عقرب سیاه لقب دزد سریالی خانههای پایتختنشینان است که وقتی در دادگاه کیفری تهران پای میز محاکمه ایستاد، داستانسرایی عجیبی کرد.
این دزد حرفهای ۴۰ ساله وقتی گوشی موبایل سرقتی را عاشقانه به زن مورد علاقهاش هدیه داد با وجود زیرکیاش تنها سرنخ را در اختیار مأموران پلیس تهران قرار داد تا دزد ملقب به عقرب سیاه را بعد از مدتها ردیابی کنند. عقرب سیاه پس از افشاگری زن جوان، خیلی زود ردیابی و بازداشت شد و برای اینکه زن موردعلاقهاش به دردسر نیفتد جرمش را گردن گرفت، اما وقتی در دادگاه حاضر شد سرقتهای سریالی خود را گردن نگرفت.
به گزارش ایران، رسیدگی به این پرونده بهدنبال وقوع سرقتهای سریالی در محدوده جنوب تهران در دستور کار مأموران پلیس قرار گرفت. شواهد نشان میداد دزد یا دزدان در هر ساعتی از روز، از غیاب صاحبخانهها سوءاستفاده کرده و به خانه آنها دستبرد میزنند.
در حالی که شمار سرقتهای عقرب سیاه به ۲۴ خانه رسیده بود، مأموران پلیس به ردیابی گوشی موبایل سرقتی یکی از مالباختهها پرداختند و توانستند یک زن جوان به نام فریبا را بازداشت کنند.
فریبا در بازجوییها گفت: گوشی را از مرد جوانی به نام هادی، هدیه گرفته است.
بدین ترتیب هادی بازداشت شد و به سرقتهای سریالی در جنوب تهران آن هم به تنهایی اعتراف کرد و پس از صدور کیفرخواست وی در شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران به اتهام سرقت از خود دفاع کرد.
محمدرضا زمانی علویجه، وکیل پایه یک دادگستری در گفتگو با خبرنگار «ایران» در مورد مجرمان حرفهای که مکرر مرتکب جرم میشوند میگوید: ارتکاب جرم دو حالت دارد: نخست هنگامی است که فرد، جرمی مرتکب شده و بابت آن دستگیر و مجازات میشود و در صورت تکرار نیز برای وی مجازات قانونی در نظر گرفته میشود. =، اما در مواردی مانند این پرونده، شخصی مرتکب جرم شده و بابت هر جرم هم دستگیر و محاکمه نمیشود که جرایم وی بدون مجازات باقی میماند. در این صورت، وقتی متهم دستگیر میشود، طبق مقررات تعدد جرم به جرایم وی رسیدگی میشود. طبق ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ اگر در جرایم موجب تعزیر، مجرم بیش از ۳ جرم مشابه مرتکب شده باشد، برای هر یک از جرایم، حداکثر مجازات مقرر میشود. اما اگر بیش از ۳ جرم مرتکب شده باشد، مجازات هر کدام بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی تعیین خواهد شد، مشروط بر اینکه از حداکثر مجازات و نصف آن بیشتر نباشد.
این وکیل دادگستری ادامه داد: قانونگذار در برخورد با شخصی که تعدد جرم دارد، با فردی که یک جرم مرتکب شده، یکسان برخورد نمیکند. در مواردی که مجرم مرتکب یک جرم شده، ممکن است به تشخیص قاضی حتی خیلی کمتر از حداکثر مجازات به او تعلق گیرد و شامل تخفیف نیز بشود، اما شخصی که تعدد جرم دارد، نه تنها حداکثر مجازات، بلکه علاوه بر آن، حتی میتواند نصف حداکثر مجازات نیز برای او در نظر گرفته شود. زمانی، درباره اینکه در سرقتهایی که ارزش مال سرقتی کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد، مجرم معمولاً روانه زندان نمیشود، گفت: قانونگذار در راستای اجرای سیاست زندانزدایی و همچنین تأمین حقوق مالباخته، مقرر کرده است که چنانچه فردی مرتکب جرم سرقت شود و ارزش مال سرقت شده کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد، چنانچه بتواند رضایت شاکی را جلب کند، قانونگذار نیز از وی گذشت میکند تا روانه زندان نشود. این وکیل دادگستری درباره مجازات سرقتهای حدی که منتهی به صدور حکم قطع دست سارق میشود، گفت: سرقتهای حدی شرایط خاص خود را دارد که باید تمام شرایط آن تحقق یابد تا منتهی به صدور این حکم شود. البته تحقق همه شرایط به راحتی ممکن نیست و اجرای حکم قطع دست به ندرت صورت میگیرد.
