رئیس کمیسیون قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: کشور تا ۳۰ سال آینده با کاهش تعداد جوانان مواجه خواهد شد و بنابراین باید تا ۵ سال آینده به نرخ باروری ۲.۵ برسیم.
به گزارش تسنیم، امیرحسین بانکیپور رئیس کمیسیون قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: اگر در سیاهچاله پیری جمعیت بیفتیم مشکل جمعیت تا ۱۵۰ سال قابل رفع نخواهد بود؛ در ۳۰ سال آینده کشور با کاهش تعداد جوانان و افزایش سالمندان مواجه خواهد شد و بنابراین باید تا ۵ سال آینده به نرخ باروری ۲.۵ برسیم.
رئیس کمیسیون قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: کشور تا ۳۰ سال آینده با کاهش تعداد جوانان مواجه خواهد شد و بنابراین باید تا ۵ سال آینده به نرخ باروری ۲.۵ برسیم.
امیرحسین بانکیپور امروز در همایش بزرگداشت روز ملی جمعیت در بیمارستان نجمیه اظهار کرد: اگر در سیاهچاله پیری جمعیت بیفتیم مشکل جمعیت تا ۱۵۰ سال قابل رفع نخواهد بود؛ در ۳۰ سال آینده کشور با کاهش تعداد جوانان و افزایش سالمندان مواجه خواهد شد و بنابراین باید تا ۵ سال آینده به نرخ باروری ۲.۵ برسیم.
وی افزود: در قانون برای ترک فعل جرمانگاریهای قوی در نظر گرفته شده و گفتمان جمعیت نیز منتقل شده، اما اگر ادراک فاجعه جمعیتی که در پیش است انجام نشود، جامعه نسبت به آثار سالمندی جمعیت آگاه نخواهد شد. بانکیپور تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۳ میلیون زوج نابارور در کشور داریم که مقرر شده ۹۰ درصد هزینههای درمان این زوجین را بیمهها پرداخت کنند.
رئیس کمیسیون قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: طبق بررسیهایی که در کشور درباره عملکرد دستگاهها و نهادهای اجرایی برای آموزش و ترویج جوانی جمعیت انجام دادیم، تنها دستگاهی که در درون خودش برخلاف آمار کشور، با افزایش نرخ ازدواج مواجه بود، سپاه پاسداران بود و در شرایطی که با کاهش جمعیت و فرزندآوری مواجهایم، تعداد موالید کارکنان افزایش یافته است. وزارت بهداشت نیز به عنوان دستگاه برگزیده عملکردی در حوزه اجرای قانون جوانی جمعیت بوده است.
وی اضافه کرد: بدنه نخبگانی و مدیریتی کشور هنوز آنطور که باید نگاه ویژه به موضوع جمعیت، ندارد. متاسفانه جامعه مدیریتی دچار روزمرگی شده و حوادث را پس از رخ دادن درک میکند.