bato-adv
bato-adv

فواید باورنکردنی «کرفس»

فواید باورنکردنی «کرفس»

کرفس همچنین حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین است که براساس مطالعات، رژیم غذایی سرشار از پروتئین نیز سطح قند خون را کاهش می‌دهد و در کنترل قند خون نقش دارد.

کرفس، یکی از سبزیجات پرمصرفی است که به‌خاطر مقدار آب فراوان انتخاب خوبی در رژیم غذایی است. کرفس منبع غنی از ویتامین‌ها مانند ویتامین‌های C، K و همچنین آنتی‌اکسیدان‌هاست که برای بهره‌مندی از خواص آن توصیه می‌شود به‌شکل خام یا پخته در رژیم غذایی گنجانده شود.

در ادامه این مطلب به ۵ فایده عادت به خوردن کرفس اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از:

۱. تسهیل گوارش

کرفس منبع غنی فیبرهاست که تاثیر خوبی بر سلامت بدن دارند و به‌خصوص در بهبود گوارش موثر هستند. فیبر‌ها بدون اینکه هضم شوند به‌آرامی در مجرای گوارشی حرکت کرده و دفع مواد زائد را تسهیل می‌کنند. فیبر‌ها همچنین به‌عنوان پری‌بیوتیک عمل می‌کنند که غذای باکتری‌های مفید روده یا میکروبیوم هستند و در جذب ریزمغذی‌ها و هضم غذا‌ها تاثیر دارند. مطالعات نشان می‌دهد که خوراکی‌های سرشار از فیبر تاثیر مثبتی در برابر دیگر بیماری‌ها نظیر هموروئید، ریفلاکس و زخم‌های روده‌ای دارند.

۲. تقویت استخوان‌ها

کرفس یکی از منابع غنی ویتامین K است. گرچه نقش این ویتامین در انعقاد خون شناخته‌شده‌تر است، اما ریزمغذی اساسی برای سلامت استخوان‌ها نیز محسوب می‌شود. ویتامین K برای عملکرد مطلوب استئوکلسین ضروری است که نوعی هورمون پروتئینی است که اساسا در استخوان‌ها وجود دارد. مطالعات نیز نشان می‌دهد که این ویتامین در افزایش غلظت موادمعدنی در استخوان‌ها موثر است و خطر شکستگی‌ها را کاهش می‌دهد. هر لیوان کرفس می‌تواند حدود ۸۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین K را تامین کند. البته کرفس تاحدی حاوی کلسیم است که رشد و متابولیسم استخوان‌ها را تسهیل می‌کند.

۳. مقابله با رادیکال‌های آزاد

رادیکال‌های آزاد ترکیباتی مضر هستند که تحت‌تاثیر عوامل مختلف مانند استرس، آلودگی هوا و تغذیه ناسالم در بدن تجمع پیدا می‌کنند. این ترکیبات به‌مرور بر سلامت بدن آسیب می‌رسانند و زمینه ساز آسیب سلول‌ها و بروز بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی‌عروقی، سرطان و دیابت می‌شوند. کرفس سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست که با عملکرد این ترکیبات مضر مقابله می‌کنند. آنتی‌اکسیدان‌ها از جمله ویتامین C در کاهش التهابات بدن نقش دارند.

۴. تنظیم قند خون

فیبر بالا در کنار قند پایین به تنظیم قند خون کمک می‌کند. فیبر‌ها روند جذب قند خون را کاهش می‌دهند که از افزایش و افت ناگهانی قند خون جلوگیری می‌شود. کرفس همچنین حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین است که براساس مطالعات، رژیم غذایی سرشار از پروتئین نیز سطح قند خون را کاهش می‌دهد و در کنترل قند خون نقش دارد.

۵. تسهیل کاهش وزن

کرفس انتخاب عالی در رژیم غذایی متعادل و حفظ تناسب اندام است. کرفس کالری و کربوهیدرات کمی دارد که می‌توان در انواع سالاد و غذا طی دوران رژیم لاغری اضافه کرد. فیبر‌ها و پروتئین‌ها نیز در کاهش وزن نقش دارند. فیبر‌ها هضم آهسته‌ای دارند و مانع از ضعف شده و اشتها را کم می‌کنند. پروتئین‌ها نیز سطح هورمون گرلین را که احساس گرسنگی را تحریک می‌کند، کاهش می‌دهد.

منبع: بهداشت نیوز

bato-adv
bato-adv
bato-adv