.
وی ادامه داد: آنان فکر میکردند میتوانند تجارت ما را متوقف کنند، اما شکست خوردند، تجارت ما رشد ۴۰ درصدی داشته است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: کشورهای اروپایی که در جنگ ترکیبی و تحریمها بر علیه مردم کار کردند پیام میدهند که بیایید بنشینید و باهم صحبت کنیم.
رئیس جمهور از پایانه فروش محصولات پروتئینی امینآباد که پس از تکمیل به بارانداز توزیع محصولات کشاورزی ارزانسازی شده و بدون واسطه تبدیل خواهد شد، دیدن کرد.
این پروژه که فاز اول آن با ارائه ۱۸ غرفه به تعاونیهای تولید و تولیدکنندگان محصولات پروتئینی اجرایی شده است، در صورت تکمیل به باراندازی برای توزیع محصولات کشاورزی به صورت ارزان و بدون واسطه تبدیل خواهد شد.
به گفته دکتر ساداتینژاد وزیر جهادکشاورزی با تکمیل و بهرهبرداری از ۲ فاز باقیمانده این پروژه، بخش مهمی از توزیع مرغ استان تهران به این پایانه منتقل خواهد شد.
با تکمیل فاز دوم این پروژه ۴۰ غرفه برای خردهفروشی محصولات پروتئینی در دسترس مردم قرار خواهد گرفت و فاز سوم این پروژه نیز مربوط به ساخت سردخانه ۳ هزار تنی برای محصولات کشاورزی و پروتئینی خواهد بود.
رئیس جمهور سپس بر مزار برخی علمای مدفون در حرم شاه عبدالعظیم از جمله حضرت آیتالله آقا مجتبی تهرانی، آیتالله خوشوقت و آیتالله ریشهری حضور یافت و با قرائت فاتحه به روح آنان ادای احترام کرد و یادشان را گرامی داشت.
رئیس جمهور در ادامه در دیدار علما و روحانیون شهر ری در حرم عبدالعظیم حسنی (ع) گفت: هدف شایعهسازان تبدیل امید به یاس در جامعه بوده و لذا افشای ماهیت آنان ضروری است از همین رو اقدام مجاهدانه در عرصه تبلیغ دین و همچنین افشای ماهیت مرجفون یا همان شایعهسازان ضرورت دارد.
وی اغتشاشات اخیر را جنگ ترکیبی تمام عیار علیه ملت و نظام برشمرد که دشمن به بهانه مساله حجاب تهاجم عظیمی علیه فرهنگ و باورهای مردم تدارک دیده بود، اما به لطف خدای متعال و بصیرت مردم، شکست خورد.
وی ضمن تقدیر از مجاهدت علما، روحانیون و اساتید حوزه علمیه در کسوت تبلیغی و تبیینی افزود: تبلیغ دین و ارزشهای الهی همواره با مشکلات و سختیها مواجه بوده، اما پروردگار در مصادیق متعدد در صدر اسلام نبی مکرم اسلام (ص) را تنها به خشیت از خود و نترسیدن از فضاسازیها توصیه و امر فرموده است.
رئیسی با اشاره به جایگاه دینی و قانونی حجاب در کشور از همه فعالان فرهنگی به ویژه روحانیون، رسانهها و نخبگان خواست برای تبیین حجاب، این مقوله مهم دینی، فرهنگی و قانونی تمام قد وارد میدان شوند.
رئیس جمهور همچنین درباره وضعیت سند ۲۰۳۰ در دولت سیزدهم که از سوی یکی از حاضران مطرح شد، تصریح کرد: موضوع توقف اجرای سند ۲۰۳۰ در دولت قبل با تاکید رهبر معظم انقلاب در شورایعالی انقلاب فرهنگی تصویب شده بود، اما به دستگاهها ابلاغ نشده بود، لذا از اولین اقدامات دولت سیزدهم ابلاغ توقف اجرای این سند به دستگاههای اجرایی بود و بنده نیز در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل به صراحت در قبال آن موضع گرفته و اعلام کردم ما در جمهوری اسلامی ایران سند تحول بنیادین داریم و بدون شک بر همان مبنا عمل خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: بارها اعلام کردهایم که ما ابایی در استفاده از تجربیات خارج از مرزها نداریم، اما نسبت به نسخههای دیگران به شدت با حساسیت عمل میکنیم.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل مربوط به شهرستان ری از جمله مسائل فرهنگی اشاره کرد و گفت: تلاش بر این است که توجه به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم، دولت را از توجه به موضوعات مهم فرهنگی غافل نکند.