در ابتدای جلسه رسیدگی به جرایم این سارق حرفهای، نماینده دادستان کیفرخواست را قرائت کرد و گفت: هادی متهم است از اوایل سال ۱۴۰۱ به ۲۴ خانه در محدوده دولت آباد شهرری و منطقه فلاح دستبرد زده است. وی از طریق ردیابی گوشی موبایل یکی از مالباختهها که سارق، آن را به یک زن جوان هدیه داده بود، شناسایی و دستگیر شد.
وی ادامه داد: با تکمیل تحقیقات، یک مالخر به نام امیر نیز بازداشت شد و اعتراف کرد اموال سرقتی را از هادی خریده است. اکنون با توجه به مدارک موجود در پرونده، برایش اشد مجازات را خواستارم و تقاضای صدور حکم قطع ید دارم.
سپس ۹ شاکی که در دادگاه حاضر بودند به تشریح شکایتشان پرداختند.
نخستین شاکی گفت: من شبکار هستم، ساعت ۸ صبح نهم شهریور سال ۱۴۰۱ از محل کارم به خانه برگشتم، چون هوا به شدت گرم بود، یک دمپایی را لای در گذاشتم تا در خانه بسته نشود و هوا جریان داشته باشد. من از شدت خستگی خوابم برد، اما وقتی بیدار شدم متوجه شدم وسایل خانه به هم ریخته و از خانهام ۸۰ گرم طلا، معادل ۲۰ میلیون تومان ارز و یک رادیو سرقت شده است.
دومین شاکی که یک مرد ۷۰ ساله بود در جایگاه ویژه ایستاد و گفت: من بازنشسته ارتش هستم و در خیابان فلاح سکونت دارم. ساعت ۷ صبح برای رفتن به بانک، خانه را ترک کردم. همچنین همسرم همان موقع برای پیادهروی به پارک رفت، اما نیم ساعت بعد با من تماس گرفت و گفت وقتی به خانه بازگشته، متوجه شده که همه وسایل منزل به هم ریخته است. قفل خانه ما تخریب نشده و مشخص بود دزد با کارت در را باز کرده است. از خانهام سه گونی برنج، ۱۵ فلش، دو گوشی موبایل و معادل ۷۰۰ میلیون تومان طلا و همچنین لباسی که همسرم برای عروسی نوهام به قیمت ۸ میلیون تومان دوخته بود، سرقت شده است.
وی ادامه داد: متهم یکی از گوشیهای موبایل را به زن مورد علاقهاش هدیه داده بود که از همان طریق هم شناسایی و بازداشت شد. او فقط دو گوشی موبایل را به من برگردانده و من درخواست استرداد سایر اموالم را دارم.
سومین شاکی وقتی روبهروی قضات ایستاد، گفت: شب عید فطر بود و ما به خانه مادر همسرم رفته بودیم، وقتی ساعت ۱۲ شب به خانه برگشتیم متوجه شدیم درآکاردئونی آهنی از جا کنده شده، اما قفل در تخریب نشده بود. دو میلیون تومان پول نقد، طلا، لپ تاپ و گیتارم سرقت شده بود.
چهارمین شاکی نیز گفت: ۲۷ تیر ماه و شب عیدغدیر بود که به خانه ما دستبرد زده شد. پدرم به خاطر بیماری مدتی است در شهرستان ساکن شده، اما خانهای در نزدیکی ما دارد. آن شب پدرم به تهران آمده بود و ما به آنجا رفته بودیم تا به او سر بزنیم، اما وقتی بازگشتیم، متوجه شدیم چراغ بالکن روشن است. حفاظ آهنی باز بود و در به شیوه توپی زنی باز شده بود. ما طلاها را در صندوقچهای در میان لباسها پنهان کرده بودیم، اما دزد آنها را پیدا کرده و با خود برده بود.
پنجمین شاکی که زن جوانی بود، گفت: من دنبال پسرم رفته بودم تا او را از مدرسه به خانه بیاورم. پسرم زودتر از من به خانه رسید و من برای خرید به مغازه رفتم که پسرم با من تماس گرفت و گفت، تلویزیون ۴۹ اینچ از روی دیوار کنده شده است. دزد از خانهمان فقط تلویزیون سرقت کرده بود. ماجرای سرقت از خانهمان تأثیر بدی بر روحیه پسرم گذاشته است. من برای سارق اشد مجازات میخواهم.
ششمین شاکی نیز که یک زن جوان بود، گفت: ساعت ۶ عصر برای خرید بیرون رفته بودم، همان موقع صاحبخانه که در طبقه بالا ساکن است نیز خانه را ترک کرد. نیم ساعت بعد وقتی به خانه برگشتم سر و صدای عجیبی از پشت بام شنیدم. من به طبقه بالا رفتم و متهم را دیدم که از راه پشت بام به کوچه فرار کرد و گریخت. او طلاها و ۳۵۰ میلیون تومان پول نقدی را که همان شب شوهرم بابت فروش ماشینش گرفته بود سرقت کرد. من بعد از این ماجرا دچار مشکلات روحی و ریزش موی شدید شدم و تحت درمان قرار دارم. من از متهم شاکی هستم و برایش اشد مجازات میخواهم.
