Kuch Kuch Hota Hai چهارمین فیلم مشترک شاهرخ خان و کاجول بود. به عنوان یکی از بهترین فیلمهای شاهرخ خان، این فیلم در مورد راهول و آنجالی است، دو دوست دانشگاهی که بعد از اینکه راهول عاشق شده و با زن دیگری ازدواج میکند، از هم جدا میشوند. در ادامه همسر راهول میمیرد و او و دخترشان به نام آنجالی را تنها میگذارد. آنجالی میداند که به خاطر دوست دوران جوانی پدرش نامش آنجالی گذاشته شده است و به همین خاطر تصمیم میگیرد که پدرش و عشق قدیمی او را به هم برساند.
شاهرخ خان نامی است که نه تنها در داخل مرزهای هند بلکه در سراسر جهان شناخته شده است و برخی از بهترین فیلمهای او در اکثر نقاط جهان توسط طرفداران شاهرخ خان و سینمای هند دیده شده اند. این شاهرخ خان بود که در اوایل دهه ۱۹۹۰ سینمای تجاری بالیوود را به سراسر جهان منتقل کرد و به نامی بزرگ با کاریزمایی ذاتی و جذاب در سراسر جهان تبدیل شد. اگر چه به شکلی کلیشه ای، شاهرخ خان عمدتاً در نقش یک قهرمان رمانتیک به تصویر کشیده میشود، اما وی کارش را به عنوان یک ضد قهرمان در سینمای هند شروع کرد و برخی از فیلمهای اولیه او نیز حال و هوای یک شخصیت منفی را از او ترسیم میکنند.
به گزارش روزیاتو، فیلم Dilwale Dulhania Le Jayenge بود که آغازگر راه این چهره افسانهای بالیوود به عنوان یک قهرمان رمانتیک بود، لقب «سلطان عشق» را برای شاهرخ خان در پی داشت و او را به یکی از ثروتمندترین بازیگران جهان تبدیل کرد، بزرگتر از برخی همکاران هالیوودی اش و بدون شک بزرگترین سوپراستار سینمای هند در عصر خود. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۱۵ فیلم برتر شاهرخ خان آشنا کنیم که باید ببینید و رتبه بندی آنها بر اساس کیفیت صورت گرفته است.
در این فیلم، شاهرخ خان نقش سروان ویر پراتاپ سینگ را بازی میکند، یک افسر نیروی هوایی هند که عاشق یک دختر پاکستانی به نام زارا میشود. این فیلم عاشقانه حماسی یکی از بهترین فیلمهای شاهرخ خان است که به نحوی تلاش دارد پلی بین دو کشور همسایه، اما دشمن ایجاد کند که روزگاری بخشی از یک کشور مشترک بودند، اما با یک جنگ بزرگ که حواشی آن هنوز ادامه دارد، از هم جدا شدند. ویر و زارا توافق میکنند که عشقشان را قربانی کنند، اما در ادامه ویر به اشتباه و به جرمی ناکرده، با دسیسه نامزد زارا به عنوان جاسوسی هندی دستگیر میشود. بدین ترتیب ویر ۲۲ سال آینده را در زندانی در پاکستان میگذراند.
در این میان نوبت به یک وکیل پاکستانی به نام سامیه میرسد که مسئولیت پرونده ویر را بر عهده میگیرد و تمام تلاش خود را میکند که او را آزاد کند و بدین ترتیب ویر و زارا بار دیگر با هم دیدار میکنند. این فیلم شاید تنها فیلمی است که در آن شاهرخ خان نقش جوان و سالخورده خودش را در آن بازی میکند. این فیلم هندی یک موفقیت تجاری بزرگ بود و بعد از انتشار به صدر پرفروشترین فیلمهای هفته رسید.
