محققان عنوان میکنند مصرف مواد خوراکی درست و مناسب در زمان مصرف آنتی بیوتیکها به افزایش فواید دارو کمک میکند.
آنتی بیوتیکها برای مقابله با عفونتهای باکتریایی در بدن تجویز میشوند. اما مصرف آنها همراه با غذاها و مواد خوراکی مناسب به کاهش عوارض جانبی آنتی بیوتیکها کمک کرده و بهتر با بیماری مقابله میشود. حتی مصرف مواد خوراکی نامناسب میتواند تاثیرات دارو را بدتر کند. در ادامه فهرست مواد غذایی مفید در هنگام مصرف آنتی بیوتیکها آمده است.
مصرف بیش از اندازه آنتی بیوتیکها میتواند موجب اختلال در میکروبیمهای روده شود که نتیجه آن میتواند اسهال باشد. گنجاندن پروبیوتیکها در رژیم غذایی میتواند به حفظ تعادل در باکتریهای روده کمک کرده و تولید باکتریهای خوب را افزایش دهد. همچنین به بدن در بازیابی از حمله باکتریایی کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را به منظور دوری از بیماری بهبود میبخشد.
معمولا کمبود ویتامین K به ندرت اتفاق میافتد چراکه روده خود این ویتامین را تولید میکند. مصرف آنتی بیوتیکها با تغییر در محیط روده منجر به کمبود ویتامین K میشود. کمبود این ویتامین نیز میتواند منجر به خونریزی داخلی اعضای بدن شود چراکه ویتامین K برای انعقاد خون لازم است. از اینرو خوردن مواد خوراکی سرشار از ویتامین K در زمان مصرف آنتی بیوتیکها به حفظ غلظت خون کمک میکند. مواد خوراکی سرشار از ویتامین K عبارتند از سبزیجات پربرگ به رنگ سبز تیره نظیر اسفناج، کلم، بروکلی، و کاهو، روغنهای گیاهی، انجیر، گوشت، پنیر، و سویا.
درحالیکه آنتی بیوتیکها در تلاش برای مقابله با هجوم باکتریایی هستند، اما میتوانند موجب عفونت مخمر هم شود چراکه با تغییر در محیط میکروبیومهای روده منجر به ناراحتیهای گوارشی میشوند. حتی در زنان میتوانند منجر به عفونت واژینال شوند. همچنین میزان ویتامین B بدن را کاهش میدهند. از اینرو داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل با وجود میوه و سبزیجات زیاد میتواند به بدن در مقابله با عوارض جانبی مصرف دارو کمک کند.
با این حال باید در زمان مصرف آنتی بیوتیک ها، از مصرف برخی مواد خوراکی هم اجتناب شود:
منبع: بهداشت نیوز