توجه دولت به مساجد و حوزههای علمیه شهرستان و همچنین مسائل بهداشتی و درمانی شهرستان ری از دیگر نکاتی بود که رئیس جمهور در جمع علما، روحانیون و اساتید حوزه این شهرستان به آنها اشاره و بر توجه دولت به این مسائل تاکید کرد.
رئیسی همچنین شامگاه پنجشنبه در پایان برنامههای سفر یک روزه به شهرستان ری، در نشست شورای اداری این شهرستان، از ماه رجب به عنوان ریسمان الهی که باید قدر آن را بدانیم یاد کرد و گفت: بار سنگینی بر روی دوش مسئولان قرار دارد که یکی از ابعاد آن توجه به حضرت حق و ارتباط با اولیای الهی است.
وی با بیان اینکه در طول تاریخ علمای اسلام علاوه بر سیر و سلوک عرفانی، در عرصه فعالیت برای مردم و گرهگشایی از زندگی آنها نیز فعال بودهاند، خاطرنشان کرد: بزرگانی همچون شیخ صدوق و علمای اسلام که در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی آرمیدهاند، الگوهای برتر در زندگی ما هستند.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش با بیان اینکه دهه فجر انقلاب یادآور مجاهدت، شکوه و عظمتی است که مردم خلق کردهاند، گفت: آموزش و پرورش و اقتصاد در تراز انقلاب اسلامی محقق شدنی است و مردم نیز از مسئولان کارهای در تراز انقلاب اسلامی را توقع دارند.
رئیسی با اشاره به اینکه مردم هر کجا که لازم بوده امتحان خود را با حضور در میادین به خوبی پس دادهاند، گفت: امروز وظیفه ما این است که برای رشد و شکوفایی کشور تلاش مضاعف کنیم و در این راه باید از تجربه پیشینیان هم استفاده کنیم.
باید کاری انجام دهیم که در آینده با داوری و قضاوت خوب مردم روبرو شویم
وی افزود: در ۴۴ سال اخیر مدیران زیادی آمدند و رفتند و تجربیات زیادی بر جای گذاشتند و باید کاری انجام دهیم که در آینده با داوری و قضاوت خوب مردم روبرو شویم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در مدیریت اسلامی چهار حوزه پاسخگویی به خداوند، شهروندان، ارباب رجوع و به سلسله مراتب اداری و نظارتی داریم، خاطرنشان کرد: یکی از وظایف مدیران کنترل زیرمجموعههایشان است و باید نظارت کنند که کارها بر روال صحیح و قانونی انجام شود و علت عقبماندگی و وقفههای ایجاد شده در کارها را پیدا کنند.
رئیسی تاکید کرد:مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی باید با پیگیری جدی و مجدانه کارهای مردم را دنبال کنند و فقط با نامهنگاری به دستگاههای ارشد اجرایی کشور کاری از پیش نمیرود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مردم انتظار کار، تلاش و رفاه دارند، تصریح کرد: رفاه و عدالت اجتماعی حق مردم و تقسیمبندی عادلانه این منابع وظیفه مسئولان است.
وی افزود: مردم خواستار تحقق عدالت هستند و عدالت اداری ایجاب میکند که بهترین افراد در صدر کارها حضور داشته باشند و مسئولان متناسب با وظایفشان در عمل و اجرا به مردم پاسخگو باشند. همچنین جذب نیروی انسانی و پرداخت حقوق به آنها باید بر اساس عدالت اداری باشد.
رئیسی با بیان اینکه پیام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به همه مدیران و مسئولان بازنگری در عملکرد آنان است، گفت: مسئولان ببینند که آیا وظایف، تکالیف و عملکرد آنها در تراز انقلاب اسلامی است یا خیر؟
فعالیتهای اداری مورد نیاز مردم باید در تراز انقلاب اسلامی باشد