اگر شما هم در زمستان و هوای سرد احساس میکنید چشمهایتان خشک شده است باید بگویم تنها نیستید و این موضوع اصلا غیرعادی نیست. خشکی چشم بیشتر در زمستان و بهار رخ میدهد.
تغییرات فصلی، مانند رطوبت کمتر داخل خانه و باد شدید، میتواند به خشکی چشم و ناراحتی منجر شود. شما قطعا نمیتوانید آب و هوا را تغییر دهید، اما درمانهایی وجود دارد که اگر در طول زمستان از آنها استفاده کنید، علایم خارش و گاهی درد ناشی از خشکی چشم را کاهش خواهید داد.
اشک مصنوعی روشی برای بازگرداندن رطوبت طبیعی به چشمان شماست. این قطرهها بدون نسخه در اکثرداروخانهها در دسترس هستند. سعی کنید چندین بار در طول روز (معمولاً تا شش بار) از اشک مصنوعی استفاده کنید. برچسب قطرههای چشمی را به دقت بخوانید: اگر قطره حاوی مواد نگه دارنده باشد، استفاده زیاد از آنها ممکن است باعث تحریک چشم شود. اگر متوجه شدید که بیش از شش بار در روز به اشک مصنوعی نیاز دارید، باید حتما با پزشک خود درباره درمانهای تجویزی برای خشکی چشم صحبت کنید.
پمادهای چشمی بدون نسخه، میتوانند به درمان خشکی چشم کمک کنند. این قطرهها غلیظتر از قطرههای چشمی هستند و معمولاً آنها را روی خط مژههای پایینی خود به داخل چشم وارد میکنید. از آن جایی که این پمادها غلیظتر هستند، میتوانید با مشورت پزشک از پمادهای چشمی قبل از خواب استفاده کنید. این کار احتمال این که پمادهای چشمی دید شما را تار کنند، کاهش میدهد.
یکی از عوامل موثر در خشکی چشم در زمستان، استفاده از بخاری در داخل خانه است. مطمئناً نباید به خاطر مبارزه با خشکی چشم منجمد شویدپس میتوانید از یک دستگاه مرطوب کننده داخلی برای بازگرداندن مقداری رطوبت به هوا استفاده کنید. رطوبت موجود در دستگاههای مرطوبکننده بهطور طبیعی کپکها و باکتریها را جذب میکند و میتواند مرطوبکننده مفید شما را به محل مناسبی برای بیماری تبدیل کند؛ بنابراین باید به طور مرتب آنها را تمیز کنید تا این اتفاق نیفتد.
همچنین، مرطوب کنندههای گرم شده این ظرفیت را دارند که به بچههای کوچک آسیب بزنند و آنها را بسوزانند؛ بنابراین مطمئن شوید که رطوبت ساز خود را در مکانی امن در خانه قرار دادهاید.
اگر چشمان شما بسیار تحریک شده و قرمز است، استفاده از کمپرس گرم میتواند به کاهش قرمزی و ناراحتی کمک کند. یک حوله را در آب گرم خیس کنید و حدود ۱۰ دقیقه روی چشمها بگذارید تا چشمان شما کمی تسکین یابد و استراحت کند.
با این حال، اگر از درمانها و روشهای پیشگیرانه برای درمان خشکی چشم استفاده میکنید و علایم شما بهبود نمییابد، ممکن است لازم باشد به چشم پزشک خود مراجعه کنید. بسیاری از بیماریهای زمینهای وجود دارد که
میتواند به خشکی چشم منجر شود که عبارتند از:
سندروم شوگرن
اختلال عملکرد غده میبومین
کمبود ویتامین A
عفونتهای چشم
پزشک میتواند قطرهها یا پمادهای قویتری را برای چشم تجویز کند. معمولا خشکی چشم با درمانهای خانگی برطرف میشود. با این حال، اگر خشکی چشم شما ادامه پیدا کرد، با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که بیماری زمینهای وجود ندارید.
منبع: روزنامه خراسان