هفتمین شاکی وقتی در جایگاه ویژه ایستاد، گفت: ما در طبقه سوم یک آپارتمان ساکن هستیم، دوچرخه پسرم را همیشه مقابل در خانه میگذاشتیم، اما این دزد شبانه دوچرخه را سرقت کرد ه است.
هشتمین شاکی گفت: من و همسرم ساعت ۶ عصر از خانه بیرون رفتیم و ساعت ۱۰ شب به خانه برگشتیم و متوجه شدیم ۵۰۰ گرم طلایی که در کمد بود، سرقت شده است.
آخرین شاکی وقتی در جایگاه ویژه ایستاد، گفت: ما هر پنجشنبه به خانه پدرزنم میرفتیم. ما یک گاوصندوق داشتیم که پول و طلاها را در آن نگه میداشتیم و کلید آن را لای لباسها پنهان کرده بودیم و حتی جلوی گاوصندوق، اسباب بازیهای فرزندمان را چیده بودیم تا کسی شک نکند، اما متهم همه خانه را به هم ریخته و کلید را از میان لباسها پیدا کرده و به گاوصندوق دستبرد زده بود. او حتی پس از سرقت، دوباره اسباببازیها را جلوی گاوصندوق چیده بود!
با پایان شکایت شاکیها، متهم در جایگاه ویژه ایستاد و گفت: من در گذشته دو بار به اتهام سرقت خانه بازداشت شدها م، اما مادرم برایم رضایت گرفت و آزاد شدم. من اظهارات شاکیها را قبول ندارم، من فقط سرقت از خانه ۳ شاکی را که حالا در دادگاه حضور ندارند و رضایت آنها را جلب کردهام، قبول دارم که اثر انگشتم در خانه یکی از آنها کشف شده بود.
وی ادامه داد: من تحت فشار روانی به ۲۴ سرقت اعتراف کردم، اما حالا میگویم فقط ۳ سرقت را قبول دارم. شاکیها اگر فیلمی از من دارند میتوانند به دادگاه ارائه دهند تا مجازات شوم.
قاضی گفت: در تحقیقات انجام شده، به سرقت از خانه مرد شبکار اعتراف کرده بودی، حالا قبول نداری؟
متهم پاسخ داد: قبول دارم که به خانه او رفتم، اما از آن خانه فقط یک رادیو و کیف و ریشتراش دزدیدم که آنها را ۵۰۰ هزار تومان فروختم.
قاضی گفت: خودروی تو در نزدیکی محلهای سرقت ردیابی شده است. حالا چه دفاعی داری؟
متهم پاسخ داد: من خودم ساکن دولت آباد شهرری هستم و با ماشینم آنجا تردد داشتهام، این دلیلی بر سارق بودن من نیست.
قاضی: دوستت امیر که مالخر است به خریدن اموال سرقتی از تو اعتراف کرده، چه میگویی؟
متهم: قبول دارم یک قالیچه و یک ماشین شارژی کودک را که در پشت بام خانه بود سرقت کردم و به امیر فروختم. من از یکی از خانهها هم یک دسته چک برداشتم که آن را هم به امیر فروختم، اما سایر سرقتها را قبول ندارم.
با پایان اظهارات ضد و نقیض متهم، قضات وارد شور شدند تا برای وی حکم صادر کنند.
چند سال سن داری؟
۴۰ سالهام.
سابقه داری؟
۲ سابقه سرقت از خانه دارم و کلاً ۳ سال در زندان بود ها م، اما جرم دیگری مرتکب نشدهام.
متأهل هستی؟
نه سالهاست با مادرم زندگی میکنم. مادرم توانسته رضایت سه شاکیام را جلب کند. قبلاً هم مادرم رضایت دو شاکی را جلب کرد تا آزاد شدم.
شغلت چه بود؟
گاهی اوقات با ماشینم در محدوده شهرری مسافرکشی میکردم.
چرا سرقت میکردی؟
به شیشه معتاد بودم. فقط برای تأمین پول مواد مخدر مجبور به سرقت بودم، اما حالا مواد را ترک کردهام.
چرا گوشی موبایل یکی از مالباختهها را به زنی جوان هدیه دادی؟
او زن تنهایی بود و گوشی موبایل نداشت. به همین خاطر دلم برایش سوخت و گوشی را به او دادم.
میدانی ممکن است به مجازات قطع دست محکوم شوی؟
من سرقتی نکردها م که چنین مجازاتی داشته باشد. مالباختهها به دروغ در دادگاه میگویند از خانه آنها پول و طلای زیادی سرقت شده است.
میدانی لقب عقرب سیاه داری؟!
روزهای اول در آگاهی چنین چیزی شنیدم، اما هنوز نمیدانم چرا؟! جدی نگرفتم!