رویداد «گفتوگو با قصر آسمانی» صبح امروز برگزار شد و در بخش مکالمه با کشور ایران، یک دختر اصفهانی بهنمایندگی از دیگر دانشآموزان ایرانی، سؤالاتی را دربارۀ نجوم و زندگی خارج از مدار کرۀ زمین از فضانوردان چینیِ حاضر در ایستگاه فضایی پرسید.
به گزارش ایسنا، صبح امروز ۳۱ فروردینماه ۱۴۰۲ (۲۰ آوریل ۲۰۲۳) رویدادی با عنوان «گفتوگو با قصر آسمانی» در تالار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان برگزار شد. در این رویداد، فضانوردانِ چینیِ حاضر در ایستگاه فضایی «شن ژئو ۱۵» با کودکان و نوجوانان کشورهای سازمان همکاری شانگهای گفتوگوی تصویری برقرار کرده و به پرسشهای آنها پاسخ دادند. در این مراسم، چانگ هووآ (سفیر پکن در تهران)، حامد علامتی مدیرعامل کانون، تعدادی از اهالی رسانه و جمعی از کودکان و نوجوانان ایرانی و چینی حضور داشتند.
در بخش گفتوگو با فضانوردان، دانشآموزان مختلفی از کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای، مانند روسیه، ایران، ازبکستان، قرقیزستان، پاکستان، بلاروس و... سوالاتی را دربارۀ وظایف، سختیها و چالشهای فضانوردی، نحوۀ خوردن و آشامیدن و استحمام در ایستگاههای فضایی، تغییرات فیزیکی، ظاهری و روحی در مأموریتها، نحوۀ رشد گیاهان، فواصل زمانی و مکانی ایستگاههای خارج از مدار و... از سه فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی «شن ژئو ۱۵» پرسیدند. همچنین مهشید قاسمی دانشآموز ۱۲ سالۀ اصفهانی از بین برگزیدگان مسابقات بینالمللی کانون در فرصتی ۶ دقیقهای به ایران اختصاص پیدا کرد، بهنمایندگی از دیگر دانشآموزان کشورمان، سوالات خود را از فضانوردان پرسید.
چانگ هووآ - سفیر جمهوری خلق چین در ایران – ضمن ابراز اشتیاق از برگزاری چنین رویدادی گفت: همانطور که عمر خیام - شاعر ایرانی - به ستارهها نگاه میکرد و برایش سؤال ایجاد شد در سالهای اخیر صنعت فضایی ایران پیشرفتهایی داشته تا جاییکه حتی یک ماهواره هم به نام «خیام» به فضا فرستاده است.
سفیر جمهوری خلق چین با بیان اینکه مردم چین از زمانهای قدیم رویای پرواز داشتند و در سالهای اخیر فعالیتهای اکتشاف فضایی را به انجام رساندهاند، تأکید کرد: کشور چین بهطور مداوم در زمینۀ نجوم فعالیت کرده است.
چانگ هوا با اشاره به سفر رئیس جمهور ایران به چین و روابط دوستانه و همکاری جامع بین چین و ایران، توضیح داد: کشف فضا مستلزم همکاری انسانهاست و در این راستا سازمان همکاریهای شانگهای از ۲۰ سال پیش فعالیت خود را آغاز کرد و از سپتامبر سال گذشته که کشور ایران معاهدۀ پیوستن به سازمان همکاریهای شانگهای را امضا کرد، من به رشد و توسعه سازمان باور بیشتری پیدا کردهام.
او اضافه کرد: امیدوارم نوجوانان چین و ایران مانند فضانوردان «شن ژئو ۱۵» به کاوش و تمرین ادامه دهند و برای تحقق رویای بشر همکاری کنند.
همچنین حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز ضمن تبریک پیشاپیشِ عید فطر، در این رویداد اشاره کرد: رویداد «گفتوگو دانشآموزان با قصر آسمانی» فرصت وحدت و همسویی برای شروع کردن جریان علمی در نوجوانان است.
رویداد «گفتوگو دانشآموزان با قصر آسمانی» با مشارکت کمیتۀ همکاری و دوستی مجاورت سازمان مجاورت سازمان همکاری شانگهای، سفارت جمهوری خلق چین در ایران و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شده است.