bato-adv
کد خبر: ۶۵۶۷۰۱
بازگشت بایدن به سیاست های تندروانه ترامپ در قبال ایران؟

یک کوکتل خطرناک؛ تبعات تقویت حضور نظامی امریکا در خلیج فارس

یک کوکتل خطرناک؛ تبعات تقویت حضور نظامی امریکا در خلیج فارس
کارشناسان می گویند اعزام نیروی نظامی از سوی امریکا به خلیج فارس با هدف مهار ایران بازگشت به سیاست های تندروانه دوره ترامپ علیه تهران است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۲

فرارو- تحلیلگران مستقر در ایالات متحده می‌گویند که تداوم تقویت نظامی ایالات متحده در خلیج فارس خطر رویارویی خطرناک با ایران را افزایش می‌دهد، زیرا دو کشور کماکان در تلاش برای حل مسائل خود از طریق دیپلماسی هستند. پنتاگون هفته جاری اعلام کرد که هزاران نیروی آمریکایی برای کمک به حفاظت از خطوط کشتیرانی مانند در منطقه مستقر شده اند.

به گزارش فرارو به نقل از الجزیره، خبرگزاری "آسوشیتدپرس" نیز هفته گذشته گزارش داد که ارتش امریکا در حال بررسی استقرار پرسنل مسلح در کشتی‌های تجاری‌ای است که از تنگه هرمز عبور می‌کنند که اقدامی بی‌سابقه خواهد بود. این گزارش واکنش خشمگین ایران را برانگیخت. نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد در واکنش به اقدامات امریکا خود را به پهپاد و موشک مجهز خواهد ساخت.

سینا طوسی کارشناس اندیشکده مرکز سیاست بین الملل در واشنگتن می‌گوید "جو بایدن" رئیس جمهور فعلی امریکا سیاست شکست خورده سلف اش دونالد ترامپ یعنی جنگ اقتصادی و تشدید تنش علیه ایران را درپیش گرفته است.

روابط ایران و آمریکا از سال ۲۰۱۸ میلادی به شدت متشنج شده زمانی که ترامپ امریکا را از برجام خارج ساخت. پیشینه سیاست فعلی امریکا در دهه‌های متمادی در جریان بوده و به چرخه تشدید متقابل منجر شده است. طوسی می‌گوید: "پیگیری چنین سیاستی در شرایط فعلی بسیار خطرناک است".

ایالات متحده در چند ماه گذشته ایران را به توقیف چندین کشتی‌ بین المللی که از خلیج فارس می‌گذرند متهم کرده است. با این وجود، تحلیلگران تاکید کردند که رفتار اخیر تهران در آب‌های استراتژیک پس از آن صورت گرفت که واشنگتن یک نفتکش ایرانی را به عنوان بخشی از فشار اجرای تحریم‌ها توقیف کرد.

این نفتکش در حال حاضر در سواحل تگزاس است اگرچه چندین رسانه آمریکایی گزارش داده اند که شرکت‌های نفتی آمریکایی به دلیل ترس از انتقام ایران علیه کشتی‌های شان در خلیج فارس از مناقصه برای نفت مصادره شده خودداری ورزیده اند.

طوسی هشدار می‌دهد که ایالات متحده و ایران هر دو در مسیر تشدید تنش قرار گرفته اند تنشی که می‌تواند منجر به درگیری نظامی شود. او می‌افزاید: "هر دو کشور در تلاش هستند تا نشان دهند که می‌توانند در برابر اقدامات تهاجمی طرف مقابل مقابله به مثل انجام دهند. در چنین فضایی چشم انداز دیپلماسی کمرنگ‌تر شده است".

کوکتل خطرناک

"رایان کاستلو" رئیس سیاستگذاری شورای ایرانی امریکایی (نایاک) یک گروه مستقر در واشنگتن که طرفدار دیپلماسی ایالات متحده با ایران است می‌گوید تقویت حضور نظامی امریکا در خلیج فارس نوعی بازگشت به عقب و رجعت به سیاست دوره ترامپ از سوی واشنگتن است.

کاستلو می‌گوید در حالی که دولت بایدن استدلال می‌کند که تلاش می‌کند ایران را از تهدید کشتی‌ها بازدارد، تهران ممکن است حضور نظامی تقویت شده آمریکا را به عنوان فشاری برای تسهیل توقیف نفتکش‌های ایرانی توسط واشنگتن تلقی کند. او به "الجزیره" می‌گوید: "این یک کوکتل خطرناک در حال آماده شدن است".

نقش آمریکا در منطقه

تنش‌های اخیر چند ماه پس از آن رخ می‌دهند که دولت‌های ایران و عربستان سعودی که دومی از متحدان اصلی ایالات متحده است برای بازگرداندن روابط در توافقی با میانجی گری پکن که مورد استقبال واشنگتن قرار گرفت با یکدیگر به توافق دست یافتند. با این وجود، پس از توافق تهران - ریاض که پرسش‌هایی را در مورد نقش ایالات متحده در خاورمیانه ایجاد کرد، دولت بایدن به دنبال تقویت مجدد موضع خود در منطقه بوده است.

"عماد حرب" مدیر تحقیقات مرکز عرب در واشنگتن دی سی می‌گوید واشنگتن فراتر از موضوع خطوط کشتیرانی در تلاش است در پیامی به متحدان و دشمنان بر تعهد خود نسبت به منطقه تاکید کند. حرب "الجزیره" می‌گوید: "این هم چنین پیامی به چین و روسیه ارسال می‌کند که ایالات متحده واقعا هنوز به آن چه در خاورمیانه روی می‌دهد بسیار علاقه‌مند است و هم چنان نگران هر کاری است که ایران انجام می‌دهد و کماکان نگران وضعیت هژمونی خود در منطقه و استمرار نفوذش در آنجا می‌باشد".

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین