bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۵۸۲۶۳

(ویدئو) رایحه لاکچری؛ یاس هندی در گران‌ترین عطر‌های جهان

(ویدئو) رایحه لاکچری؛ یاس هندی در گران‌ترین عطر‌های جهان

گل‌های معطر یاس برای هزاران سال در هند برای احترام به خدایان مورد استفاده قرار می‌گیرد و رایحه آن بخش مهمی از عطر‌های معروف جهان است.

تاریخ انتشار: ۰۱:۰۴ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
رایحه لاکچری؛ یاس هندی در گران‌ترین عطر‌های جهان

 

فرارو- شهر مادورای هند به دلیل کشت و تولید گل یاس، یکی از باارزش‌ترین مواد تشکیل دهنده برخی از گران‌ترین عطر‌های جهان مانند مون گرلن و دیور جادور شناخته شده است.

به گزارش فرارو، رایحه‌های تازه همه جا در اطراف جمع‌کنندگان ماهر در جنوب هند وجود دارد که جوانه‌های یاس سفید را جمع‌آوری می‌کنند. عطر یاس تنها در شب هنگام شکوفه دادن این گل به مشام می‌رسد، بنابراین لازم است جوانه‌ها را قبل از باز شدن بچینید.

مالارکودی که تجربه زیادی در چیدن یاس دارد، می‌گوید: ما می‌دانیم کدام یک را انتخاب کنیم. سپس تعدادی از گل‌های شکوفه را جمع آوری کرده و روی مو‌های تیره خود می‌گذارد.

گل‌های یاس که نماد نرمی و احساسی بودن هستند، هزاران سال است که در هند برای احترام به خدایان مورد استفاده قرار می‌گیرد و رایحه آن بخش مهمی از عطر‌های معروف جهان است. در شهر باستانی مادورای در جنوب هند، گل‌های یاس که به طور گسترده کشت می‌شوند، عطرسازان برتر را به خود جذب می‌کنند، زیرا از آن‌ها در ساخت عطر‌های برند‌های مطرح، از جمله مون گرلن و دیور جادور استفاده می‌شود.

جمع کننده‌ها برای چیدن چهار تا پنج کیلوگرم جوانه یاس که معادل ۴۰۰۰ جوانه در هر کیلوگرم است، روزانه ۱.۵ دلار درآمد دارند. پس از برداشت، جوانه‌ها به سرعت به بازار فرستاده می‌شوند و به قیمت ۲۰۰ تا ۲۰۰۰ روپیه در هر کیلوگرم (۲.۴۰ تا ۲۴ دلار) به فروش می‌رسند.

یاس تولید شده در مادورای، گونه‌ای آسیایی با نام علمی یاس رازقی، در سال ۲۰۱۳ از سازمان جهانی مالکیت فکری "نشان جغرافیایی" دریافت کرد که نشان داد عطر مادورای به شدت معطر است.

تیری واسر، عطرساز متخصص فرانسوی در حین بازدید از یک مزرعه می‌گوید: این عطر تند و قدرتمند است.

واسر روغن یاس مورد استفاده خود را از شرکت راجا پالانیسوامی تهیه می‌کند. پالانیسوامی همچنین روغن یاس را به شرکت‌هایی مانند بولگاری، دیور و لاش می‌فروشد.

در مادورای، هیچ خانه‌ای بدون گل یاس سفید درخشان وجود ندارد. زنان نیز از این گل‌های زیبا به‌عنوان ریسمان‌هایی که به موهایشان می‌بندند استفاده می‌کنند. در معابد عظیم قرن چهاردهمی هر روز عصر، هندو‌ها طی مراسمی بزرگ، گردنبند‌هایی از گل‌های یاس معطر را به الهه میناکشی تقدیم می‌کنند.

تیری واسر می‌گوید: وقتی بفهمی هدف این گل جشن عشق و برادری و خانواده و دوستی است؛ وقتی آن را بو می‌کنی، ابعاد دیگری به خود می‌گیرد. وی افزود: برای من این گل مظهر عشق است.

با این حال، استخراج اسانس از یاس نیاز به یک فرآیند طولانی دارد. زنانی که غنچه یاس‌ها را می‌چینند‌ها نمی‌توانند از این عطر لذت ببرند، چه برای احترام به خدایان، جشن عروسی، شرکت در مراسم تدفین یا به دست آوردن یک عطر گران‌قیمت.

در مزرعه‌ای از یاس در حاشیه شهر، زنان با احتیاط شاخه‌های یک بوته را حرکت می‌دهند و به دنبال جوانه‌های مناسب برای چیدن هستند.

در فصل برداشت، کارخانه فرآوری به صورت شبانه روزی کار می‌کند.

به محض اینکه آن‌ها (گل‌های یاس) شروع به شکوفه دادن می‌کنند، عطر آن‌ها پخش می‌شود. هنگامی که عطر در اواخر شب در هوا پخش می‌شود، کارگران جوانه‌ها را در دستگاه‌های استخراج کننده قرار می‌دهند. سپس یاس تازه چیده شده در یک حلال غوطه ور می‌شود تا مولکول‌های عطر را جذب کند و عصاره‌ای مومی به دست دهد.

سپس این عصاره با الکل پردازش می‌شود و مایعی به دست آید که در ساخت عطر استفاده می‌شود.

به گفته راجا پالانیسوامی برای تولید یک لیتر از این اسانس حدود ۷۰۰ کیلوگرم گل یاس نیاز است که به قیمت ۴۲۰۰ دلار به فروش می‌رسد.

(ویدئو)

(ویدئو)

(ویدئو)

(ویدئو)

(ویدئو)

bato-adv
bato-adv
bato-adv