Dear Zindagi یک فیلم درام و یکی از بهترین فیلمهای شاهرخ خان است که روی زندگی یک فیلمبردار به نام کایرا تمرکز دارد که بعد از پی بردن به رابطه جدید شوهر سابقش با یک زن دیگر، زندگی اش به کلی تغییر میکند. به همین خاطر، این زن نزد والدینش باز میگردد و زندگی ناشادی را تجربه میکند. در این فیلم، شاهرخ خان نقش دکتر جهانگیر خان را بازی میکند، روانشناسی که سعی میکند به کایرا کمک کند. در حالی که بازی بازیگران واکنش مثبتی از جانب منتقدان دریافت کرد، اما بازی کنترلی و خاص شاهرخ خان در نقش یک روانشناس به طور خاص برجسته است. روی هم رفته، این فیلم در ۱۴ بخش نامزد دریافت جوایز سینمایی سال هندوستان شد و متاسفانه هیچ جایزهای بدست نیاورد.
در یکی از بهترین فیلمهای شاهرخ خان، وی نقش یک مرد جوان بدردنخور به نام سونیل را بازی میکند که عاشق آنا شده است، کسی که همراه با او در یک گروه موسیقی فعالیت دارد. اما آنا عاشق یکی دیگر از دوستانشان به نام کریس است. وقتی سونیل به این ماجرا پی میبرد، از هیچ تلاشی برای دور کردن آنا از کریس فروگذار نمیکند که در نهایت باعث میشود آنا بیش از پیش از او دور شود. این کمدی رمانتیک شاهرخ خانی را به تصویر میکشد که اصول اخلاقی بحث برانگیزی دارد و برای رسیدن به هدفش از هیچ دروغگویی ابا ندارد. این فیلم دهه ۹۰ اگر چه فاصله زیادی با دیگر فیلمهای برتر شاهرخ خان دارد، اما یکی از محبوبترین فیلمهای او در نگاه طرفدارانش است. علاوه بر این، فیلم Kabhi Haan Kabhi Na برنده جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد نقش اول در ۳۹اُمین دوره مراسم Filmfare Awards شد.
فیلمی که به نقطه عطفی در کارنامه بازیگری شاهرخ خان تبدیل شد، فیلم Darr بود و هنوز هم یکی از بهترین فیلمهای او به شمار میآید. در این فیلم، او نقش یک مرد جوان بی ثبات و خطرناک به نام راهول را بازی میکند که شیفته زن جوانی به نام کیران میشود، تا جایی که او را تعقیب کرده، تلاش میکند نامزد او را از بین ببرد تا بتواند وی را داشته باشد. خان به خاطر بازی در نقش یک شخصیت منفور و ترسناک مورد تحسین قرار گرفت به طوری که برخی از رفتارها و حرکات او در نقش راهول هنوز هم در میان مخاطبان به یاد آورده میشود. این فیلم هندی در ۹ بخش نامزد دریافت جوایز سینمایی هند شد و در جوایز فیلم ملی هند و Filmfare Awards برنده سه جایزه شد.
فیلم تریلر رمانتیک Dil Se.. که با فاصلهای زیاد یکی از بهترین فیلمهای شاهرخ خان است، داستان عشق تراژیک عمار، یک تهیه کننده خبرهای رادیویی و مگنا که یک زن مرموز است که در ایستگاه قطار با او آشنا میشود را روایت میکند. بعد از رها شدن و پذیرفته نشدن توسط مگنا، عمار با دختر دیگری به نام پرتی آشنا شده و قصد دارد با او ازدواج کند. این فیلم به خاطر اشاره اش به اتفاقات تاریخی و پایان تلخش در سراسر جهان مورد تحسین قرار گرفت. بازی شاهرخ خان در نقش اول داستان نیز مورد توجه همگان قرار گرفت و او به خوبی توانست نقش یک شخصیت خرد شده و تراژیک، اما قهرمان را به تصویر بکشد. فیلم Dil Se.. مورد تحسین منتقدان قرار گرفته و در جشنواره برلیناله، چهل و ششمین جوایز فیلم ملی هند، چهل و چهارمین مراسم جوایز فیلم فر و اسکرین اواردز مورد توجه قرار گرفت.
فیلم Baazigar به عنوان یک درام انتقامی قدرتمند و یکی از بهترین فیلمهای شاهرخ خان، داستان آجای شارما را روایت میکند، کسی که پدرش مورد خیانت یک کارمند دون پایه به نام مادان چوپرا قرار گرفته که پدر شارما را از همه چیز محروم کرده و کسب و کار در حال شکوفایی اش را غصب کرده و در نهایت خود به جای او به تاجری ثروتمند تبدیل شده است. پدر آجای در نتیجه خیانت مادان سکته کرده و میمیرد و آجای و مادرش دچار فقری شدید میشوند. آجای به دختر بزرگ چوپرا به نام سیما نزدیک شده و از طریق او قصد دارد انتقام پدرش را بگیرد. او در ادامه نامش را تغییر داده و دختر کوچکتر چوپرا به نام پریا را وسوسه میکند، اما در ادامه این دو به شدت به هم علاقمند میشوند.
