bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۷۰۸۷
اسماعیل کوثری در گفت‌وگو با «فرارو»

بحث از شکست مذاکرات استانبول بی معنی است

تاریخ انتشار: ۱۷:۵۹ - ۰۲ بهمن ۱۳۸۹


فرارو- یک عضو کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت که شکست در مذاکرات استانبول بی معنی است. به باور وی اگر در مذاکرات آتی بر روی نکات مشترک تاکید شود، مذاکرات از حالت دلسرد کننده خارج شده و به نتیجه می‌رسد.

مذاکرات استانبول پایان یافت. ساعتی پیش کاترین اشتون مذاکره کننده ارشد گروه 1+5 اعلام کرد که در حال حاضر هيچ مذاكرات جديدي با ايران برنامه‌ريزي نشده است اما در مذاكرات همچنان باز است.

با این حال او گفته که 1+5 از مواضع ایران دلسرد شده است. همچنین اشتون پیش شرط‌های ایران را غیر قابل پذیرش دانسته است.

گفته می‌شود لغو تحریم‌های بین المللی و غنی سازی در خاک ایران پیش‌ شرط‌هایی هستند که سعید جلیلی آنها را در مذاکرات استانبول مطرح کرده است.

اسماعیل کوثری در گفت‌وگو با خبرنگار «فرارو» در این باره که آیا اظهارات کاترین اشتون را باید به منزله شکست مذاکرات استانبول تلقی کرد یا خیر گفت: «اساسا بحث کردن از شکست معنا ندارد. چون از یک طرف خانم اشتون گفته که در مذاکره به روی ایران باز است. البته این در حالی است که ایران همواره تاکید داشته است که مذاکرات می‌تواند راه گشا باشد.»

وی با اشاره به سخنان اشتون مبنی بر دلسرد کننده بودن مواضع ایران، گفت: «اگر مذاکرات دلسرد کننده بوده به این دلیل است که ما اعلام کرده‌ایم که روی نکات مشترک بحث و گفت‌وگو کنیم نه روی هر موضوعی که 1+5 می‌خواهد مطرح کند.»

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: «ایران گفته است مذاکره در باره فعالیت‌های هسته‌ای را نمی‌پذیرد و وارد آن نمی‌شود. پس مذاکرات استانبول از این نظر برای خانم اشتون و تیم 1+5 می‌تواند دلسرد کننده باشد.»

کوثری با بیان اینکه درباره موضوعات مشترکی که طرفین به توافق رسیدند باید بیشتر مورد بحث و مذاکره قرار بگیرد، گفت: «اگر بر این اساس جلو رویم، مذاکرات از دلسردی بیرون می‌آید.»

این نماینده عضو کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به رد پیش شرط‌های ایران از سوی 1+5 چه چشم اندازی در رابطه با این موضوع وجود دارد، گفت: «این مسایل باید طی مذاکرات و نشست‌های متعدد مشخص شود، با برگزاری یک جلسه یا دو جلسه به نتیجه نمی‌رسید.»

وی با تاکید بر اینکه این موضوعات با برگزاری یک جلسه به نتیجه نمی‌رسد، گفت: «ادامه این مذاکرات در دراز مدت نتایجی را در بر خواهد داشت. چرا که موضوعات غیر مشترک به این راحتی به نتیجه نمی‌رسد اما موضوعات مشترک می‌تواند سریع‌تر به نتیجه انجامد.»

کوثری اضافه کرد: «ما بر اساس توافق بر روی نکات مشترک می‌توانیم در موضوعات غیر مشترک هم به تفاهم رسیده و مذاکره کنیم.»

وی همچنین درباره رد در خواست اشتون از سوی جلیلی مبنی بر مذاکره دو جانبه نمایندگان ایران و آمریکا گفت: «آمریکا تا زمانی که روش و رفتار خود را عوض نکند ما نیازی به مذاکره مستقیم با این کشور نداریم.»

وی در توضیح بیشتر این مطلب گفت: «برای اینکه اولا آنها با ما قطع رابطه کردند نه ما با آنها، دوما اینکه آنها دایما ما را تهدید می‌کنند و سوما اینکه ما در چارچوب قانون حرکت می‌کنیم و تخلفی نداریم که بخواهیم درباره آن حرف بزنیم.»

این نماینده مجلس با اشاره به نشست سه جانبه ایران با ترکیه و برزیل در تهران گفت: «در آن زمان مذاکرات روند خود را طی می‌کرد و آمریکا حتی برزیل و ترکیه را به ایران فرستاد که در راستای آن مذاکرات سه جانبه شکل گرفت و بیانیه هم صادر شد ولی ما دیدیم که آمریکا پس از حصول این توافق قطعنامه صادر کرده و ما را تهدید کرد.»

کوثری ادامه داد: «این رفتار نشان دهنده عدم صداقت آمریکا است و تا این رفتار ادامه یابد ما به خود اجازه نمی‌دهیم که با آنها وارد مذاکره شده و گفت‌وگو کنیم.»

bato-adv
bato-adv