«دمی گوجه امضای ایران پاشه! اما آفریقاییا هم پاشونو کردن تو کفش ما!»
یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ و نوستالژی ما ایرانیها دمی گوجه است که به استانبولی معروف است و همان استانبولی هم به شکل دیگری مربوط به مردم کشور ترکیه است! غذای بین قارهای جذاب و دلچسب!
به گزارش راهنماتو، این غذا صرفا نوع تهیهاش و کمی از مواد اولیهاش متفاوت است وگرنه بافت آن همان دمی گوجه خودمان است که لذیذتر شده است.
مواد لازم:
ماده غذایی مقدار
برنج
۱/۵ پیمانه
گوجه فرنگی
۳ عدد
فلفل دلمهای
۳ عدد
سیر
۵ حبه
فلفل خیلی تند سبز
بنا به ذائقه شما ۲ عدد
پیاز درشت
۲ عدد
برگ بو
۲-۳ عدد
رب گوجه فرنگی
یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، آویشن
به مقدار لازم
طرز تهیه:
با سلام خدمت مردم قاره شریف آفریقا و کشور نیجریه که این غذا به نام آنجاست!
برنج را با مقداری نمک خیس کنید و به سراغ بقیه کارها بروید!
ابتدا فلفل دلمهای را که میتوانید ترکیبی از قرمز و زرد انتخاب کنید از وسط نصف کنید. گوجه فرنگیها را هم به همی شکل برش بزنید. پیازها را حلقهای خرد کرده و سیر را درسته در کنار آنها قرار دهید. فلفل سبزهای تند که گفته شد به دلخواه انتخاب کنید را هم در ظرف بر یزید و به آن نمک و روغن زیتون بزنید. داخل ظرفی که بتوانید در فر قرار بدهید گذاشته و به مدت ۴۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه اجازه پخت بدهید.
اگر فر ندارید هم میتوانید بدون اینکه مواد را کبابی کنید این مرحله را رد بشوید. مسالهی خاصی نیست!
تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و خوب و یکدست میکس کنید. یک سس قرمز مایل به نارنجی خواهید داشت که پایه اصلی این غذا را تشکیل میدهد.
در یک قابلمه پیاز که اگر بنفش باشد بهتر است را به صورت حلقهای بریزید و نمک، فلفل سیاه، آویشن و برگ بو را به آن اضافه کنید. یک قاشق هم رب بزنید و حالا سسی که تهیه کردید را به این مواد اضافه کنید. اگر استاک مرغ یا گوشت دارید به دلخواه از آنها هم داخل این مواد بریزید که طعم فوقالعادهای به آن خواهد داد. برنجی را که از قبل خیس کرده بودید داخل قابلمه بریزید و با سس خوب مخلوط کنید. مقداری آب داخل قابلمه ریخته و بگذارید دمی گوجه آفریقایی شما با ملایمت و حرارت بسیار کم درحالیکه شعله پخش کن زیر آن گذاشتهاید بپزد و خوب دم بکشد. اندازه کردن آب این پلو شبیه بقیه دمی گوجههاست. نه آب زیادی اضافه کنید نه خیلی کم که برنج شفته یا زنده بشود!
بعد از حدودا یک ساعت غذای شما حاضر است. از عطر و طعم آن نمیشود چیزی گفت، چون واقعا عالی است. اگر دوست داشته باشید میتوانید با مرغ یا گوشت هم آن را سرو کنید. نوش جان