تحقیق جدید نشان میدهد خوردن بالغ بر ۱۲ تخم مرغ در هفته فاکتورهای پرخطر بیماری قلبی عروقی را در افراد مبتلا به دیابت نوع۲ یا پیش دیابت افزایش نمیدهد.
درحالیکه تخم مرغ منبع خوب پروتئین و آنتی اکسیدانها تلقی میشود، دارای میزان بالای کلسترول رژیمی بوده که بین ۱۴۱ تا ۲۳۴ میلیگرم در هر تخم مرغ است.
از آنجائیکه افراد مبتلا به دیابت نوع۲ دارای میزان بالای کلسترول بد LDL (فاکتور پرخطر بیماری قلبی) هستند، برخی متخصصان توصیه میکنند که این افراد از گنجاندن تخم مرغ در رژیم غذاییشان اجتناب نمایند.
اما محققان مطالعه جدید از دانشگاه سیدنی استرالیا این نظریه را رد میکنند و مصرف بالغ بر ۱۲ تخم مرغ را برای این افراد بی خطر عنوان میکنند.
در این مطالعه، ۱۲۸ شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع۲ تحت رژیم غذایی با تعداد بالای تخم مرغ (۱۲ تخم مرغ در هفته) یا رژیم غذایی حاوی تعداد کم تخم مرغ (کمتر از ۲ تخم مرغ در هفته) قرار گرفتند.
دکتر «نیکلاس فولر» سرپرست تیم تحقیق در این باره میگوید: «در هر دو گروه رژیم غذایی کاهش وزن یکسان بود. همچنین تغییرات نامناسبی در فاکتورهای پرخطر قلبی-عروقی در هیچ یک از شرکت کنندگان مشاهده نشد.»
وی در ادامه میافزاید: «نتایج نشان میدهد که مصرف تخم مرغ دارای حداقل تاثیر بر میزان کلسترول در خون شرکت کنندگان بود.»
تخم مرغ یک ماده غذایی ارزشمند است که حتی یک تخم مرغ آب پز حاوی مقادیر سالم کلسیم، زینک، پروتئین و ویتامینهای A، B ۵، B ۱۲، D، K، E و ... است. از آنجائیکه خوردن تخممرغ باعث ایجاد سیری میشود برای کاهش وزن توصیه میشود.
به گفته فولر، «تخممرغ سرشار از پروتئین و ریزمغذیهای است که میتواند به تنظیم مصرف چربی و کربوهیدرات ها، سلامت چشم و قلب، عروق سالم خون و بارداری سالم کمک کند.»
منبع: بهداشت نیوز