ریانه برناوی میگوید قهوه عربی اش را با خود به فضا میبرد تا در ایستگاه فضایی بین المللی بنوشد به کودکان آموزش دهد و با همکارانش معلق زدنهای فضایی با جاذبه صفر را تمرین کند.
فرارو- ریانه برناوی قرار است روز یکشنبه موانع متعددی را بشکند و تاریخ ساز شود، زیرا او اولین زن سعودی است که به مدار پایین زمین سفر میکند و در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) فرود میآید. پیش از او اولین فضانورد سعودی که نزدیک به ۴۰ سال پیش به فضا اعزام شده بود. طبق اطلاعات مندرج در وب سایت سلطنتی آل سعود در سال ۱۹۸۵ میلادی "سلطان بن سلمان" اولین سعودی عرب، مسلمان و هم چنین فردی از خاندان سلطنتی بود که به فضا اعزام شد.
به گزارش فرارو به نقل از المانیتور، برناوی یک بیوشیمیست با تقریبا یک دهه تجربه در حوزه تحقیقات سلولهای بنیادی سرطان است. او قرار است به عنوان متخصص ماموریت در آژانس فضایی تجاری Axiom Space Mission ۲ برای انجام آزمایشهای سلولهای بنیادی و سرطان سینه در ایستگاه فضایی بین المللی فعالیت کند.
این زن ۳۳ ساله در پرتاب مورد انتظار خود در تاریخ ۲۱ مه قهوه عربی اش را نیز با خود خواهد برد تا در ایستگاه قضایی بین المللی بنوشد و یکی از بخشهای مورد علاقه او در این ماموریت آموزش به کودکان است.
برناوی میگوید که قصد دارد در سفر فضایی هشت روزه خود به فضا معلق زدنهای فضایی با جاذبه صفر را با همکاران اش تمرین کند. او دانشمند و محقق حرفهای است و براساس مشخصات درج شده است در سایت Axiom Space مدرک کارشناسی ارشد علوم زیست پزشکی را از دانشگاه الفیصل عربستان سعودی و مدرک کارشناسی در همان رشته را از دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند دریافت کرد.
او در مورد ماموریت اش در سفر فضایی و روش آزمایشیای که به کار خواهد برد میگوید: "به طور خاص من برای آزمایش پاسخ RNA که در آن سلولهای ایمنی را برای اولین بار در تاریخ در ایستگاه فضایی بینالمللی کشت خواهیم کرد بسیار هیجان زده هستم".
برناوی که به مدت ۹ سال به عنوان تکنسین آزمایشگاه در برنامه مهندسی مجدد سلولهای بنیادی و بافت در بیمارستان تخصصی و مرکز تحقیقات ملک فیصل در ریاض کار کرده میگوید: "هر آزمایشی که شامل یک جعبه دستکش (محیط دربسته برای جابجایی مواد خطرناکی است که با هوا واکنش نشان میدهند) است باعث میشود احساس کنم در خانه هستم".
برناوی میافزاید: "من کاوشگری هستم که دوست دارد به دنبال یافتن پاسخ باشد". او پیشتر در اعماق دریای سرخ در عربستان سعودی و هم چنین آبهای اندونزی غواصی کرده است. هم چنین، او در نیوزلند و ترکیه با پیاده روی و قایق سواری ماجراجویی کرده است.
بخش عمدهای از برنامه برناوی شامل انجام آزمایشهایی با کودکان بر روی زمین خواهد بود. او میگوید همراه با "علی القرنی" متخصص ماموریت سعودی دست کم ۲۰ آزمایش را انجام خواهد داد که ۱۴ آزمایش توسط دانشمندان عربستان سعودی بر روی زمین هدایت خواهند شد.
او میافزاید: "ما اینجا به عنوان مربیان STEM (علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات) هستیم تا بچهها به ریاضیات و علوم و فناوری دلبسته شوند و بدانند که میتوانند کارهای بیش تری انجام دهند و به خودشان اعتماد کنند. این یکی از اهداف ماموریت ما میباشد. یکی از اهداف کمیسیون فضایی عربستان افزایش علاقه به فضا و آموزش پرسنل برای پرواز فضایی است.
از جمله این آزمایشها پرواز یک بادبادک در فضا و روی زمین برای مقایسه تفاوت به علاوه آزمایشهای انتقال گرما که همان اثرات گرانشی را منتقل میکنند خواهد بود.
برناوی میگوید مهمترین نکته آن است که او میخواهد جوانان سعودی و عرب "برای اولین بار فضانوردان منطقه را ببینند" و به آنان نشان دهند که مردان و زنان عرب میتوانند به آرزوهای فضایی خود دست یابند.
او سنگینی ماموریت خود را احساس میکند. این احساس هنگام اعلام ماموریت او در ماه فوریه از سوی دولت سعودی زمانی که او در یک کمپ آموزشی در هیوستون در تگزاس بود تشدید شد. او میگوید: "دیدن افرادی از منطقه خود که به فضا میروند موضوعی عالی است فقط برای اثبات که این این کار امکان پذیر است".