آجای در ادامه توجه مادان چوپرا را نیز به خود جلب میکند، کسی که از هویت واقعی آجای اطلاع ندارد؛ و در ادامه آجای موفق میشود همه چیزی که پدرش سالها قبل از دست داده را پس بگیرد. خان در این فیلم ترسناک نقش یک قاتل خونسرد را بازی میکند، فیلمی که بعد از Darr یکی دیگر از نقشهای ضد قهرمانی شاهرخ خان بود. روی هم رفته منتقدان از فیلم Baazigar استقبال کردند، فیلمی که در سی و نهمین مراسم اهدای جوایز Filmfare موفق به کسب ۴ جایزه، از جمله جایزه بهترین بازیگر مرد نقش اول برای شاهرخ خان شد.
فیلم هندی تریلر اکشن Fan بدون شکی یکی از بهترین فیلمهای شاهرخ خان است. خان در این فیلم نقش دو شخصیت را بازی میکند، یکی نقش یک ستاره بالیوودی به نام آریان خان و یک طرفدار وسواسی او به نام گاوراو چاندنا که شباهت زیادی به این ستاره بالیوودی دارد. گاوراو در یک مسابقه شباهت به شاهرخ خان برنده شده و میخواهد با جایزهای که بدست آورده، آریان خان را تحت تاثیر قرار دهد، اما وقتی یکی از بازیگران رقیب آریان صحبتهای ناخوشایندی در مورد او به رسانههای میگوید، گاوراو مسیر دیگری را در پیش میگیرد. او در نهایت این بازیگر را کتک زده و وادار میکند که در برابر دوربین از آریان عذرخواهی کند. آریان که به شکلی قابل درک از این ماجرا وحشت زده شده، مراتب دستگیری گواراو را فراهم آورده و برای اینکه بگوید وی باعث دستگیریش شده، در زندان به دیدار او میرود. از این لحظه به بعد است که گواراو به دنبال انتقام از آریان است و از ظاهر خاص خود برای ویران کردن زندگی این ستاره بالیوودی استفاده میکند. اینکه بگوییم شاهرخ خان تمام بار این فیلم را به دوش میکشد حق مطلب را ادا نمیکند، کسی که به خاطر بازی اش در این فیلم مورد تحسین منتقدان و سینماروها قرار گرفت. این داستان ترسناک در ۲۰ بخش نامزد دریافت جوایز سینمایی هند شد.
Hey Ram یکی از بهترین فیلمهای شاهرخ خان و اولین تجربه او در سینمای تامیل است. در حالی که وی در این فیلم نقش اصلی را ندارد، اما همانند همیشه، هر فیلمی که در آن حضور دارد را از آنِ خود میکند. این فیلم در مورد شخصیت رام است، باستان شناسی که بعد از گرفتار شدن در شورشی در کلکته، همسرش را از دست میدهد. در فکر انتقام، رام به این باور میرسد که مهاتما گاندی مسئول دشواری است که کشورش در آن گرفتار شده و تصمیم میگیرد این چهره مذهبی مشهور هندی را به قتل برساند. این فیلم به لطف طراحی لباس زیبایش، بازیهای خیره کننده بازیگران و سکانسهای بسیار دقیق و خوش ساخت مورد تحسین منتقدان قرار گرفته و شش جایزه سینمای هند را بدست آورد.
این فیلم بسیار مشهور و محبوب یکی از بهترین فیلمهای شاهرخ خان است، یک داستان عاشقانه ساده در مورد دو نسل دومی هندی که در انگلیس بزرگ شده اند. این فیلم رمانتیک ساخته شده در دهه ۹۰ در سراسر جهان اکران شده و به یکی از اولین فیلمهای هندی تبدیل شد که در سراسر جهان دیده شد. فیلم Dilwale Dulhania Le Jayenge توانست ۱۴ جایزه سینمای هند را بدست آورد، از جمله دو جایزه بهترین بازیگر مرد نقش اول برای شاهرخ خان. داستان راج و سیمران حتی تا امروز نیز به سرگرم کردن مخاطبان سینمای هند ادامه میدهد و این قابلیت خاص را دارد که طولانیترین دوران انتشار در سینمای هند را به خود اختصاص داده است، فیلمی که به مدت ۲۵ سال است در یک سینمای خاص در شهر بمبئی همچنان نمایش داده میشود. این فیلم رمانتیک دهه ۹۰ سینمای هند، برای اولین بار در تاریخ سینمای این کشور به دو شخصیت اصلی غیرساکن هند میپرداخت.
به عنوان یکی از بهترین فیلمهای شاهرخ خان، فیلم Swades داستان یک محقق جوان ناسا به نام موهان بهارگاو را روایت میکند که به دیدن دایه پیر خود در روستایی کوچک در هند میرود و وقتی در مییابد که کشورش بیشتر از ایالات متحده به استعدادهایش نیاز دارد، زندگی اش برای همیشه زیر و رو میشود. موهان به شدت تحت تاثیر سبک زندگی مردم روستا قرار گرفته و تصمیم میگیرد یک نیروگاه آبی برقی برای روستا بسازد تا مردم روستا بتوانند برق خودش را تولید کند. این فیلم بالیوودی که شایستگی یک اقتباس هالیوودی را دارد، به شدت مورد تحسین منتقدان قرار گرفت و حتی تا امروز نیز یکی از تحسین شدهترین و محبوبترین فیلمهای شاهرخ خان به شمار میآید. شاهرخ برای بازی در این فیلم سه جایزه بهترین بازیگر مرد نقش اول را در مراسم اهدای جوایز مختلف سینمای هند دریافت کرد و خود فیلم نیز در مجموع برنده ۱۴ جایزه شد.
به عنوان یکی از دیگر فیلمهای تحسین شده کارنامه بازیگری شاهرخ خان، فیلم My Name Is Khan داستان یک مرد اوتیسمی به نام رضوان خان را روایت میکند که تراژدی ترسناک برجهای دوقلو زندگی او را زیر و رو میکند. رضوان با یک زن هندو به نام مایا ازدواج کرده که پسرش از ازدواج سابقش، به خاطر داشتن پدری مسلمان در یک مسابقه فوتبال تا سر حد مرگ کتک میخورد. این پسر جوان در اثر جراحاتش جان میدهد و مایا در اندوهی عمیق فرو میرود، و حتی شوهرش را به صورت غیرمستقیم مسئول مرگ شوکه کننده پسرش میداند. رضوان در ادامه تلاش میکند تا با رییس جمهور ایالات متحده ملاقات کند تا به او اطلاع دهد که شاید وی نیز مسلمان باشد، اما این موضوع باعث نمیشود وی یک تروریست باشد. این فیلم یکی از متمایزترین بازیهای شاهرخ خان را دارد و از آن چهره کلیشهای و شناخته شده «پسر عاشق» دور میشود و به همین خاطر بود که توجه منتقدان سینمای هند را به خود جلب کرده و شاهرخ خان به خاطر آن ۴ جایزه بهترین بازیگر مرد نقش اول را بدست آورد، در حالی که فیلم خود برنده ۲۵ جایزه متعدد شد.
Kal Ho Na Ho فیلم ویرانگری است که تماشای آن چندان ساده نیست. در این فیلم، پسری شاد به نام امان شیفته دختری به نام ناینا میشود، اما نمیتواند احساس خودش را با او در میان بگذارد، زیرا میداند که به زودی میمیرد، زیرا از یک بیماری قلبی حاد رنج میبرد. او در ادامه تمام تلاشش را میکند که ناینا را به روهیت برساند، یکی از دوستان خود ناینا که شیفته اوست. در این فیلم به شدت احساسی ناینا در نهایت با روهیت ازدواج میکند و امان میمیرد، با این آرامش که ناینا کسی را دارد که مراقبش باشد و او را شاد کند. این فیلم وقتی دو دهه پیش در سینماهای هند اکران شد، همه تماشاگران هندی اش را به گریه انداخت. خان به خاطر بازی احساسی و تکان دهنده اش مورد تحسین قرار گرفت و در حالی که در جوایز مختلفی نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد نقش اول شد، اما نتوانست هیچ جایزهای بدست آورد. اما این فیلم هندی عاشقانه در مجموع برنده ۳۵ جایزه سینمایی شد و یکی از متفاوتترین نقشها برای شاهرخ خان بود.
Kuch Kuch Hota Hai چهارمین فیلم مشترک شاهرخ خان و کاجول بود. به عنوان یکی از بهترین فیلمهای شاهرخ خان، این فیلم در مورد راهول و آنجالی است، دو دوست دانشگاهی که بعد از اینکه راهول عاشق شده و با زن دیگری ازدواج میکند، از هم جدا میشوند. در ادامه همسر راهول میمیرد و او و دخترشان به نام آنجالی را تنها میگذارد. آنجالی میداند که به خاطر دوست دوران جوانی پدرش نامش آنجالی گذاشته شده است و به همین خاطر تصمیم میگیرد که پدرش و عشق قدیمی او را به هم برساند. این فیلم به خاطر سکانسهای رقص و کشش مشترک خوشایند بین دو شخصیت اصلی داستان مورد تحسین همگان قرار گرفت و سه جایزه بهترین بازیگر مرد نقش اول برای شاهرخ خان و ۳۵ جایزه کلی برای فیلم در پی داشت.
در یکی از بهترین فیلمهای شاهرخ خان، کبیرخان، کاپیتان سابق تیم ملی هاکی مردان هند، به عنوان سرمربی، هدایت تیم ملی هاکی زنان هند را بر عهده میگیرد. تیم هاکی زنان هند سال هاست که نادیده گرفته شده و کبیرخان قصد دارد از پایه تیمی قوی بسازد و بدین ترتیب افتخار از دست رفته اش را بازیابد. او یک مربی سختگیر است و به زودی اعضای تیم ملی زنان هند به مخالفت با او میپردازند. اما روشهای سختگیرانه کبیرخانه باعث ایجاد انگیزه در میان زنان تیم ملی هاکی هند میشود، بازیکنانی که تا آن زمان هیچ انگیزه و انسجامی نداشته اند. در نهایت، سبک مربیگری با مشت آهنین او نتیجه میدهد و تیم ملی هند به جام جهانی میرسد و علیرغم انتظارات همگان قهرمان جهان میشود. کبیر خان نیز در نهایت موفق میشود اعتبار لکه دار شده اش را باز یابد و بعد از اینکه کارش را انجام میدهد، در پشت صحنه میماند. این فیلم هندی به شدت مورد تحسین منتقدان قرار گرفته و در ۷۲ بخش نامزد دریافت جوایز متعدد سینمای هند شد و ۴۳ جایزه را بدست آورد، از جمله شش جایزه بهترین بازیگر مرد نقش اول برای سلمان خان.
Devdas یک داستان عاشقانه بدون تاریخ مصرف بر اساس اثری از یک نویسنده هندی به نام سارات چاندرا چاترجی است. این یلم داستان شخصیت دوداس را روایت میکند که بعد از اینکه دوست دوران کودکی و عشقش، پارو، به خاطر تفاوت در جایگاه اجتماعی بین دو خانواده، با مرد دیگری ازدواج میکند، دلشکسته شده و به الکل روی میآورد. دوداس آرامش را در مصرف الکل مییابد، اما به طور مرتبط با یک رقصنده حرفهای به نام چاندراموخی دیدار میکند، زنی که رفته رفته عاشق او میشود. در نهایت دوداس پایانی تراژیک را تجربه میکند که باعث میشود این فیلم عاشقانه به شدت دردناک، اما خوش ساخت باشد. این فیلم به لطف بازی ویرانگر شاهرخ خان پرفروشترین فیلم سال سینمای هند شد و در سراسر جهان نیز مورد توجه قرار گرفت. در مجموع، فیلم Devdas در ۱۰۶ جایزه نامزد شد و توانست ۶۹ جایزه را بدست آورد، از جمله شش جایزه بهترین بازیگر مرد نقش اول برای شاهرخ خان.