سی پی یوی محصول کمپانی بایکال الکترونیکس روسیه، در مقایسه با محصولات هواوی و اینتل حرف چندانی برای گفتن نداشت
به گزارش خبرآنلاین، بایکال الکترونیکس کمپانی تولیدکننده پردازندههای روسی قصد داشت تا به دنیا نشان دهد که چیپ ستهای این کمپانی قابلیت رقابت با بهترین پردازندههای (CPU) دنیا مثل اینتل وهواوی را داراست. آنها در یک سری از معیارها با رسانه روسی Cnews همکاری کردند، ولی تلاشهای آنها در تولید پردازنده در رقابت با Xeon Gold ۶۲۳۰ اینتل و Kunpeng ۹۲۰ هواوی کم آورد و عملکرد چیپ روسی آنقدرها خوب نبود و البته افتضاح هم نبود و در عمل پشت سر پردازنده هواوی قرار گرفت، ولی توانست در برخی از تستها از پردازنده اینتل پیشی بگیرد.
این پردازنده Baikal-S دارای ۴۸ هسته Arm Cortex-A ۷۵ در یک گره پردازشی ۱۶ نانومتری است. Kunpeng ۹۲۰، مدل ۴۸۲۶-۹۲۰ دارای ۴۸ هسته TaiShan V ۱۱۰ است، ولی پردازنده بایکال برروی یک گره قدیمیتر از فرآیند تولید جدیدتر ۷ نانومتری TSMC HPC Kunpeng ۹۲۰ قرار دارد.
پردازنده Xeon Gold ۶۲۳۰ اینتل که در سال ۲۰۱۹ به بازار عرضه شد، کمی قدیمی شده و لزوما رقیب مناسبی برای Baikal-S نیست. تنها ۲۰ هسته (۴۰ رشته) دارد و یک ارتقا نسبت به مدل قبلی بایکال الکترونیکس است که از یک Xeon Gold ۶۱۴۸ بیست هستهای قدیمی برای رویارویی استفاده میکرد.
اگر بایکال خواهان مقایسه عادلانهتری با تراشههای سرور اینتل بود، میبایست یکی از محصولات Xeon Platinum را که ۴۸ هسته یا بیشتر دارند، محک میزد. بنا به برخی دلایل عجیب، این کمپانی روسی، یک تراشه AMD را از آخرین مقایسه خود حذف کرد. این کمی تعجبآور است چرا که بایکال الکترونیکس با هیجان ادعا کرده بود که Baikal-S قابل مقایسه با EPYC ۷۳۵۱ از دوره Zen ۱ است.
اما متاسفانه بایکال در به اشتراک گذاشتن معیارهای خود، مشخصات سیستمهای آزمایشی یا شرایط محیط آزمایش را فاش نکرد.
اگرچه تنها سه پردازنده در این آزمایش با هم مقایسه شدند، ولی بایکال الکترونیکس همه معیارها را روی هرکدام اجرایی نکرد. اینکه این کمپانی به دنبال آن بوده تا نتایج را به نحوی اعلام کند که Baikal-S بیشتر به چشم بیاید یا خیر، مشخص نیست، ولی بخش چالشبرانگیز در ارزیابی و مقایسه این سه پردازنده، بررسی تمام نتایج و یافتن مرتبطترین معیارها در مقایسه بود. چرا که برای برخی از دادهها، معیارهای خاصی وجود نداشت.
با این وجود CoreMark از یک معیار جامع برای ارزیابی پردازندهها فاصله زیادی دارد. در تست تکرشتهای CoreMark، Kunpeng ۹۲۰ تقریبا ۱۳% سریعتر از بایکال S بود و همچنین در تست چند رشتهای تا ۲۳% از بایکال سریعتر عمل کرد. در همین حال بایکال S در همان معیار ۴۳% بهتر از Xeon Gold ۶۲۳۰ عمل کرد.
معیار Stream به اندازهگیری پهنای باند حافظه پایدار کمک میکند. این درحالی است که تعداد کانالهای حافظه پشتیبانی شده در هر پردازنده مشخص است، ولی از سرعت یا ظرفیت DIMMهایی که بایکال الکترونیکس برای تستهایش از آنها بهره برده، مطلع نیستیم. طبق نتایج، بایکال S، ۳۴% پهنای باند بالاتری نسبت به Xeon Gold ۶۲۳۰ در معیار Stream ارائه داد. با این وجود تراشه روسی تحتالشعاع Kunpeng ۹۲۰ قرار گرفت و ۳۳% امتیاز بالاتری به دست آورد.
معیار Linpack چیزی است که افراد زیادی با آن آشنا هستند؛ چرا که تست پیشفرضی برای رتبهبندی لیست TOP ۵۰۰ ابررایانههاست. در مورد بایکال الکترونیکس، فروشنده از نسخه ۲.۳ Linkpack استفاده کرده است.
Xeon Gold ۶۲۳۰ بهترین تراشه در Linpack بود که توانست بایکال اس و Kunpeng ۹۲۰ را به ترتیب با ۱۴۰% و ۱۶۰% کیفیت بهتر پشت سربگذارد. بایکال اس برتری کمرنگی نسبت به Kunpeng ۹۲۰ داشت و با ۸% برتری چیپ چینی را پشت سرگذاشت.
GeekBench ۵ معیاری ست که خیلی از ما میتوانیم با آن ارتباط برقرار کنیم. گرچه این بهترین تست برای مقایسه پردازندهها نیست، اما یکی از معیارهای مهم و اصلی است. طبق انتظارات Xeon Gold ۶۲۳۰ عملکرد تک هستهای ۱۱۲ درصد بالاتری نسبت به بایکال S ارائه میکند.
از سوی دیگر تراشه روسی ۸۰% امتیاز چند هستهای بالاتری نسبت به Xeon Gold ۶۲۳۰ کسب کرده که با درنظر داشتن اینکه پردازنده اینتل کمتر از نیمی از تعداد هستههای این تراشه را داراست، جای تعجبی نخواهد بود. محصولات بایکال الکترونیکس فاصله زیادی تا رقابت با اینتل، AMD یا هواوی دارند. البته مسئولان این شرکت خوشبین هستند که بایکال S بتواند در حد و اندازه دیگر رقبا ظاهر شود.
طبق گفته مسولان این کمپانی، آنها کار خود برای ساخت Baikal-S ۲ که یک تراشه شش نانومتری نسل بعدی با ۲۸ هسته Arm Neoverse-N ۲ هسته با سرعت ۳ گیگاهرتز و پشتیبانی از حداکثر هشت کانال حافظه DDR ۵ است را آغاز کرده و انتظار میرود که بایکال الکترونیکس، محصول بایکال S ۲ را در تابستان یا پائیز سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه کند و ظاهرا عملکردی تا شش برابر بایکال S خواهد داشت.
منبع: tomshardware