فرارو- تانکهای لئوپارد ۱ ساخت آلمان که سالها پیش از ارتش بلژیک حذف و به یک شرکت صنایع دفاعی فروخته شد، دوباره در دستور کار دولت بلژیک قرار گرفت.
به گزارش فرارو، مقامات بلژیک در حال بررسی برنامههایی برای بازخرید تانکها از این شرکت با قیمت مناسب برای ارسال به اوکراین هستند.
حدود یک دهه پیش، ارتش بلژیک تصمیم گرفت دیگر از تانکهای سنگین استفاده نکند و مدلهای لئوپارد ۱ را به دلیل عملیاتی نبودن بازنشسته کرد و پس از آن به شرکت صنایع دفاعی بلژیکی که اکنون به نام OIP Land Systems شناخته میشود، منتقل شدند.
کشورهای غربی با شروع جنگ با روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، کمکهای خود به اوکراین را افزایش دادند و بسیاری اخیراً متعهد شدند دهها تانک به کییف ارسال کنند.
دولت بلژیک قصد دارد همین کار را انجام دهد، اما ابتدا باید تانکهای لئوپارد ۱ را که اکنون در مالکیت OIP Land Systems هستند، بازخرید کند.
لودیوین ددوندر وزیر دفاع بلژیک، به شبکه تلویزیونی Bel-RTL گفت که OIP Land Systems چند سال پیش این تانکها را به قیمت حدود ۱۰۰۰۰-۱۵۰۰۰ یورو (حدود ۱۰۹۰۰-۱۶۴۰۰ دلار) خریده بود و اکنون میخواهد آنها را با سود گزاف بفروشد.
وی گفت که هیچ چیزی مانع از بازگرداندن آنها نیست و این شرکت جایگاهی ندارد که بخواهد آنها را با قیمتهای نامعقول بفروشد.
فردی ورسلویس، مدیر عامل OIP Land Systems، هم گفت که به اشتباه به عنوان یک دلال سلاح حریص معرفی شده است.
وی گفت که شرکت او در حال حاضر در حال مذاکره با دولت است، اما از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.
ورسلویس گفت که نگهداری تجهیزات نظامی سالانه ۲.۵ میلیون یورو هزینه دارد و افزود که برای نوسازی تانکها به پول بیشتری نیاز است. او ادامه داد که همه اینها هزینههای زیادی داشت.
مدیرعامل شرکت با اشاره به اینکه حدود ۴۰۰ خودروی نظامی، که برخی از آنها تانکهای سنگین بودند، سالها در انبار نگهداری شدند گفت که این شرکت میتواند نیمی از این خودروهای زرهی را مجدداً به کار گیرد تا در نبرد در اوکراین استفاده شود.
ورسلویس همچنین بر نیاز به مجوزهای صادراتی و همکاری بین المللی برای آماده سازی سریع تاکید کرد، زیرا شرکت وی فاقد آن سطح از ظرفیت صنعتی است.
لئوپارد ۱ نوعی تانک اصلی میدان نبرد است که در دهه ۱۹۶۰ در آلمان غربی طراحی و تولید شد. این تانک نخستین بار در سال ۱۹۶۳ توسط شرکت کراوس-مافای برای وزارت دفاع آلمان غربی تولید شد و بیش از ۶ هزار عراده از آن برای نه کشور عضو ناتو شامل آلمان، هلند، بلژیک، یونان، ترکیه، ایتالیا، کانادا، نروژ و همچنین استرالیا تولید شد.